Μην περιμένεις από τους άλλους να σε νταντέψουν. Ντάντεψε εσύ τον εαυτό σου!

Μην περιμένεις από τους άλλους να σε νταντέψουν. Ντάντεψε εσύ τον εαυτό σου!

Πιστεύω ότι όλοι κατά καιρούς έχουμε «τις μαύρες μας» όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Ειδικά τώρα, περισσότερο από παλιότερες εποχές, «αιχμάλωτοι» της πανδημίας, έρμαια συχνά ακραίων συναισθηματικών αλλαγών, άλλοτε φοβισμένοι, άλλοτε οργισμένοι,  και σίγουρα κουρασμένοι, η ανάγκη να πατήσουμε ένα “pause” γίνεται τουλάχιστον … επιτακτική.

Είναι εκείνες ο στιγμές που θα ήθελες ως δια μαγείας να αλλάξει η διάθεση σου, να αισθανθείς και πάλι δυνατός και αισιόδοξος, να πιστέψεις ότι έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, να νιώσεις ότι γαληνεύεις να πλημμυρίσεις από αγάπη και ηρεμία. Αν συμφωνείς μαζί μου, προτείνω να μην το αναβάλλεις άλλο. Μην ψάχνεις δίπλα σου να βρεις κρυμμένο κανένα μαγικό ραβδί. Απλά δημιούργησε μόνος σου  τις συνθήκες που θα τα επιτρέψουν.

                                                                      «Καν’ το μόνος σου!»

«Το τι μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους, το γνωρίζουμε μόνο οι ίδιοι» Κι αυτό αν θέλετε την γνώμη μου, είναι αξίωμα. Επίσης μέσα από αυτό το κείμενο δεν θα πάρουμε συμβουλές που θα αλλάξουν τη ζωή μας. Απλά θα μοιραστούμε ιδέες που θα μπορούσαν να μας δώσουν την πολυτέλεια της «προσωρινής ανάπαυλας», της χαλάρωσης, και γιατί όχι, να φροντίσουμε τον εαυτό μας γιατί ένα είναι σίγουρο: «Αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα το κάνει κανένας για εμάς»

Ξανασχεδίασε και οργάνωσε το πλάνο της ζωή σου

Το ξέρω ότι είναι ευκολότερο να αποφασίζουν οι άλλοι για σένα αλλά δεν είναι το ιδανικότερο. Πάρε χαρτί και μολύβι, φτιάξε ένα κύκλο και χώρισε τον σε όσους τομείς της ζωής σου θεωρείς ότι είναι πιο σημαντικοί για σένα. Για παράδειγμα : επαγγελματικός-προσωπικός-οικογενειακός-συναισθηματικός… και ό,τι άλλο θα ήθελες εσύ. Μετά άρχισε για τον καθένα να σημειώνεις με μία λέξη τι θα τους χαρακτήριζε.  Έτσι απλά με μία ματιά, μπορείς να καταλάβεις και την πραγματική βαρύτητα που έχουν για σένα αλλά και να διαπιστώσεις πόσο καλά, ή πόσο μέτρια έχεις πάει στον καθένα.

Συνέχισε να κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί περισσότερο.

Άκουσε ένα τραγούδι το οποίο έχεις συνδέσει με όμορφες αναμνήσεις

Πρόσεξε την παγίδα. Όμορφες αναμνήσεις λέμε. Εκείνες που σου κολλάνε για ώρες ένα χαζό χαμόγελο και κάνουν την ψυχή σου ανάλαφρη…

Ασχολήσου με τα φυτά και τα λουλούδια του κήπου ή της βεράντας σου.

Είναι απίθανο αγχολυτικό! Ακόμα κι αν δεν το έχεις κάνει ποτέ, είναι ευκαιρία να ξεκινήσεις τώρα!

Άλλαξε τον τρόπο που στέκεσαι και περπατάς.

Ίσιωσε τον κορμό σου. Μην ξεχνάς τη γλώσσα του σώματος. Ακόμα και το βάδισμά μας μπορεί να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση μας. Κι αν ανέβει αυτή, αλλάζει φυσικά και η διάθεση μας!

Φρόντισε τον εαυτό σου.

Βγάλε επιτέλους τη φόρμα και τα αθλητικά, και αφιέρωσε χρόνο στην εικόνα σου. Δεν έχει σημασία που μπορεί τα spa και τα κέντρα αισθητικής να είναι κλειστά εκεί που είσαι, ή ίσως να μην έχεις την οικονομική δυνατότητα να απολαύσεις επαγγελματική περιποίηση. Ξεκίνα με ένα ωραίο χαλαρωτικό μπάνιο, φτιάξε τα μαλλιά σου, φρόντισε το μανικιούρ σου. Τα χέρια μας είναι η επικοινωνία και ο καθρέφτης μας. Τα όμορφα φροντισμένα χέρια κάνουν σίγουρα τη διαφορά.

Ναι. Μαγείρεψε το αγαπημένο σου φαγητό.

Όχι το φαγητό της αγγαρείας που ίσως κάνεις κάθε μέρα. Εκείνο που πραγματικά θα απολαύσεις. Πιο απλά… comfort food.

Καθάρισε και τακτοποίησε τα ντουλάπια σου.

Θα εκπλαγείς από τα άχρηστα αντικείμενα που μπορεί να βρεις μέσα σε αυτά. Σε τι ωφελούν ραγισμένες ή πολυκαιρισμένες κούπες καφέ για παράδειγμα;

Φτιάξε ποπ κορν και βάλε την αγαπημένη σου ταινία.

Για παράδειγμα, όταν είμαι σε περίοδο «αυτονταντέματος» βλέπω Χριστουγεννιάτικες! Scrooge και Holidays με την Κάμερον Ντιαζ. Δοκίμασε το…

Ταξίδεψε νοερά με το google maps και τις κατά τόπους live κάμερες.

Ειδικά τώρα που τα ταξίδια φαντάζουν άπιαστο όνειρο, γέμισε την κούπα σου με καφέ και ξεκίνα για τα πέρατα του κόσμου!

Κάνε… Unfollow!

Ναι. Γιατί όχι; Άνθρωποι που σου χαλάνε την ηρεμία σου δεν έχουν κανένα λόγο να εμφανίζονται μπροστά σου…  Διάγραψε τους τώρα!