Πως να μεταμορφώσουμε την κουζίνα μας

Πως να μεταμορφώσουμε την κουζίνα μας

Ζούμε σε ένα σπίτι του 1980…  Όταν φτιάχτηκε η κουζίνα μας ήταν της μόδας. Τώρα πια τα πράγματα άλλαξαν. Έχουμε ανάγκη από φωτεινούς και ανάλαφρους χώρους.

Ας βρούμε λοιπόν φθηνές λύσεις, που στο αποτέλεσμα τους να φαίνονται ότι είναι εξαιρετικά ακριβές.

Έχουμε λοιπόν μια κουζίνα του 1980 σαν και αυτή της φωτογραφίας… Μη χαμογελάτε γιατί οι περισσότερες έχουμε μια τέτοιου τύπου κουζίνα.

Πριν

Μετά

Με απλά χρώματα κιμωλίας, η κουζίνα μας θα μεταμορφωθεί. Αν δε, αλλάξουμε τα πόμολα και βάλουμε και ένα ωραίο οικονομικό χαλί, η κουζίνα μας θα απογειωθεί και θα εκσυγχρονιστεί.

Τα χρώματα κιμωλίας, είναι ακρυλικά, υδροδιαλυτά, άοσμα, με μεγάλη καλυπτικότητα και πολύ εύκολα στην εφαρμογή τους. Δίνουν μια βελούδινη ματ υφή στις επιφάνειες που θα τα χρησιμοποιήσουμε. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να πετύχει το τέλειο αποτέλεσμα. Άλλωστε, με τα χρώματα κιμωλίας το τέλειο, είναι αυτό που έχει ατέλειες.

Η εφαρμογή τους, δεν σταματάει μόνο στο ξύλο. Μπορούμε να βάψουμε γυαλί, σίδερο, μάρμαρο, δέρμα, ύφασμα, ταπετσαρία, τούβλο, τσιμέντο και πλαστικό. Δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία προεργασία, όπως τρίψιμο ή αστάρι. Ξεκινάμε αμέσως με την εφαρμογή.

Πριν

Μετά

Πριν

Μετά

Πριν

Μετά

Η φίλη μου η Ράνια Τσίκου, που είναι ερασιτέχνης μεν, αλλά expert δε, δεν έχει αφήσει στο σπίτι της ούτε κορνίζα με φωτογραφία πάνω σε τραπεζάκι χωρίς να την έχει βάψει. Ποιόν άλλο άνθρωπο λοιπόν εμπιστοσύνης θα ρωτούσα, για να μας διαφωτίσει για τα υλικά που θα χρειαστούμε και το κόστος τους.

Της έστειλα ενδεικτικά να μας κοστολογήσει την 1η – 2η  φωτογραφία και μας απάντησε:

Για τα χρώματα κιμωλίας της Annie Sloan, (βεβαίως υπάρχουν και άλλων εταιρειών), θα χρειαστούμε για 2 χέρια (σημαίνει να περάσεις το χρώμα 2 φορές):

2 κιλά χρώμα για τις επιφάνειες, 30Ευρώ το κιλό Χ2=60Ευρώ

1 Σετ πινέλα Χ 20Ευρώ

1 κιλό βερνίκι άχρωμο για 2 χέρια, 15Ευρώ

Σύνολο 95Ευρώ! Αφήστε που μας μένουν και τα πινέλα για άλλες εμπνεύσεις!!!

Νομίζω «χαλάλι» ο κόπος μας και τα 95Ευρώ προκειμένου να αλλάξει η ψυχολογία μας!