6 τρόποι να κάνουμε το σπίτι μας «cozy»

6 τρόποι να κάνουμε το σπίτι μας «cozy»

  1. Κάνουμε ζεστή την ατμόσφαιρα με τον κατάλληλο φωτισμό.

Χρησιμοποιούμε πάντα λαμπτήρες με ζεστό φως. Αποφεύγουμε φώτα πάνω από το κεφάλι μας. Χρησιμοποιούμε φωτιστικά επιτραπέζια και δαπέδου πάντα με αμπαζούρ, αρωματικά κεριά και στο μόνο που κάνουμε εξαίρεση είναι ο καλός φωτισμός στο γραφείο μας. Επίσης και Χριστουγεννιάτικα φωτάκια με θερμό φως ανεξαρτήτως εποχής, μας δίνουν πάντα χαρά.

  1. Προσθέτουμε στο χώρο μας φυτά εσωτερικού χώρου και φρέσκα λουλούδια στα βάζα.

Τα φυτά είναι «cozy» επειδή είναι ζωντανά και κάθε τι που αναπνέει και είναι ζωντανό, μας βελτιώνει τη διάθεση.

  1. Βάζουμε χαλάκια, μαξιλάρια και χνουδωτά ριχτάρια στους καναπέδες μας. Ακόμα και στο μπάνιο, μπορεί να είναι και ένα κανονικό χαλάκι χώρου και όχι αυτό το πατροπαράδοτο που συνηθίζουμε να βάζουμε.

  1. Βάζουμε μια τσαχπινιά στις κουρτίνες μας.

  1. Αποφεύγουμε άδειους τοίχους. Τους καλύπτουμε με πινακάκια, ένα μεγάλο καθρέφτη, ακόμα και με μια αφίσα.

  1. Αρωματίζουμε τον χώρο.

Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό! Τι να τη κάνουμε την ωραία και ζεστή διακόσμηση, αν το σπίτι μας μυρίζει ψάρι από αυτό που τηγανίσαμε το μεσημέρι! Ένας απλός τρόπος είναι να βάλουμε διάσπαρτα στρογγυλά βαμβακάκια ντεμακιγιάζ πάνω στα καλοριφέρ μας και να τα ψεκάσουμε με το άρωμα μας. Όλο το σπίτι, θα μυρίζει εσάς! Τώρα αν το άρωμα σας είναι ακριβό, μπορείτε να αγοράσετε κάποιο άλλο χύμα που να πλησιάζει το δικό σας. Επίσης φρούτα μπαχαρικά και βότανα που σιγοβράζουν σε μια κατσαρόλα και εσείς απλά συμπληρώνετε νερό, είναι ένα φυσικό αποσμητικό, που θα κάνει το σπίτι σας να μυρίζει απλά υπέροχα!!!