“Οδηγός επιβίωσης” για το 2ο Lockdown

“Οδηγός επιβίωσης” για το 2ο Lockdown

Το δεύτερο lockdown είναι πια γεγονός και ίσως για τους περισσότερους να φαίνεται ακόμα πιο δύσκολο συγκριτικά με εκείνο του Μαρτίου.  Λογικό. Από την μία το έργο το έχουμε ξαναδεί και ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνει και από την άλλη βρισκόμαστε στις παρυφές του χειμώνα. Κάτι οι νύχτες που έχουν μεγαλώσει, κάτι η “μυρωδιά” και η προσμονή των γιορτών, μπορεί να βαραίνουν κάπως την διαδικασία.

Όμως όπως λέμε κάθε φορά, δεν το βάζουμε ποτέ κάτω. Είναι στο δικό μας χέρι να κάνουμε και αυτή την περιπέτεια όχι μόνο πιο εύκολη αλλά γιατί όχι, να δοκιμάσουμε και καινούριες συνήθειες που  μόνο σε καλό μπορεί να μας βγουν.

Αν λοιπόν υπάρχουν στιγμές που απλά νιώθεις το… ταβάνι να σε πλακώνει δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τις προτάσεις μας!

Κάνε ένα πρόγραμμα και ακολούθησε το ευλαβικά.

Είναι βέβαιο ότι δουλεύοντας από το σπίτι, αλλάζεις τις καθημερινές σου συνήθειες, όπως για παράδειγμα να παραλείπεις το πρωινό  ντους ή να είσαι όλη μέρα με μία φόρμα ή ακόμα χειρότερα με τις πυτζάμες σου! Δηλαδή πολύ απλά, μετατρέπεις τις καθημερινές σου σε… σαββατοκύριακα τεμπελιάς!

Συνέχισε κανονικά τη ρουτίνα σου. Ξεκίνα με το μπάνιο σου, βάλε τα καθαρά σου ρουχαλάκια, απόλαυσε το πρωινό σου και πήγαινε στο … γραφείο σου.  Και δεν εννοώ να πάρεις υπολογιστή και να κουρνιάσεις στον καναπέ σου!

Αλλά το χώρο που θα ορίσεις εσύ ως γραφείο διαμορφώνοντας τον.

Μην εγκαταλείπεις το χόμπι σου

Γενικά μην αφήνεις ότι σου δίνει χαρά.  Με σύμμαχο την τεχνολογία, μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα!  Για αρχή μπορείς να «συναντιέσαι» με τους φίλους σου, είτε για να «κουτσομπολέψετε» είτε για να παίξετε ακόμα και τα αγαπημένα σας παιχνίδια.  Υπάρχουν πλατφόρμες που μπορείτε 2 ή 4 φίλοι να παίζετε από scrabble μέχρι… μπιρίμπα!  Επίσης μπορείτε να συνεχίσετε και το … περπάτημα που μετά την καραντίνα μάλλον εγκαταλείψατε!

Απόλαυσε τους φίλους σου χωρίς να μαζεύεις μετά το σπίτι!!!

Πίτσα, μπύρα και αγώνες; Γιατί όχι;  Οργάνωσε διαδικτυακά βραδιές με φίλους και μοιραστείτε στιγμές όπως παλιά. Μεζές, ποτάκι, μέσα στην ασφάλεια του σπιτιού σου χωρίς να νοιάζεσαι για το ποιος θα οδηγήσει ή το σπουδαιότερο για τις μέρες μας, μην κολλήσεις covid!  Και το σπουδαιότερο… Έχεις πάντα σπίτι τακτοποιημένο…

Μην σταματάς την άσκηση

Απλά διάλεξε ποιον τρόπο προτιμάς να αθλείσαι .Έτσι κι αλλιώς μπορείς να βγεις έξω για το λόγο αυτό, αλλά και πάλι η τεχνολογία μπορεί να σου ανοίξει νέους ορίζοντες στον τρόπο εκγύμνασης.  Με μία ματιά, θα βρεις δεκάδες on line προγράμματα με απίστευτες ιδέες. Από pilates και γιόγκα μέχρι μαθήματα χορού!

Φρόντισε ο χώρος σου να μένει καθαρός.

Μην σου κάνει εντύπωση. Είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για να αισθάνεσαι ευδιάθετος και αισιόδοξος. Το ότι δεν έρχονται πια φίλοι στο σπίτι, δε σημαίνει ότι μπορείς να το αφήσεις… αχούρι. Βάλε μέσα στην καθημερινή ρουτίνα σου κάποιες ώρες τακτοποίησης και καθαρισμού.