close

Εσύ τι αέρα αναπνέεις;

Έχεις παρατηρήσει ποτέ συστηματικά την αναπνοή σου; Να την ακούσεις , να τη νιώσεις, να την παρακολουθήσεις στενά, να την μάθεις.
Έχει σημασία πότε θα την αφουγκραστείς.
Για αρχή θα σου πρότεινα να την επεξεργαστείς ένα βράδυ αφού ξαπλώσεις. Είχες σκεφτεί ποτέ πως καρδιά-πνεύμονες-ανάσα έχουν δίκη τους προσωπικότητα; Αναστατώνονται εκεί που δεν το περιμένεις και μετά καταλαβαίνεις πως είσαι κι εσύ αναστατωμένος. Ηρεμούν μόνα τους πριν καταλάβεις πως στο κεφάλι σου επικρατεί ισορροπία. Πότε πηγαίνουν σαν τρελά ενώ φαινομενικά νιώθεις ήρεμα!
Άμα μάθεις να ακούς την ανάσα σου ίσως μάθεις τι σημαίνουν οι απρόβλεπτες συμπεριφορές τους.
Κάτσε λοιπόν στο κρεβάτι και παρατήρησε την ανάσα σου.
Αν πηγαίνει γρήγορα και είναι ατίθαση ξεκίνα την εκπαίδευση της.
Για αρχή θα σε βοηθήσουν δυο λέξεις!
Εισπνοή- Εκπνοή.
Χώρισε την κάθε λέξη σε τρεις χρόνους
ΕΙΣ-ΠΝΟ-Η & ΕΚ-ΠΝΟ-Η
Ρύθμισε λοιπόν την ανάσα σου με βάση τους χρόνους.
Βάλε αέρα μέσα στους πνεύμονες σου σε τρεις χρόνους και βγάλε τον αέρα σε τρεις χρόνους πάλι! Λέγε και τις λέξεις εισπνοή κι εκπνοή ταυτόχρονα με τη ροή του αέρα.
Επανέλαβε όσο χρειαστεί.
Αργά και σταθερά.
Βάλε ένα στάδιο ακόμα στη διαδικασία αυτή!
Κάνε εισπνοή σε τρεις χρόνους και μείνε! Σταμάτα την διαδικασία της εισπνοής για τρία έως πέντε δευτερόλεπτα και μετά βγάλε τον αέρα προς τα έξω. Μείνε πάλι και μετά ξανά από την αρχή.
Επανέλαβε όσο χρειαστεί.
Είδες τα πηγές υπέροχα.
Έβαλες μια τάξη σε μια ακούσια άτακτη ανάσα.
Είσαι έτοιμος για άλλο ένα επίπεδο.
Με κάθε εισπνοή βάλε μέσα στους πνεύμονες σου μόνο καλά πράγματα!
Όμορφα χρώματα , καλά συναισθήματα , αγάπη , λουλούδια , ωραία τοπία , χαμόγελα , ανθρώπους που αγαπάς , σκέψεις θετικές , σκέψεις ευγνωμοσύνης!
Με την εκπνοή σου τώρα διώξε ό,τι σε βαραίνει. Διώξε κάθε τι τοξικό , κάθε αρνητική σου σκέψη!
Αυτός είναι ένας ελάχιστος χρόνος που μπορείς να αφιερώνεις στον εαυτό σου για να επαναφέρεις την άτακτη ανάσα σου!
Βάλε λευκός φως μέσα σου και διώξε το σκοτάδι.
Αν ξαπλώσεις και η ανάσα σου είναι ήρεμη κάτσε να την ευχαριστηθείς! Να βιώσεις την ηρεμία της. Να απολαύσεις τη στιγμή.
Αν μάθεις να ευχαριστιέσαι την ηρεμία σου θα σου είναι πιο εύκολο να την επαναφέρεις όταν δεν είναι σε τάξη!
Δώσε χρόνο στην αναπνοή σου.
Δώσε σημασία στην ανάσα σου.
Επέλεξε να μην αναπνέεις την τοξικότητα των άλλων.
Επέλεξε να απολαμβάνεις τον αέρα που αναπνέεις!
Σου εύχομαι σε δεύτερο χρόνο να κάνεις την άσκηση που μάθαμε στο αγαπημένο σου μέρος ή δίπλα σε αγαπημένους σου ανθρώπους τόσο συχνά που αυτή να γίνει η μόνιμη ανάσα σου!
Σου αξίζει να αναπνέεις αυτό που θες , στον ρυθμό που θες!
Καλή επιτυχία με αγάπη

Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο για τη λήψη του τίτλου του Σύμβουλου Διατροφής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. Στο χώρο της παρέχονται συμβουλές για θέματα που αφορούν την οστεοπόρωση , τον πονοκέφαλος , τη μυϊκή ενδυνάμωση , το λεμφοίδημα ,την αντιγήρανση, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού στη κλιμακτήριο , την τόνωση του ανοσοποιητικού, την απώλεια βάρους , την ενυδάτωση , την λεμφική αποσυμφόρηση , την ευεξία και την πνευματική τόνωση, την αποτοξίνωση και όχι μόνο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων ως ομιλήτρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά. Ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία . Εργάζεται επιπλέον ως σύμβουλος ευεξίας σε αθλητικούς ομίλους καθώς και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για την σωστή καθοδήγηση των νέων. Διοργανώνει πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων για τη διαχείριση του φαγητού και έχει ένα ευρύ πλαίσιο συνεργατών για τη συμπληρωματική αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων που αποτελείται από πολλές ειδικότητες όπως φυσικοθεραπευτή , ψυχολόγο , νοσηλευτή , αισθητικό κ.α.