close
NEW AGE

Τι δείχνει ο αριθμός του ονόματός σου για σένα;

Οι λέξεις, ως γνωστόν, έχουν δύναμη, που επηρεάζει όχι μόνο εκείνον που τις ξεστομίζει αλλά κι εκείνους που τις ακούνε. Κι όπως κάθε λέξη, έτσι και κάθε όνομα εκπέμπει τη δική του ενέργεια.

Με άλλα λόγια το όνομα μας δεν είναι απλώς ένα στοιχείο της ταυτότητάς μας αλλά και μια σφραγίδα της προσωπικότητας μας.

Το όνομα μας, είτε ανήκει σε κάποιον από τους προγόνους μας είτε το επέλεξαν οι γονείς μας γιατί τους άρεσε ή γιατί φαντάστηκαν  ότι μας ταιριάζει, είναι φορτισμένο με την ενέργεια του συγκεκριμένου προγόνου, ή με την ενέργεια της συγκεκριμένης φαντασίωσης .

Η πεποίθηση αυτή πηγαίνει πολλές χιλιετίες πίσω αλλά καλά κρατεί και στη σύγχρονη ζωή. Το γεγονός ότι γίνονται έρευνες αγοράς που κοστίζουν πολλά χρήματα προκειμένου να επιλεγεί η ονομασία ενός προϊόντος, μιας εταιρείας, ή ενός καταστήματος, καθώς και η απόφαση πολλών καλλιτεχνών να υιοθετήσουν ένα καινούριο όνομα προκειμένου να κάνουν την καριέρα που φιλοδοξούν, σχετίζονται άμεσα με αυτή την παλιά πεποίθηση.

Απαντήσεις σ’ αυτή τη μυστηριώδη δύναμη που φέρουν τα ονόματα δίνει η αριθμολογία, που βασίζεται στην Πυθαγόρεια αρίθμηση. Αντιστοιχώντας δηλαδή σε κάθε γράμμα του ονόματός μας έναν αριθμό, και αθροίζοντας τους αριθμούς που αντιστοιχούν σε όλα τα γράμματα, καταλήγει σε έναν μονοψήφιο αριθμό, τον περίφημο λεξάριθμο, ο οποίος διαθέτει συγκεκριμένες ιδιότητες.

Επίσης, σύμφωνα με την παραπάνω πεποίθηση κάθε φορά που αντί να καλέσουμε κάποιον με το όνομά του, τον καλούμε με μια χαϊδευτική λέξη, για παράδειγμα «αγάπη μου» ή «καμάρι μου», είναι σαν να του ζητάμε να ανταποκριθεί στο νόημα αυτής της λέξης αλλά και στη δόνηση που αντιστοιχεί στον λεξάριθμο της συγκεκριμένης λέξης.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλες οι Χριστίνες ή όλοι οι άνθρωποι που τα ονόματα τους έχουν λεξάριθμο 1  χαρακτηρίζονται από τις ιδιότητες που αντιστοιχούν στον αριθμό 1. Σημαίνει απλώς ότι αυτές οι ιδιότητες υπάρχουν μέσα τους ως ροπές,  και σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα και παράγοντες της ζωής τους,  κάποιες από αυτές τις ιδιότητες τελικά επικρατούν και χαρακτηρίζουν την προσωπικότητά τους.

Να θυμάστε επίσης ότι συνήθως το χαϊδευτικό μας όνομα, ή οι διάφορες παραλλαγές του, έχουν διαφορετικό λεξάριθμό. Γι’ αυτό θα πρέπει να παίρνουμε σαν βάση το όνομα με το οποίο μας έχουν βαφτίσει.

Καιρός όμως να ανακαλύψτε τι εκπέμπει το δικό σας όνομα, και πώς επηρεάζουν την προσωπικότητα και τις επιλογές σας οι δονήσεις του, κάθε φορά που το προφέρετε εσείς ή οι άλλοι.
Αντιστοίχιση γραμμάτων και αριθμών σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση

Α = 1                           Ι =  10                   Ρ =  100

Β = 2                           Κ = 20                   Σ =  200

Γ = 3                           Λ = 30                   Τ =  300

Δ = 4                           Μ = 40                  Υ =  400

Ε = 5                           Ν = 50                  Φ =  500

Ζ = 7                           Ξ = 60                   Χ =  600

Η = 8                          Ο = 70                   Ψ =  700

Θ = 9                          Π = 80                   Ω =  800

Για να βρείτε τον λεξάριθμο που αντιστοιχεί στο όνομά σας αθροίζετε τους επιμέρους αριθμούς των γραμμάτων και αθροίζετε επίσης και το τελικό αποτέλεσμα ώστε να καταλήξετε σε ένα μονοψήφιο αριθμό. Παράδειγμα: Το όνομα ΧΡΙΣΤΙΝΑ  αντιστοιχεί στον αριθμό 1. (Χ=600+Ρ=100+Ι=10+Σ=200+Τ=300+Ι=10+Ν=50+Α=1)=1271 (1+2+7+1=10) (1+0= 1).

Η σημασία των αριθμών

1.

Άτομο στο οποίο προέχει η λογική και ο παρορμητισμός. Διαθέτει ηγετικές ικανότητες και γοητεύεται από τα νέα ξεκινήματα και τις πρωτοποριακές ιδέες.. Έχει έντονη προσωπικότητα αλλά στην υπερβολή του μπορεί να γίνεται εγωκεντρικό. Επειδή είναι πρωτοπόρο έρχεται συχνά αντιμέτωπο με την μοναξιά καθώς προχωρά μπροστά με ορμή. Έχει μαχητικό πνεύμα , του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες και να ξεκινά νέα πράγματα αρκεί να υπάρχει κάποιος να τα συνεχίσει και να τα συντηρήσει γιατί αυτό συνεχίζει για να ανακαλύψει νέους ορίζοντες.

Δεν αντέχει τη μονοτονία , την ανία και οτιδήποτε συνηθισμένο. Είναι όμως πολύ ευαίσθητο στην κριτική και στη γνώμη των άλλων. Η ισχυρογνωμοσύνη του απαιτεί να γίνονται όλα με το δικό του τρόπο κι έτσι μπορεί να συμπεριφέρεται με αυταρχισμό κρατώντας μια στάση σαν να τα ξέρει όλα. Θα αναμιχθεί εύκολα με τον κόσμο αλλά ποτέ δεν θα γίνει «ένας από τους πολλούς».

2.

Σ’ αυτό το άτομο προέχει το συναίσθημα. Το εκφράζει με τη μεγάλη του διάθεση για συντροφικότητα. Έχει πλούσια φαντασία και είναι πρόθυμο να αφοσιωθεί και να συνδεθεί βαθιά. Προτιμά κάποιος άλλος να έχει την πρωτοβουλία κι αυτό να ακολουθεί ή να συντροφεύει. Είναι συνεργάσιμο αλλά μπορεί να γίνει έρμαιο των άλλων από φόβο μοναξιάς. Στην υπερβολή του μπορεί να μετατρέψει την ευαισθησία του σε ευθιξία , συναισθηματική ανασφάλεια και ενοχή. Κάτι που πρέπει να μάθει είναι να συνεργάζεται με άλλους χωρίς να παραμελεί τις δικές του προσωπικές ανάγκες ενώ είναι σημαντικό να μην παγιδεύεται στην αναποφασιστικότητα. Από την άλλη πλευρά έχει τη μαγική ικανότητα να συμφιλιώνει αντιμαχόμενες πλευρές ενώ στο σπίτι του όλοι νιώθουν εξαιρετική ζεστασιά. Παράλληλα είναι καλός σύντροφος πιστός, στοργικός και προσεκτικός με τα οικονομικά.

3.

