close

Οκτώβριος, με μία φλογερή Πανσέληνο στον Κριό

Πέμπτη μεσάνυχτα προς Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ακριβώς στην αλλαγή της ημέρας και σχηματίζεται η Πανσέληνος του μήνα. Η Πανσέληνος είναι στην 9η μοίρα του Κριού και σε σύνοδο με τον Χείρωνα.

Πρόκειται για ένα δυνατό φεγγάρι συγκινήσεων, με τα πάθη και τους πόθους μας να διεγείρονται και να επιθυμούμε να εκφραστούμε πεισματικά, έντονα, χειριστικά ή με τάση να επικρατήσουμε των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε.

Ένα φλογερό φεγγάρι στον Κριό, έρχεται να υπογραμμίσει την επαναστατική μας διάθεση, την ανάγκη για σύγκρουση και αντίδραση, το σπάσιμο των δεσμών που εγκλωβίζουν τη ζωή μας.

Οι συγκινήσεις με παρορμητική ταχύτητα, δυναμιτίζουν την ανατροπή σε ό,τι θεωρήσαμε σταθερό ή οικείο.

Οι αλλαγές, εσωτερικά και εξωτερικά, διαδέχονται η μία την άλλη, ταράζοντας τα «λιμνάζοντα νερά» της ζωής μας.

Σημαντικές παρουσίες στη ζωή μας, εξάρουν το συναίσθημα, σαν ερωτικό κάλεσμα προς μία νέα τολμηρή αλλαγή.

Πώς θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση των ημερών;

Στην αλλαγή την ημέρας (ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα) η σύνθεση του χάρτη δείχνει τη ροή της ζωής μας να στρέφεται άμεσα, γρήγορα, βιαστικά, επιτακτικά. Ενδιαφέρουσα η σύνοδος με τον Χείρωνα, που προωθεί εδώ και μία διετία, ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μας. Η Σελήνη με τον κυβερνήτη της, Άρη στον Κριό, σε ανάδρομη κίνηση και επιθετική όψη προς τον Κρόνο, μοιάζει σαν Αμαζόνα που προσδοκά ένα νέο αγώνα κατακτήσεων.

Ωστόσο, ο αγώνας αυτός ακόμη είναι περιορισμένος, εγκλωβισμένος και δεν μπορεί να δώσει το μέγιστο δυνατόν.

Η ψυχή- Σελήνη, αγωνιά. Θέλουμε με την φλόγα που μας διακατέχει, να λύσουμε τα δεσμά των περιορισμών, θα σπείρουμε ένα νέο σπόρο δημιουργίας, να θεραπεύσουμε τις αδυναμίες, να πιστέψουμε στο «αύριο»…

Καθώς διανύουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο, όπως εξηγήσαμε στην σημαντική Φθινοπωρινή Ισημερία https://astrolife.gr/astrologia-kai-fthinoporini-isimeria-2020/   , η έμφαση πλανητών στην φωτιά, ανάβει την σπίθα της ελπίδας.

Όσο κι αν ο ρυθμός είναι εκρηκτικός, θεωρώ πως είμαστε πλέον σε εγρήγορση και οφείλουμε σε μας, στους αγαπημένους μας, στο έργο μας, στους στόχους μας, αυτή την μετάβαση και ένα νέο κεφάλαιο ζωής, που θα μας αντιπροσωπεύει ουσιαστικά.

 

Σε προσωπικό επίπεδο, ο σπόρος των αλλαγών έπεσε και μας έκανε να δεχτούμε τον πυρετό της δράσης.

Σε κοσμικό επίπεδο, οι λαοί θα αισθανθούν πως πρέπει να προβούν σε πρωτοβουλίες (Κριός) αλλαγής βαθιάς και ριζικής, όχι επιφανειακές και ανούσιες αντιδράσεις για το «φαίνεσθαι» Η θεραπεία θα είναι σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

Στον άξονα Κριού και Ζυγού, στην ουσία χάνεται η υπομονή στις συνεργασίες και στις προσωπικές σχέσεις. Το «εγώ» προβάλλει τις ανάγκες του, αλλά τότε απειλείται η σχέση και επιβάλλεται να διαλυθεί, η προσωπική ανάγκη ή η ίδια η σχέση. Απέναντί μας, ό,τι ασκεί εξουσία χειριστικά. Αλλά και η δική μας εμμονή σε κάποια θέματα, που δεν επιδιώκουμε να αλλάξουν.

Αντιστεκόμενοι στις ανάγκες μας, θα αισθανθούμε πως είμαστε ασφυκτικά δεμένοι με συμβάσεις κάθε είδους. Αντιστεκόμενοι στις απαιτήσεις των άλλων και στις μεθοδεύσεις που μας χειραγωγούν, «πνίγεται» η προσωπικότητά μας.

Τελικά, πού είναι το σωστό και πού το λάθος;

Εκτός από την ιδιαιτερότητα κάθε περίπτωσης και φυσικά του καθενός μας, πρέπει να γίνει μία αναδρομή στο χθες.  Στην ανάλυση της «εξουσίας» γονικής, συναδελφικής, κρατικής… και τις επιδράσεις στη ζωή μας. Αναζητώντας τα στάδια των δυσκολιών και την εξέλιξή τους των προηγουμένων ετών, θα αναγνωρίσουμε τους τομείς που μας έχουν κλονίσει και μας έχουν αναστατώσει.

Θέματα που υπογραμμίζονται επίσης, είναι η απομυθοποίηση ιδεών, η αποκάλυψη της παραπλάνησης, της εξιδανίκευσης, του άστοχου και ανέφικτου των ονείρων μας. Η εμμονή να μην αλλάξουμε άποψη, οπτική, ιδεολογία, μας έχει εγκλωβίσει. Στους ρυθμούς της Πανσελήνου, φωτίζονται οι πτυχές αυτές, η πλάνη μας.

Η απομυθοποίηση, φέρνει περισσότερη αυτογνωσία, με νέες προοπτικές, νέους στόχους, που γεννώνται αυτή ακριβώς την εποχή.

 

Οι συμβουλές μας ανά ζώδιο και ωροσκόπο, προκειμένου να χειριστούμε καλύτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο

 

Κριός

Θετικά: Σίγουρα πρωταγωνιστές της Πανσελήνου και διαρκώς ανυπόμονοι, κινδυνεύετε να αντιδράσετε άμεσα και δίχως σκέψη σε κάθε δύσκολη αντιπαράθεση. Αλλά σας φέρνει εντάσεις και μία αναστάτωση και θα πρέπει να την διαχειριστείτε με την ετοιμότητα που σας διακρίνει στις δύσκολες ώρες. Μία στροφή στην καριέρα σας, θα σας αλλάξει πορεία.

Αρνητικά: Αλλαγές που σας δημιουργούν δυσκολία στην ισορροπία που είχατε στη ζωή και στα βασικά σας θέματα, σας ταράζουν. Μην αγχωθείτε και κυρίως μην χάσετε την ετοιμότητά σας. Η λύση θα είναι να αναζητήσετε ελιγμούς και να προσαρμοστείτε σταδιακά στις νέες προκλήσεις, είναι μία άσκηση υπομονής και νου, που θα σας βοηθήσει ουσιαστικά.

Ταύρος

Θετικά: Ο οραματισμός, η αναζήτηση νέων σχεδίων, θα σας κάνει γόνιμους, με στόχους που ενδεχομένως αλλάζουν, αλλά δεν σας προκαλούν δέος. Συγκεντρωθείτε σε ένα βασικό σχέδιο και επιμείνετε σ’ αυτό!  Κάποιος από το άμεσο περιβάλλον σας, θα σας βοηθήσει με τις συμβουλές του και θα σας προστατεύσει από τις κακοτοπιές. Καλό θα είναι να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας και να αισθανθείτε ασφάλεια με όσους έχουν κατανόηση.

