Φιλέτο κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σπανάκι
Posted on
February 20, 2021
in ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ένα πιάτο όλο χρώμα και γεύση!
2-3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα στη μέση (4-6 τεμ.)
Αλάτι-πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1-2 φ.τ. baby σπανάκι (Φρέσκο σε σακουλάκι από το Super Market)
1 κουτί κρέμα γάλακτος light (200 ml)
½ φ.τ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες σε λάδι από βαζάκι (από το Super Market)
½ φ.τ. τριμμένη παρμεζάνα
Πως το φτιάχνουμε
- Βάζουμε τα κομμάτια των φιλέτων πάνω στο ξύλο κοπής και τα χαράζουμε μπακλαβαδωτά και από τις 2 πλευρές. Τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.
- Ζεσταίνουμε αρκετά, ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Αραδιάζουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά στη κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο μαζί με το σκόρδο. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και το σοτάρουμε μέχρι να αρχίζει να παίρνει χρώμα.
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και το σπανάκι. Τα σοτάρουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά.
- Βάζουμε πάλι τα φιλέτα στο τηγάνι, τα περιχύνουμε με τη κρέμα και τα χιονίζουμε με την παρμεζάνα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακινούμε κατά διαστήματα το τηγάνι, μέχρι η κρέμα να πήξει και να κάνει φουσκαλίτσες.
Σερβίρουμε αμέσως και το συνοδεύουμε με ρύζι, ή τηγανιτές πατατούλες.