Φιλέτο κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σπανάκι

Φιλέτο κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σπανάκι

Ένα πιάτο όλο χρώμα και γεύση!

2-3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα στη μέση (4-6 τεμ.)

Αλάτι-πιπέρι

2 κ.σ. βούτυρο

3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1-2 φ.τ. baby σπανάκι (Φρέσκο σε σακουλάκι από το Super Market)

1 κουτί κρέμα γάλακτος light (200 ml)

½ φ.τ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες σε λάδι από βαζάκι (από το Super Market)

½ φ.τ. τριμμένη παρμεζάνα

Πως το φτιάχνουμε

  1. Βάζουμε τα κομμάτια των φιλέτων πάνω στο ξύλο κοπής και τα χαράζουμε μπακλαβαδωτά και από τις 2 πλευρές. Τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.
  2. Ζεσταίνουμε αρκετά, ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Αραδιάζουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά στη κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
  3. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο μαζί με το σκόρδο. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και το σοτάρουμε μέχρι να αρχίζει να παίρνει χρώμα.
  5. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το σπανάκι. Τα σοτάρουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά.
  6. Βάζουμε πάλι τα φιλέτα στο τηγάνι, τα περιχύνουμε με τη κρέμα και τα χιονίζουμε με την παρμεζάνα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακινούμε κατά διαστήματα το τηγάνι, μέχρι η κρέμα να πήξει και να κάνει φουσκαλίτσες.

Σερβίρουμε αμέσως και το συνοδεύουμε με ρύζι, ή τηγανιτές πατατούλες.