close

Πένες με σάλτσα ντομάτας και… Τυριά!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ζυμαρικό σας αρέσει, αρκεί να είναι κοντό με τρύπα για να ρουφήξει σαλτσούλα. Όπως πένες, κοράλι, ριγκατόνι, κοφτό μακαρονάκι, κ.α.

1 πακέτο πένες

1 κ.σ. λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. ρίγανη

1 μποτίλια Ντομάτα στον τρίφτη από το Super Market 680 γραμμ.

¼  φ.τ. τριμμένη mozzarella τυρί

¼  φ.τ. τριμμένο gouda τυρί

¼  φ.τ. ricotta τυρί

¼  φ.τ. τριμμένη παρμεζάνα

Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Πως το φτιάχνουμε

  1. Βράζουμε την πάστα, σύμφωνα νε τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα τους και ρίχνουμε τη ντομάτα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τα ανακατεύουμε, μέχρι να λειώσουν και να γίνει η σάλτσα κρεμώδης. Δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε αλατάκι και πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα σουρωμένα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν από τη σάλτσα.
  5. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρουμε αμέσως.