Ζαμπονοτυροπιτάκια

Ζαμπονοτυροπιτάκια

Μια υπέροχη πανεύκολη λιχουδιά!

Υλικά που θα χρειαστούμε

1 πακέτο φρέσκια, ή κατεψυγμένη σφολιάτα (2φύλλα)

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φ.τ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Αλατάκι και πιπέρι

2 φ.τ. ζαμπόν που αγαπάτε σε μπαστούνι κομμένο σε κυβάκια

2 φ.τ. φρέσκα φύλλα σπανάκι κομμένα

1 ½ φ.τ. Τριμμένο Gouda

1 ασπράδι αβγού ελαφρώς χτυπημένο

Πως το φτιάχνουμε

  1. Ξεπαγώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας, εάν είναι καταψυγμένα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου. Κόβουμε το σπανάκι.
  2. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο. Όταν λειώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το αλατάκι. Όταν αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να πήξει η μπεσαμέλ.
  3. Αποσύρουμε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαμπόν, 1 φ.τ. τριμμένο τυρί, πιπεράκι και τα αναμιγνύουμε.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο μας και ξεδιπλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 13 Χ 13 εκατοστά περίπου. Τοποθετούμε τα 4γωνα στο ταψί. Κόβουμε και το δεύτερο φύλλο.
  5. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το ασπράδι. Βάζουμε από 1 φουσκωτή κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και κλείνουμε το σφολιατάκι ανασηκώνοντας τις 4 γωνίες προς στο κέντρο. Τις κολλάμε πιέζοντας τες με τα δάχτυλα μας.

Εάν μας εξυπηρετεί περισσότερο, χρησιμοποιούμε φόρμα για muffins.

  1. Αλείφουμε ένα-ένα τα σφολιατάκια με αυγό και τα φουρνίζουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.