Η γκαρνταρόμπα που σε δείχνει πιο λεπτή έχει 10 μυστικά!

Η γκαρνταρόμπα που σε δείχνει πιο λεπτή έχει 10 μυστικά!

Εντάξει το ξέρω, θέλεις να αλλάξεις size ρούχων, και θέλεις να χωρέσεις σε μικρότερο, αλλά αρχίζεις δίαιτα και τη χαλάς, ή  χάνεις 2-3 κιλά και σχεδόν αμέσως τα ξαναπαίρνεις. Μην απογοητεύεσαι… Κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις… Ως τότε όμως, για να μην προβληματίζεσαι σχετικά με το τι να φορέσεις για να καλύψεις τα παραπανίσια σου κιλά, και για να μην πετάς άδικα τα λεφτά σου αγοράζοντας ρούχα που νομίζεις ότι σε λεπταίνουν,  αλλά τελικά όχι, ζητήσαμε από έμπειρους στυλίστες να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια γκαρνταρόμπα που θα σε δείχνει πιο λεπτή! 

  1. Πες ΟΧΙ στα φαρδιά ρούχα. Τα παχάκια στα διάφορα σημεία του σώματος δεν κρύβονται κάτω από τα φαρδιά ρούχα. Αντίθετα δίνουν μεγαλύτερο όγκο σ’ ολόκληρο το σώμα με αποτέλεσμα να δείχνεις πιο «βαριά» απ’ όσο είσαι στην πραγματικότητα. Βγάλε από τη ντουλάπα σου τα φαρδιά σακάκια, τα φορέματα – σάκους, τα φαρδιά πουλόβερ με χοντρή πλέξη.
  2. Πες ΟΧΙ στα εφαρμοστά ρούχα. Όσο βολικά και αν είναι πρέπει να ξεχάσεις μια για πάντα τα εφαρμοστά τοπ  ακόμα και αν έχεις μικρό στήθος, τα κολάν και τα στρετς τζιν, ακόμα και αν τα πόδια σου είναι λεπτά. Γιατί φορώντας μια μακριά πουκαμίσα που θα σκεπάζει τα ψωμάκια σου και θα αφήνει να φαίνονται τα λεπτά σου πόδια, τονίζονται οι δυσαναλογίες του σώματός σου- φαρδύ επάνω, λεπτό κάτω. Αντίθετα ο δικός σου στόχος πρέπει να είναι η εξισορρόπηση των αναλογιών ώστε η σιλουέτα σου να δείχνει αρμονική.
  3. Εξισορρόπησε τις αναλογίες σου. Για παράδειγμα αν το σώμα σου είναι λεπτό στο επάνω μέρος και φαρδύ στο κάτω, φρόντισε να φοράς μπλούζες ή τουνίκ σε έντονα χρώματα, μονόχρωμες ή εμπριμέ, καρώ, πουά, κ.λπ., με φαρδιά μανίκια, μεγάλους γιακάδες, πτυχές ή βολάν-αν δεν σου λείπει ύψος-, και σκουρόχρωμα παντελόνια, και φούστες, μονόχρωμα ή με κάθετες ρίγες. Τα φορέματα πρέπει να είναι σε ίσια γραμμή, να ακολουθούν χαλαρά τη γραμμή του σώματος, να φτάνουν περίπου μέχρι το γόνατο και να έχουν τονισμένους ώμους. Ένα ογκώδες κολιέ, αν δεν είσαι κοντή, ή μια εντυπωσιακή καρφίτσα, αν το ύψος σου είναι κανονικό ή μικρότερο, θα τραβήξει τα βλέμματα στο επάνω μέρος του σώματός σου. Στην αντίθετη περίπτωση- αν έχεις μεγάλο στήθος, ή φαρδιούς  ώμους, ή παχουλά μπράτσα, ενώ το κάτω μέρος του σώματός σου είναι δυσανάλογα πιο λεπτό-, φρόντισε τα τοπ σου να είναι όσο γίνεται πιο απλά, να ακολουθούν χαλαρά τη γραμμή του σώματός σου και να είναι μονόχρωμα,  σε ουδέτερα σκούρα ή παστέλ χρώματα, ή το πολύ- πολύ ριγέ. Δώσε έμφαση στο κάτω μέρος του σώματός σου, με παντελόνες, παντελόνια, φούστες, σε έντονα χρώματα, ώστε να τραβάνε το μάτι σ’ αυτό το τμήμα του σώματός σου. Τα φορέματά πρέπει να ακολουθούν τον ίδιο κανόνα και να είναι σε γραμμή Α. 
  4. Σκέψου κάθετα! Κάθετες ρίγες, κάθετες ραφές, κάθετες πτυχές, κουμπιά ή γαρνιρίσματα σε κάθετη γραμμή, V ντεκολτέ σε μπλούζες φορέματα και πουλόβερ, πάντα «κόβουν» και χαρίζουν ύψος.
  5. Δώσε προσοχή στο μήκος της φούστας. Γενικά οι πιο γεμάτες σιλουέτες πρέπει να αποφεύγουν το μίνι που φτάνει 6-8 πόντους πάνω από το γόνατο, ακόμα και αν οι μηροί και οι γάμπες είναι λεπτές, ακόμα και αν το ύψος σου είναι μεγάλο. Φαντάσου ένα γεμάτο σώμα που στηρίζεται σε δυο… ξυλαράκια. Δεν λέει… Το μήκος της φούστας που κολακεύει στην περίπτωσή σου είναι ως τη μέση του γόνατου, ιδιαίτερα αν έχεις γεμάτους μηρούς και λεπτές γάμπες. Αν οι γάμπες σου είναι παχουλές απόφυγε εντελώς τις φούστες και τα φορέματα. Οι παντελόνες που ακολουθούν χαλαρά τη γραμμή του σώματος και αρχίζουν να φαρδαίνουν από τη μέση των μηρών και κάτω είναι ιδανικές για σένα.
  6. Αξιοποίησε τα ατού σου. Ρίξε χρώμα και στόλισε με κοσμήματα ή άλλα αξεσουάρ τα καλύτερα σημεία του σώματός σου, ώστε να τραβάνε τα βλέμματα από εκείνα που θέλεις να κρύψεις.
  7. Δώσε προσοχή στο ύφασμα. Απόφυγε τα υφάσματα που κολλάνε πάνω στο σώμα, όπως τα ζέρσεϊ,  καθώς και τα σκληρά υφάσματα  ή με χοντρή ύφανση όπως είναι τα μπουκλέ, καθώς και τα καπιτονέ που προσθέτουν όγκο. Απόφυγε επίσης τα πολύ λεπτά και αέρινα υφάσματα όπως η μουσελίνα. Προτίμησε για τον χειμώνα ρούχα από ελαστική μάλλινη καμπαρντίνα και κασμιροφανέλα, πουλόβερ με λεπτή πλέξη, και για πιο επίσημες εμφανίσεις ρούχα από κρεπ ή  βελουτέ. Για τους πιο ζεστούς μήνες προτίμησε ρούχα από βαμβακερή ελαστική καμπαρντίνα, ποπλίνα, ή λινό ύφασμα, τα μακό- αλλά σε 1 ή 2 size μεγαλύτερα-, πετροπλυμμένα βαμβακερά, ή ρούχα από καλοκαιρινό κρεπ.
  8. Επένδυσε στα εσώρουχα. Αν επιλέξεις τα σωστά εσώρουχα μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα δείχνεις μέχρι και 5 κιλά λιγότερο. Το μεγάλο στήθος, η παχουλή κοιλίτσα, τα ψωμάκια, χρειάζονται ειδική μεταχείριση, ή αλλιώς… συμμάζεμα. Αξίζει τον κόπο να πληρώσεις για πιο ακριβά εσώρουχα προκειμένου να πετύχεις τον στόχο σου. Προτίμησε σουτιέν μπουστάκι με φαρδιές τιράντες, με ή χωρίς μπανέλες, και εννοείται χωρίς ενίσχυση. Συγκρατεί καλύτερα το στήθος στη θέση του και περιορίζει τα γύρω-γύρω παχάκια. Αλλά προσοχή: Πρέπει το στήθος να χωράει άνετα μέσα στις θήκες του σουτιέν και να μη «ξεχειλίζει» από πάνω ή στο πλάι, και όταν το κουμπώνεις δεν πρέπει να σε στενεύει αλλά ούτε και να είναι χαλαρό. Όταν αγοράζεις καινούριο σουτιέν φρόντισε να κουμπώνει στη πρώτη σκάλα, ώστε με τον καιρό, καθώς λίγο- λίγο θα ξεχειλώνει, να εφαρμόζει καλά επάνω στο σώμα σου κουμπώνοντάς το στην επόμενη σκάλα, και ούτω καθεξής, μέχρι την τελευταία. Προτίμησε ελαστικά σλιπ  3/4 ή ακόμα καλύτερα 4/4 που μαζεύουν αρκετά την κοιλίτσα και τους γοφούς. Τα ελαστικά κορμάκια είναι μια ιδανική λύση, με την προϋπόθεση ότι έχουν καλό κράτημα του στήθους. Ιδανικά είναι επίσης τα ελαστικά καλσόν, που μαζεύουν ψωμάκια και κοιλίτσα, ενώ ένα λαστέξ δεν πρέπει να λείπει  από τα συρτάρια σου. Προσοχή όμως δεν πρέπει να είναι σκληρό ή στενό γιατί αφενός θα σε ενοχλεί και αφετέρου θα μαζεύει τα παχάκια σε ορισμένα σημεία και θα τα «πετάει» σε άλλα. Αν έχεις ψωμάκια στους γοφούς  ιδανικό είναι το λαστέξ σορτς ή βερμούδα, που φτάνει μέχρι τη μέση του μηρού. Εννοείται ότι τίποτα από αυτά δεν πρέπει να σου προκαλεί ασφυξία ή δυσκολία στις κινήσεις σου. Και εννοείται ότι δεν θα τα φοράς μόνο με τα “καλά” σου, αλλά σε καθημερινή βάση.
  9. Πες ΟΧΙ στα μακριά σακάκια και τα μακριά φορέματα και παλτά. Αν προσπαθείς να κρύψεις τους γοφούς σου κάτω από ένα μακρύ σακάκι, το μόνο που θα πετύχεις είναι να προσθέσεις όγκο τη σιλουέτα σου. Επίλεξε σακάκια που τελειώνουν στη μέση της κοιλιάς, Όχι πιο κάτω. Επίσης τα μακριά φορέματα και παλτά που νομίζεις ότι θα σου χαρίσουν ύψος κι επομένως θα σε δείχνουν πιο λεπτή, κάνουν ακριβώς το αντίθετο: Προσθέτουν όγκο στη σιλουέτα.
  10. Ξέχνα τα χοντρά τακούνια, τις πλατφόρμες και τις στρογγυλεμένες μύτες.  Μπορεί να προσθέτουν ύψος, αλλά ταυτόχρονα προσθέτουν και όγκο στο κάτω μέρος του σώματός σας. Προτίμησε τις μυτερές γόβες με τακούνι μετρίου πάχους και ύψους μέχρι 6-7 πόντους,  που έχουν στο μπροστινό μέρος διπλή σόλα μέχρι 1-1,5 εκατοστό. Θα κάνουν πιο κομψή συνολικά την εμφάνισή σου.