Ο ιός της δυσπιστίας

Ο ιός της δυσπιστίας

Εκτός από την covid 19, μια καινούρια πανδημία εξίσου, αν όχι και περισσότερο, απειλητική και επικίνδυνη, βρίσκεται προ των πυλών και το όνομα αυτής ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ.

Κρούσματα αυτού του νέου ιού έχουν διαγνωστεί σε όλο τον πλανήτη και σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στις  πλέον αξιόπιστες διεθνείς έρευνες, η αύξησή τους προβλέπεται ραγδαία.

Είναι γεγονός ότι η  εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σε αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεις, πολιτικούς, δημοσιογράφους, μέσα ενημέρωσης, social media, ακόμα και θρησκευτικούς ηγέτες και επιστήμονες, βρίσκεται σε συνεχή πτώση, και ότι η κύρια αιτία αυτής της πτώσης είναι ο τρόπος που έχουν διαχειριστεί από τις επάλξεις τους και επί έναν ολόκληρο χρόνο, την πανδημία που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Το άνοιξε -κλείσε καταστημάτων και σχολείων, η σύγχυση γύρω από το είδος και τον αριθμό των τεστ, η καχυποψία γύρω από τα εμβόλια, η έλλειψή τους, οι διχογνωμίες, οι ένοχες σιωπές, η υπέρ προβολή της μιας πλευράς και λιγότερο της άλλης, οι διαβεβαιώσεις χωρίς αντίκρισμα, η μη ανάληψη ευθυνών, η μη παραδοχή λαθών, είναι οι πιο ισχυροί μεταδότες του ιού της δυσπιστίας, και δυστυχώς γι’ αυτόν τον ιό δεν υπάρχουν ούτε μέτρα προστασίας ούτε θεραπεία. Αν τον κολλήσεις, πράγμα πολύ πιθανό, θα υποχρεωθείς να ζεις με τις αμφιβολίες σου, μέσα στον φόβο και την ανασφάλεια,  και να προχωράς στα τυφλά, αφού κανέναν δεν θα μπορείς να εμπιστευτείς, και σε κανενός τη βοήθεια δεν θα μπορείς να βασιστείς.

Αγαπητοί μου συμπολίτες και πολίτες όλου του κόσμου, πρέπει να το πάρουμε απόφαση: Βρισκόμαστε στο σημείο του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» από την covid 19 και με μοναδικά μας όπλα τη μάσκα και την απομόνωση!

Γι’ αυτό οπλιστείτε με υπομονή, πιστέψτε στον εαυτό σας που αυτή τη στιγμή είναι και ο μοναδικός σας σύμμαχος, και επενδύστε όλα σας τα χρήματα και τις ελπίδες στις μάσκες και στη ζωή στο σπίτι.

Ανακαλύψτε τις ομορφιές του home sweet home,  εστιάστε στις καλές πλευρές της συμβίωσης, απαλύνετε τις δυσκολίες της, αξιοποιείστε τους θησαυρούς που έχετε καταχωνιάσει στις ντουλάπες, τα συρτάρια και το πατάρι σας, και βγαίνετε έξω μόνο αν δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς.

Πού θα πάει; Θα περάσει και αυτό!

Ευτυχώς το μόνο που δεν αλλάζει στη ζωή είναι ότι όλα, αργά ή γρήγορα, αλλάζουν και μάλιστα για όλους!