close
NEW AGE

Πώς να αντλήσεις θετική ενέργεια!

Η θετική ενέργεια, αυτό το άπιαστο κάτι που δίνει ζωντάνια στο σώμα, στο μυαλό και στη ψυχή μας, είναι ένα αγαθό που δεν πωλείται, κι επομένως δεν μπορείτε να την αγοράσετε, όταν την χρειάζεστε. Μόνο εσείς μπορείτε να την παρέχετε στον εαυτό σας.

Να θυμάστε ότι ο μεγαλύτερος σαμποτέρ της ενέργειας σας είναι οι τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα σας, οι αρνητικές “τοξικές” σκέψεις που γίνονται έμμονες ιδέες και δηλητηριάζουν το μυαλό σας, καθώς και τα αρνητικά “τοξικά” συναισθήματα που  σας κατακλύζουν, και σας χαλάνε τη διάθεση.

Η λέξη “κλειδί” προκειμένου να αντιδράσετε σ’ αυτή την αδράνεια και μαυρίλα που σας βαραίνει κάθε μέρα και πιο πολύ είναι: ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ!

Αποτοξίνωση στο σώμα μας, για να καθαρίσει και να λειτουργήσει καλύτερα, αποτοξίνωση στο μυαλό μας για να διώξει τις μαύρες σκέψεις, αποτοξίνωση στη ψυχή μας, για να ανακτήσει το σθένος της και να ξαναφέρει, αν όχι το γέλιο, τουλάχιστον το χαμόγελο στα χείλη σας.

Πώς θα το καταφέρετε; Δοκιμάστε τους παρακάτω απλούς τρόπους.

Για σωματική αποτοξίνωση

 • Κοιμηθείτε και ξεκουραστείτε όσο περισσότερες ώρες μπορείτε, όσο πιο ξεκούραστο είναι το σώμα σας τόσο καλύτερα λειτουργεί.
 • Αυξήστε τη συχνότητα των περιπάτων και των επισκέψεών σας στο γυμναστήριο. Η κίνηση βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία όλων των οργανικών σας συστημάτων.
 • Περιορίστε τον καφέ σε ένα ή το πολύ δυο φλιτζάνια ημερησίως.
 • Κόψτε ή τουλάχιστον περιορίστε το αλκοόλ σε δυο ποτήρια κρασί, ή ένα ουίσκυ ημερησίως.
 • Κόψτε ή περιορίστε το τσιγάρο σε πέντε το πολύ οκτώ τσιγάρα ημερησίως.
 • Τρώτε τουλάχιστον μια σαλάτα φρέσκων λαχανικών με κάθε σας γεύμα.
 • Τρώτε τουλάχιστον 3 φρούτα ημερησίως.
 • Πίνετε τουλάχιστον δυο λίτρα νερό καθημερινά.
 • Αντικαταστήστε το κρέας και το κοτόπουλο με ψάρια, θαλασσινά, όσπρια και λαχανικά.
 • Μια μέρα την εβδομάδα τρώτε μόνο φρούτα και πίνετε μόνο χυμούς φρούτων και λαχανικών.

Για νοητική αποτοξίνωση

 • Αδειάστε το μυαλό σας από όλες τις σκέψεις. Κάθε φορά που τρυπώνουν στο κεφάλι σας διάφορες σκέψεις για την υγεία σας, τη  δουλειά, το σπίτι σας ή οτιδήποτε άλλο, διώξτε τις, εστιάζοντας την προσοχή σας σε σε κάτι άλλο, σε μια απασχόληση που θα απορροφήσει την προσοχή σας ολοκληρωτικά. Πηγαίνετε μια βόλτα στο πλησιέστερο δασάκι, σε μια παραλία. Ασχοληθείτε με πράγματα που δεν κάνετε στη καθημερινότητα σας -κάποιο χόμπι σας, ένα παιχνίδι, «χωθείτε» στις σελίδες ενός βιβλίου. Προπαντός κλείστε την τηλεόραση.
 • Σκεφθείτε θετικά. Κάθε φορά που μια απαισιόδοξη ή άσχημη σκέψη σας έρχεται στο μυαλό, προσπαθήστε να την αντικαταστήσετε με μια θετική. Για παράδειγμα αν σκέφτεστε απαισιόδοξα για την έκβαση κάποιας υπόθεσης σας, κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να οραματιστείτε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης όπως ακριβώς εσείς την επιθυμείτε.  Αντί να σκέφτεστε και να συζητάτε συνεχώς όλα τα αρνητικά που υπάρχουν στη ζωή σας, πάρτε χαρτί και μολύβι και καταγράψτε όλα τα καλά που υπάρχουν. Επίσης αν κάνετε μια αρνητική σκέψη για έναν δικό σας άνθρωπο, διώξτε την και προσπαθήστε να θυμηθείτε όλα του τα προτερήματα ή ότι καλό έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος για σας ή για κάποιον άλλον.
 • Κάντε όνειρα. Δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλοι, μικροί και μεγάλοι και η ονειροπόληση είναι μια άκρως «φορτιστική» για τις μπαταρίες μας διαδικασία. Ξεπεράστε τους φραγμούς που σας βάζει η λογική σας και ονειρευτείτε ότι πραγματοποιούνται όλα όσα εκείνη τη στιγμή θα χαρακτηρίζατε ως ουτοπία.

