Παραδοσιακός σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Παραδοσιακός σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Παραδοσιακό γλυκό από τα χεράκια σας. Μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο γλυκό του κόσμου αλλά σίγουρα θα είναι το πιο νόστιμο!

Τι θα χρειαστούμε

 

1 ποτήρι του νερού λάδι

2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χονδρό

1 φακελάκι κουκουνάρι

3 ποτήρια του νερού ζάχαρη

4 ποτήρια του νερού, νερό

1 ξυλάκι κανέλλας

Κανέλλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα, τα 4 ποτήρια νερό, την ζάχαρη, το ξυλαράκι της κανέλας και την σκόνη της κανέλας. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν ένα αραιό σιρόπι.

2. Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει. Όταν κάψει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα κουκουνάρια.

3. Ανακατεύουμε γρήγορα-γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα ωραίο ξανθό σκούρο χρώμα και τα κουκουνάρια να ροδοκοκκινίσουν.

4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μεγάλη προσοχή γιατί πετάγεται, ρίχνουμε κουτάλα-κουτάλα το σιρόπι και ανακατεύουμε.

5. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και την ξαναβάζουμε στην φωτιά. Μετά από 2-3 λεπτά αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε τον χαλβά, μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Πάλι θα προσέχουμε να μη καούμε, γιατί όσο ανακατεύουμε, κοχλάζει και πετάγεται.

7. Όταν πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και από πάνω βάζουμε το καπάκι της.

8. Αφήνουμε τον χαλβά σκεπασμένο 10 λεπτά, για να απορροφηθεί η υγρασία του και στην συνέχεια τον αδειάζουμε, σε μια φόρμα για κέικ. Τον πατάτε με ένα κουτάλι για να καθίσει καλά-καλά μέσα στην φόρμα και τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

9. Τον πασπαλίζουμε με λίγη κανελίτσα και για πιο…σερμπέτικη γεύση, τον διακοσμούμε με οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού μας αρέσει.

Του πηγαίνει πολύ.