Σφολιατίνια καρδούλες με Nutella

Σφολιατίνια καρδούλες με Nutella

Μια λατρεμένη γεύση για μικρούς και μεγάλους, με ελάχιστα υλικά!

1 πακέτο σφολιάτα

1 βαζάκι Nutella

1 αυγό

Λίγο γάλα

Ζάχαρη κρυσταλλική

Θρυμματισμένα καβουρντισμένα φουντούκια (Προαιρετικά)

Πόσο απλά τα φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα, ή 185-190 στις αντιστάσεις. Στρώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου με λαδόκολλα (για να χωρέσει 9 καρδιές) και ένα άλλο ακόμα, (για να χωρέσει 7.
  2. Ξετυλίγουμε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας πάνω στον πάγκο μας και απλώνουμε από άκρη σε άκρη μια γενναία ποσότητα Nutella. Εάν θέλουμε, ρίχνουμε διάσπαρτα τα θρυμματισμένα φουντούκια και το σκεπάζουμε , με το δεύτερο φύλλο. Το πιέζουμε με τα δάχτυλά μας, να κάτσει καλά και να κολλήσει.
  3. Κόβουμε και τα 2 φύλλα μαζί, σε παράλληλες λωρίδες των 2 περίπου εκατοστών.

Για δική σας διευκόλυνση, χρησιμοποιήστε για το κόψιμο, το ροδάκι της πίτσας. Κόβουμε πρώτα το φύλλο στη μέση. Μετά κόβουμε το κάθε μισό κομμάτι στη μέση. Στη συνέχεια το μισό του μισού στη μέση κ.λ.π. Εάν ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία, θα σας βγουν 16 ολόιδιες λωρίδες.

  1. Παίρνουμε την κάθε λωρίδα, την στρίβουμε και την κλείνουμε σαν κουλούρι, πιέζοντας τις 2 άκρες να κολλήσουν. Τοποθετούμε το «κουλούρι» στο ταψί με τη λαδόκολλα και του δίνουμε το σχήμα καρδιάς. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες λωρίδες.

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το αυγό με λίγο γάλα και αλείφουμε με το πινελάκι μας όλες τις καρδιές και Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

  1.  Τις φουρνίζουμε για 20-25 λεπτά.
  2. Εάν φουρνίσουμε και τα 2 ταψιά ταυτόχρονα στο αέρα, στη μέση του χρόνου ψησίματος, αλλάζουμε τη θέση των ταψιών. Το επάνω το βάζουμε κάτω και το κάτω επάνω, για να πάρουν και τα 2 το ίδιο χρώμα και να ψηθούν ομοιόμορφα.
  3. Τις ξεφουρνίζουμε, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις απολαμβάνουμε!!!