Για ψυχική αποτοξίνωση

 • Κινηθείτε. Χορέψτε, τρέξτε, γυμναστείτε…Όσο πιο πολύ κουράζετε το σώμα, τόσο πιο πολύ ανακουφίζεται η ψυχή σας. Η άσκηση εντείνει την παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό, γεγονός που βοηθάει να καταλαγιάσει το στρες και να ξεφυτρώσουν τα ευχάριστα συναισθήματα.
 • Διώξτε τα δυσάρεστα συναισθήματα. Ο φόβος, ο θυμός, η λύπη, το πείσμα, η ανασφάλεια, η έλλειψη αυτοπεποίθησης…μόνο με τοξίνες γεμίζουν τη ψυχή σας. Θα σας βοηθήσει αν αρχίσετε να σκέφτεστε όλες εκείνες τις φορές που καταφέρατε να νικήσετε τους φόβους σας, να δώσετε τη συγνώμη σας, να δώσετε τόπο στην οργή, να πετύχετε στόχους που βάλατε. Συναναστραφείτε ανθρώπους που σας αγαπούν, και αν δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάπου εκεί γύρω, συναναστραφείτε με τους πιο ευχάριστους και χαζοχαρούμενους αγνώστους που θα συναντήσετε..
 • Καταγράψτε σκέψεις και συναισθήματα. Όταν βάζετε στο χαρτί όλα εκείνα που δηλητηριάζουν τη ψυχή σας, βγάζετε ένα μεγάλο βάρος από πάνω σας. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ανοίγετε την καρδιά σας σε κάποιον που σας καταλαβαίνει και σας αγαπά.

Εισπνεύστε… ζωή!

Ο καθαρός αέρας είναι μια πολυτέλεια στην καθημερινότητα όλων όσοι ζουν στις μεγαλουπόλεις, όμως  τα Σαββατοκύριακα μπορείτε να τον… ρουφήξετε εν αφθονία περνώντας λίγες ώρες κοντά στη θάλασσα, περπατώντας μέσα στο δάσος, ανεβαίνοντας σε μια βουνοπλαγιά,,,  Με κάθε ευκαιρία επιδιώκετε να ζείτε κοντά στη φύση και μη ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε όσο πιο συχνά γίνεται την παρακάτω άσκηση αναπνοής: εισπνέετε σε τέσσερις χρόνους, κρατήστε την αναπνοή σας σε τέσσερις χρόνους, κι εκπνεύστε σε τέσσερις χρόνους. Σταδιακά αυξήστε τους χρόνους σε οκτώ, δώδεκα, δεκαέξι. Κάντε αυτή την άσκηση 5 λεπτά κάθε πρωί και επαναλαμβάνετε την όσο πιο συχνά μπορείτε μέσα στη μέρα. Το οξυγόνο που μπαίνει στον οργανισμό σας τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, και αυτή με τη σειρά της, ενεργοποιεί όλα τα οργανικά και νοητικά σας συστήματα.

Γίνετε ένα με τη γη!

Περπατήστε ξυπόλυτοι στην αμμουδιά, στα βότσαλα, στο χορτάρι, στο χώμα. Τι νιώθετε; Προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε σ’ αυτό που νιώθετε, είτε σας είναι ευχάριστο είτε όχι. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιείτε κάθε στιγμή τις αντιδράσεις του σώματος σας. Επιμείνετε μέχρι να νιώσετε τον παλμό της φύσης, μέχρι να νιώσετε ότι εσείς και η γη είστε ένα! Η «γείωση» , θα σας φέρει πιο κοντά στον εαυτό σας και στην αληθινή φύση σας, και αυτή η επαφή, ακόμα και αν δεν το αντιληφθείτε άμεσα, θα γεμίσει τις μπαταρίες σας.

Άρτεμη Παπαδοπούλου