Brownies…light. Η συνταγή που θα σε τρελάνει!

Brownies…light. Η συνταγή που θα σε τρελάνει!

Έχεις όρεξη για ένα εξτρα σοκολατένιο γλυκό αλλά σκπεπτεσαι τις θερμίδες; Η βιολόγος Msc – κλινική βιοχημικός, Εμμανουέλα Φωτεινού μοιράζεται μαζί μας την τέλεια συνταγή

Για το ζουμερό light σοκολατένιο brownies θα χρειαστείτε


* 230 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη εγώ έβαλα γάλακτος με στεβια (εγώ πήρα τις νέες κουβερτούρες στεβια @jotis )
* 3/4 του φλ. ‏λάδι καρύδας λιωμένο
* 1 φλ ζάχαρη καρύδας
* 1/4 του φλ. ‏αγαυη
* 2 ‏αβγά
* 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
* 3/4 του φλ. ‏αλεύρι βρώμης ή αμυγδάλου ή ανάμεικτο βρώμης με αλεύρι αμυγδάλου (αλεύρι βρώμης: βρώμη αλεσμένη παρά πολύ καλά στο μουλτι ) αν σας μείνει αρκετό στο κόσκινο σημαίνει δεν έχετε αλέσει καλά όποτε αναπληρώσετε εκ νέου την ποσότητα που περίσσεψε
* 1/4 του φλ. ‏κακάο χωρίς ζάχαρη
* μια πρέζα ‏αλάτι Ιμαλαΐων


Πώς το ετοιμάζουμε
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
2
Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα κι έπειτα λιώνετε τη μισή και κρατάτε στην άκρη την υπόλοιπη.
3
Χτυπήστε με μίξερ το λαδι καρύδας και τη ζάχαρη καρύδας , προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια την αγαυη κ χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
4
Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα (Διασφαλίστε ότι η σοκολάτα δεν είναι πολύ ζεστή αλλιώς τα αβγά θα μαγειρευτούν). Έπειτα, κοσκινίζετε (να το κάνετε με σουρωτήρι με διχτυ με μεσαία ανοίγματα γιατί στο πολυ λεπτό δεν κοσκινίζεται καλά ή βρώμη ) μέσα στο μπολ το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
5
Ενσωματώστε τα στερεά υλικά στα υγρά κι ανακατέψτε αλλά όχι για πολύ ώστε να μη χάσει την χαρακτηριστική μαστιχωτή υφή του το brownies.
6
Ενσωματώστε τη σοκολάτα που αφήσατε στην άκρη κι έπειτα μεταφέρετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα.
7
Ψήστε για 20-25 λεπτά κι έπειτα αφήστε το να κρυώσει τελείως.
8
Κόβετε σε τετράγωνα και σερβίρετε με ένα κρύο ποτήρι γάλα!

Καλή επιτυχία !!!!