Ποιο χρώμα έχεις… ανάγκη;

Ποιο χρώμα έχεις… ανάγκη;

Το γεγονός ότι στον χώρο μας κυριαρχούν ένα ή περισσότερα χρώματα, δεν είναι τυχαίο. Ούτε είναι μια ιδιοτροπία της στιγμής  η εμμονή μας πότε με το ένα και πότε με το άλλο χρώμα. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κάθε χρώμα έχει τη δική του δόνηση, επηρεάζει την ψυχική, την πνευματική και τη φυσική μας κατάσταση και ότι η προτίμησή μας στο ένα ή το άλλο χρώμα σχετίζεται με την προσωπικότητά μας και τις εκάστοτε διαθέσεις μας.  Δηλαδή η ψυχική μας  διάθεση είναι αυτή που μας ωθεί κάθε φορά να επιλέξουμε ρούχα συγκεκριμένου χρώματος,  ή να διακοσμήσουμε τον χώρο μας δίνοντας έμφαση σε ένα συγκεκριμένο χρώμα.

Με δυο λόγια πες μου πώς νιώθεις να σου πω ποιο χρώμα χρειάζεσαι!

Τα 7 βασικά χρώματα επιδρούν στην σωματική και τη ψυχική μας υγεία ως εξής:

Το κόκκινο: Ενεργοποιεί τις πέντε αισθήσεις, διώχνει τη νωθρότητα, δημιουργεί διάθεση για δράση και επικοινωνία. Αυξάνει την ζωτικότητα, τη σεξουαλική δραστηριότητα στον άντρα, τον καρδιακό ρυθμό, και τονώνει το κυκλοφορικό.
Το πορτοκαλί: Κινητοποιεί την υπάρχουσα ενέργεια και τον φυσικό δυναμισμό. Καταπολεμά την κόπωση, βελτιώνει την ψυχική διάθεση, ισχυροποιεί τη θέληση και τον αυτοέλεγχο.
• Το κίτρινο: Διεγείρει τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες, καταπολεμά την μελαγχολία και βοηθά για αυτογνωσία και αυτοκριτική. Οι γιαπωνέζοι το θεωρούν έδρα των συναισθημάτων και το λένε «χαρά» εξ ου και το «χαρακίρι».
• Το πράσινο: Βοηθάει στην εκδήλωση των συναισθημάτων, ενεργοποιεί την ανάπλαση των μυών και των ιστών. Δημιουργεί αρμονία στο σώμα και στο πνεύμα, χαλαρώνει, λειτουργεί καταπραϋντικά.
• Το γαλάζιο: Ηρεμεί, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και διευκολύνει την ικανότητα λήψεων αποφάσεων.
• Το μπλε-λουλακί: Καθαρίζει το νου και την ψυχή, εξουδετερώνει τις αρνητικές σκέψεις, εκμηδενίζει τον φόβο, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα.
Το μοβ: Ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, αυξάνει την ψυχική ωριμότητα και την ικανότητα για διαλογισμό, δημιουργεί τη διάθεση για κοινωνικότητα, αυξάνει τη σεξουαλικότητα της γυναίκας.
Το ιώδες-μενεξεδί: Βοηθάει την όραση και την ακοή, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα, εξισορροπεί τα ψυχολογικά προβλήματα, προλαβαίνει τις παθήσεις των πνευμόνων.