Πρόκειται για άτομο επικοινωνιακό με ισορροπία λογικής και συναισθήματος. Διαθέτει ευφράδεια και άνεση να διατυπώνει τις σκέψεις του. Λατρεύει το κουβεντολόι, τα τηλεφωνήματα, τα sms και τα e-mail, τόσο όσο και το να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση και σε επαφή με κόσμο. Είναι κοινωνικό και πρόθυμο στις συναναστροφές . Μπορεί να ζει σε κατάσταση χαράς και ενθουσιασμού εμπνέοντας τους άλλους. Είναι κεφάτο, διασκεδαστικό άτομο και του αρέσει το φλερτ. Κάτι που δεν αντέχει είναι η κριτική. Στην υπερβολή του μπορεί να γίνει φλύαρο, δυσκίνητο ή αντίθετα υπερκινητικό και να περνά διαστήματα απομόνωσης και άρνησης για επαφή με κόσμο. Έχει την τάση να σκορπίζει την ενέργειά του, παρ’ όλα αυτά έχει μια εκπληκτική ικανότητα να βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή ενώ είναι πολύ τυχερό με τα χρήματα και τις ευκαιρίες.

4.

Εδώ το άτομο βάζει βάσεις και όρια. Ξέρει να εργάζεται με συνέπεια και πειθαρχία ενώ πρόθυμα ακολουθεί τους κανόνες και δεσμεύεται από αυτούς. Γενικά δεν του αρέσει να κρατά εκκρεμότητες αλλά μπορεί να καταλήγει σε αυτοπεριορισμό και βασανιστική υπευθυνότητα. Η ακεραιότητα και η τιμιότητα είναι έμφυτες αρετές του. Συχνά είναι τόσο προσγειωμένο που ίσως καταντά λίγο βαρετό. Το «πρέπει» είναι μια λέξη που χαρακτηρίζει έντονα τη ζωή του και καθώς σέβεται την τάξη μπορεί να διατηρεί και την αναγκαία ρουτίνα της καθημερινότητας. Ξέρει την αξία του χρήματος και δεν το σπαταλά εύκολα ενώ μπορεί να κάνει μεγάλες περικοπές επιδιώκοντας να αποκτήσει ένα δικό του σπίτι, μια δική του βάση. Ως σύντροφος είναι αξιόπιστος και αφοσιωμένος ενώ συνήθως δεν ξοδεύει περισσότερα από όσα έχει. Επιπλέον επειδή του αρέσει η τάξη τακτοποιεί πάντα ό,τι ανακατέψει.

5.

Η ελευθερία είναι η λέξη κλειδί γι αυτό το άτομο. Ενδιαφέρεται για το χώρο του μεταφυσικού και τα μακρινά ταξίδια αναζητώντας κάθε είδους ανοιχτούς ορίζοντες.. Αγαπά την περιπέτεια, κάθε τι καινούργιο και απεχθάνεται την ανία και τη ρουτίνα. Η στάση του προς τη ζωή εκφράζεται με ταχύτητα, ενθουσιασμό και επιθυμία να είναι ενήμερο για όλα γι αυτό και αγαπά το διάβασμα. Δεν φοβάται να γνωρίσει νέους ανθρώπους, νέες εμπειρίες και διαφορετικές κουλτούρες και καθώς αγαπά την ανεξαρτησία είναι εντελώς απρόθυμο για δέσμευση. Όταν όμως πέσει στην υπερβολή μπορεί η τάση για ελευθερία να μετατραπεί σε αναρχία, η διάθεση για ταξίδια να μετατραπεί σε αυτοκαταστροφικές φυγές και να εκφράσει μια στάση έλλειψης σεβασμού της ελευθερίας των άλλων. Σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς έντασης αλλά και σε ένα είδος νεανικότητας ανεξάρτητα από την ηλικία του.

6.

Ο έρωτας, η οικογένεια , οι σχέσεις έχουν μεγάλη σημασία για αυτό το άτομο. Αισθάνεται να ολοκληρώνεται μέσα από τις σχέσεις και έχει βαθιά ανάγκη για συντροφικότητα, συζυγική ζωή και συνύπαρξη . Το ιδανικό του είναι ένα λιμάνι – σπιτικό όπου τα πάντα είναι όμορφα διακοσμημένα. Έχει την τάση να εξιδανικεύει το γάμο, τον σύντροφό του και τις ερωτικές σχέσεις και βέβαια είναι πρόθυμο να προσφέρει, να φροντίσει και να αγαπήσει με πάθος. Παράλληλα λατρεύει τα καταναλωτικά αγαθά ιδίως αν έχουν να κάνουν με το σπίτι και τους αγαπημένους. Κάτι που έχει ανάγκη να μάθει είναι όχι μόνο να δίνει αλλά και να παίρνει γιατί συχνά παραμελεί τις δικές του ανάγκες επιθυμώντας συνεχώς να φροντίζει και να υπηρετεί τους αγαπημένους του. Έχει επίσης την τάση να ανησυχεί υπερβολικά μπροστά σε οποιαδήποτε αλλαγή της ρουτίνας ή των συνηθειών του.

7.

Το άτομο εδώ έχει την ανάγκη να βρει απαντήσεις σε βαθύτερα υπαρξιακά ερωτήματα. Η ενδοσκόπηση , η αυτογνωσία και η ενασχόληση με τη φιλοσοφία το βοηθούν να εξελιχθεί και να γαληνέψει. Διαθέτει βαθιά ενόραση , παρατηρητικότητα και εσωτερική σοφία. Η απομόνωση είτε είναι επιζητούμενη είτε εντελώς ανεπιθύμητη. Γενικά όμως είναι λιγομίλητο και δεν νιώθει άνετα με τον πολύ κόσμο. Στη διάρκεια της ζωής του θα περνά από περιόδους μοναξιάς ή αντίθετα θα βιώνει την έντονη εξάρτησή του από την παρέα των άλλων. Παρ’όλα αυτά έχει ανάγκη να κάνει πράγματα μόνο του, να ερευνά, να μελετά και να διαβάζει. Πολύ σημαντικό γι αυτό είναι να βρίσκεται συχνά στην εξοχή καθώς η επαφή με τη φύση το βοηθά να ισορροπήσει και το θεραπεύει. Για κάτι που δεν χρειάζεται να ανησυχεί είναι τα χρήματα επειδή πάντα θα έχει , έστω και τα στοιχειώδη.

8.

Εδώ το άτομο έχει την ικανότητα να θέτει μακροπρόθεσμους στόχους και να αφοσιώνεται σ’ αυτούς. Είναι ισχυρογνώμων και επιβάλλει τους δικούς του κανόνες για το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα κάτι που του επιτρέπει η θέση εξουσίας στην οποία συχνά βρίσκεται. Στην καλύτερη έκφρασή του μπορεί να μετατραπεί σε παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για το περιβάλλον του. Ο κόσμος της ύλης το γοητεύει και συχνά ανοίγεται σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Στην υπερβολή του αποκτά έντονη προσκόλληση στα υλικά αγαθά ή κάνει σπατάλες μέχρι χρεοκοπίας . Μπορεί επίσης να έχει υπερβολική προσήλωση στο σεξ. Με τα χρόνια αποκτά αρκετά σύμβολα πλούτου, χρήμα, επιτεύγματα, επιτυχία και δύναμη. Είναι εξαιρετικός κριτής χαρακτήρων και συχνά παίζει το ρόλο του σοφού συμβούλου αν δεν έχει ξοδέψει τον εαυτό του στο κυνήγι του χρήματος και της δύναμης.

9.

Η ανάγκη για ολοκλήρωση είναι έντονη στο άτομο αυτό. Μόνο έτσι μπορεί να βρει την ειρήνη και να γαληνέψει. Συχνά αναλαμβάνει να ολοκληρώσει το έργο άλλων καθώς έχει την ικανότητα να κλείνει ημιτελείς υποθέσεις και να φέρει εις πέρας τις αποστολές που του αναθέτουν ή που αναλαμβάνει οικειοθελώς. Είναι άτομο με βαθύ ανθρωπισμό και ανάγκη να βελτιώσει τον κόσμο. Νιώθει έντονη συμπόνια και κατανόηση και προσφέρει τον εαυτό του και την ενέργειά του στην υπηρεσία προς την ανθρωπότητα. Συχνά ζει σε έναν κόσμο γεμάτο ιδεαλισμό αλλά με πολλά πρακτικά προβλήματα. Μπορεί να κάνει περιουσία και να τη χάσει πολλές φορές στη ζωή του. Αφοσιώνεται σε οικολογικές, ειρηνιστικές οργανώσεις και σκοπούς αλλά διαθέτει και μια ασυνήθιστη ικανότητα να προσελκύει βοήθεια, ευκαιρίες επιτυχίας, χρήματα και καλοτυχία.