Κοτόπιτα της… “ακαμάτρας”
Posted on
October 22, 2020
in ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τίποτα δεν συγκρίνεται με τις χειροποίητες πίτες.
Η συγκεκριμένη συνταγή έχει ένα πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο.
Και πιστέψτε με είναι ιδανική για κάθε τραπέζι!
Υλικά
1 κοτόπουλο βρασμένο
2 κίτρινες πιπεριές ψιλικομμένες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
μανιτάρια
καλαμπόκι
μαιντανός ψιλοκομμένος
άνιθος ψιλοκομμένος
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
6 φέτες ψωμί του τοστ
1 φλιτζάνι gouda τριμμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
Για την Κρέμα
750 γραμμάρια γάλα
3κ.σ. βούτυρο
3κ.σ. αλεύρι
2 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό τοποθετούμε το κοτόπουλο.
- Μόλις βράσει το κοτόπουλο το ψιλοκόβουμε.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα.Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα,το μοσχοκάρυδο,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για 4-5 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη κουζίνα τη κατσαρόλα.Ρίχνουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα.
- Βουτυρώνουμε ενα πυρίμαχο σκεύος.Τοποθετούμε τις φέτες του τόστ.
- Συνεχίζουμε με το ψιλοκομμένο κοτόπουλο,τα μανιτάρια,το καλαμπόκι,μαϊντανό,άνιθο,τα κρεμμυδάκια και τη καπνιστή πάπρικα.Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τυριών και προσθέτουμε την κρέμα.Τελειώνουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά.