Τα 4 ρούχα που υπάρχουν σε όλες τις γυναικείες ντουλάπες και τα 4 που δεν πρέπει να λείπουν!

Τα 4 ρούχα που υπάρχουν σε όλες τις γυναικείες ντουλάπες και τα 4 που δεν πρέπει να λείπουν!

Οι trend setters και οι καταστηματάρχες γυναικείων ενδυμάτων στην Αμερική και την Ευρώπη, συχνά διενεργούν έρευνες σχετικά με τις προτιμήσεις των γυναικών. Σε μία λοιπόν από τις πιο πρόσφατες οι ερευνητές άνοιξαν πάνω από 60.000 γυναικείες ντουλάπες  και κατέγραψαν το περιεχόμενό τους. Τι ανακάλυψαν; Τα εξής 4 ρούχα που υπάρχουν σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα:

  1. Το stretch blue-jeans

Οι μισές σχεδόν γυναίκες, είτε το φοράνε είτε όχι, έχουν στη ντουλάπα τους ένα εφαρμοστό blue-jeans και το 1/3 έχει και ένα μαύρο. Όμως για να αξιοποιήσετε αυτό το βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας οι στυλίστες επιμένουν ότι χρειάζεστε ένα ένα ανδρικού τύπου jeans και όχι ένα κολάν. Προτιμήστε λοιπόν ένα blue-jeans που εφαρμόζει καλά στη μέση σας και ακολουθεί τη γραμμή του σώματος χωρίς να το σφίγγει, ούτε στο επάνω μέρος ούτε στον αστράγαλο.

  1. Το άσπρο και το μαύρο TShirt

Δεν λείπουν από καμιά ντουλάπα. Αλλά προσοχή σε δύο λεπτομέρειες: Στο πώς εφαρμόζουν πάνω στο σώμα σας – δεν πρέπει να είναι ούτε ξεχειλωμένα, ούτε εφαρμοστά- και στην ποιότητα του υφάσματός τους- πρέπει να είναι η καλύτερη.  Ιδανικά, σύμφωνα με τους στυλίστες, είναι τα T-Shirts με λαιμόκοψη, τα οποία φοριούνται με μακριά κολιέ, που φτάνουν το πολύ μέχρι τη μέση σας. Αν τα T-Shirts έχουν V ντεκολτέ, συνδυάστε τα με κοντά κολιέ που τελειώνουν μερικά εκατοστά πιο ψηλά από τη γωνία του V. Αν χρειάζεται να φορέσετε κάτι από πάνω προτιμήστε ένα μεσάτο σακάκι που θα φτάνει λίγο πιο κάτω από τη μέση σας και βάλτε το T-Shirt μέσα από το παντελόνι.

  1. Το φαρδύ μακρύ πουλόβερ

Ιδανικό κομμάτι γι’ αυτή την εποχή που ταιριάζει τέλεια με μποτάκια και συνδυάζεται καλύτερα με ρούχα στενά στο κάτω μέρος του σώματος, όπως τα στενά παντελόνια και τα κολάν. Όταν όμως λέμε φαρδύ πουλόβερ δεν εννοούμε ότι έχει χάσει το σχήμα του και τη γραμμή του. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να αντικατασταθεί. Προτιμήστε ένα φαρδύ πουλόβερ με ανάγλυφη πλέξη και χαλαρή λαιμόκοψη ή με άνοιγμα σε σχήμα V. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες είναι ένα από τα 5 πιο αγαπημένα κομμάτια των γυναικών, καθώς μπορούν να το συνδυάσουν με πολλά άλλα ρούχα που υπάρχουν στην γκαρνταρόμπα τους.

  1. Το αφόρετο ρούχο

Από καμιά γυναικεία ντουλάπα δεν λείπει ένα αφόρετο ρούχο, φόρεμα, μπλούζα, φούστα, παντελόνι ή σακάκι. Αφού λοιπόν επέζησε εκεί μέσα για πάνω από 2 χρόνια πρέπει επειγόντως να βγει. Πετάξτε το ή χαρίστε το. Εκτός και αν η σούπερ στυλάτη φίλη σας κατεβάσει ωραίες ιδέες για να το συνδυάσετε με κάποια άλλα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας.

Αν τώρα θέλετε να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας, πριν από οποιαδήποτε άλλη αγορά οι  στυλίστες  προτείνουν τα  4 ρούχα που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά γυναικεία ντουλάπα:

  1. Το άσπρο πουκάμισο

Είναι περίεργο αλλά αυτό το κλασικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας λείπει από πολλές ντουλάπες. Κακώς και σπεύστε να προμηθευτείτε ένα ή να αντικαταστήσετε το παλιό σας, γιατί το άσπρο πουκάμισο κολακεύει όλες τις γυναίκες, νέες και λιγότερο νέες, λεπτές και «γεμάτες», ψηλές και κοντές. Προσοχή όμως το άσπρο πουκάμισο πρέπει να είναι από ύφασμα άριστης ποιότητας – βαμβακερό ή μεταξωτό- και να δείχνει ολοκαίνουριο και αστραφτερό- γαριασμένο δεν λέει. Επίσης πρέπει να αγκαλιάζει χαλαρά, τους ώμους, το στήθος, τα μπράτσα και την κοιλιά σας. Φορέστε το με τζιν,  παντελόνι ή ίσια στενή φούστα. Τυλίξτε τις μανσέτες ώστε να φαίνονται τα βραχιόλια που έχετε βάλει στον καρπό του ενός χεριού, ανοίξτε ένα δυο κουμπιά και βγείτε από το σπίτι γεμάτες αυτοπεποίθηση. Αν μάλιστα έχετε μακρύ λαιμό, σηκώστε επιμελώς ατημέλητα και τον γιακά του.

  1. Το moto Jacket

Τα τελευταία χρόνια τείνει να αντικαταστήσει το σακάκι. Είναι ένα… έξυπνο ρούχο και δείχνει ωραίο σε όλες τις ηλικίες. Αν και το επάνω μέρος του μοιάζει με… κουτί, το γεγονός ότι στενεύει προς τα κάτω, σας επιτρέπει να αναδείξετε τη λεπτή σας μέση. Συνδυάζεται με ίσια στενή φούστα (pencil), ή στενό παντελόνι. Φοριέται με χαμηλά τακούνια ή μπαλαρίνες. Αν είστε κάτω από 40 χρονών μπορείτε να το παίξετε λίγο πανκ επιλέγοντας ένα μαύρο moto Jacket με μεταλλικά στοιχεία. Αν είστε μεγαλύτερες διαλέξτε το σε καμηλό ή μπλε χρώμα, χωρίς έντονες λεπτομέρειες- εξωτερικά γαζιά, κούμπωμα, κ.λπ.

  1. Τα αθλητικά παπούτσια

Ήρθαν στη ζωή μας ως ένα trend της μόδας αλλά κατέληξαν να γίνουν κλασικό και απαραίτητο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Όχι τόσο γιατί επιτρέπουν πιο άνετο περπάτημα, αλλά γιατί ταιριάζουν με ρούχα που δεν λείπουν από καμιά γυναικεία γκαρνταρόμπα όπως το blue-jeans , τα κολάν και τα T-shirts. Προτιμήστε αθλητικά παπούτσια με λεπτές σόλες, που δεν φτάνουν ψηλά ως τον αστράγαλο, σε λευκό ή εκρού χρώμα. Αν τα φοράτε και στη δουλειά σας προτιμήστε πιο ουδέτερους τόνους όπως το μαύρο, το γκρι ή το μπλε. Εκτός από παντελόνια  τα αθλητικά παπούτσια συνδυάζονται επίσης πολύ ωραία με μακριές ή κοντές φούστες, υπογραμμίζοντας την άνεση του σπορ ντυσίματος.

  1. Το μαύρο δερμάτινο παντελόνι

Δεν ταιριάζει μόνο στις πολύ νέες γυναίκες αλλά και στις μεγαλύτερες. Εφαρμόζει καλά πάνω στο σώμα, ακολουθεί τη γραμμή του χωρίς να το σφίγγει όπως το strech, και φοριέται παντού και όλες τις ώρες. Προτιμήστε το ματ δέρμα, όχι το γυαλιστερό. Συνδυάζεται σχεδόν με τα πάντα, με T-shirts αλλά και με πιο αμπιγιέ μπλουζάκια, με αθλητικά παπούτσια, μποτάκια ή ψηλά τακούνια.