Αρνητικά: Θα ανακαλύψετε ένα απρόβλεπτο ανταγωνιστή, κυρίως αν βρίσκεται στον εργασιακό σας χώρο. Αλλάζοντας την στάση σας, απομακρύνεστε και θωρακίζεστε. Αποφύγετε να μοιράζεστε την συναισθηματική σας ζωή, με άλλους, όπως και τα δημιουργικά σας όνειρα.

Δίδυμοι

Θετικά: Σίγουρα μπορείτε να κινηθείτε εκπληκτικά γρήγορα, κυρίως για να προωθήσετε με ευστροφία τα σχέδιά σας, κάνοντας τις κατάλληλες προσαρμογές και πιθανότατα, αγγίζοντας περισσότερες από μία κατευθύνσεις επιλογών. Έτσι να διατηρήσετε μία σχετική ισορροπία στην ζωή σας αλλά και τον ενθουσιασμό, πως παρά τις δυσκολίες της τελευταίας πενταετίας, έχετε την ευκαιρία μίας νέας αρχής. Φίλοι έρχονται ξαφνικά και προτείνουν ιδέες που σας εντυπωσιάζουν. Μην βιαστείτε όμως να τις υιοθετήσετε. Κάποιοι από αυτούς επιδιώκουν να σας χειραγωγήσουν.

Αρνητικά: Δεν αντέχετε τόση πίεση. Και η έλλειψη ομαλών εργασιακών σχέσεων, σας ανησυχεί. Η κρίση εκεί θα φανεί μέσα από ανταγωνισμό και αντιζηλία. Θα σας βοηθήσει να είστε περισσότερο σε εγρήγορση, αφού το καλούν οι συνθήκες της εποχής. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Καρκίνος

Θετικά: Ήρθε η ώρα να διακριθείτε, ξεκινώντας από αυτό που ποθεί η ψυχή σας! Δημιουργική έμπνευση και ιδέες που θα σας απογειώσουν, σας φέρνουν στην πρώτη γραμμή. Δεν εντυπωσιάζετε απλά, έχετε την δυνατότητα να ξεχωρίσετε και να κάνετε μία δυναμική προβολή, επικρατώντας των ανταγωνιστών σας αλλά και προβάλλοντας το έργο σας. Ωστόσο, επισύρετε την ζήλια και ενώ εκτιμάστε στο κοινωνικό περιβάλλον. Προστατεύστε τις προσωπικές σας σχέσεις, αλλά και τους ανθρώπους που φέρνουν ισορροπία στη ζωή σας.

Αρνητικά: Πιθανή ρήξη σε σχέσεις που θα ήθελαν να παραμείνετε σε χαμηλούς τόνους. Ευαίσθητες οικογενειακές καταστάσεις, ίσως μία ασθένεια ή ένα άλλο πρόβλημα, σας δημιουργούν άγχος και μπορεί να σας αποσπάσουν από τον στόχο σας. Μην απελπίζεστε με την απώλεια, κάθε νέος κύκλος σας δημιουργεί ενθουσιασμό και παραγωγικότητα.

Λέων

Θετικά: Ίσως ήρθε η ώρα να βρεθείτε με φίλους που θα σας προσφέρουν δύναμη, ιδέες και νέες προοπτικές. Θα βοηθηθείτε στην εσωτερική αρμονία, μέσα από άτομα που θα είναι πιο αποφασιστικά από εσάς, και μπορείτε πλέον να τα ακολουθήσετε στον τρόπο ζωής. Αφήστε κατά μέρος την απογοήτευση και τις αδυναμίες. Είναι βασικό να παραμείνετε ευαίσθητοι, να φροντίσετε την εικόνα σας και να διεκδικήσετε αυτό που σας αξίζει.

Αρνητικά: επιδιώξτε να παραμένετε αλώβητοι από την ένταση γύρω σας, αλλάζοντας λίγο την φιλοσοφία σας για τη ζωή. Δυσκολεύουν οι συνεργασίες και οι συνομιλίες για κάποια συνεργασία.

Παρθένος

Θετικά: ενδιαφέρουσα περίοδος για τις σχέσεις με άτομα που σας αγγίζουν βαθιά. Σας προσφέρουν άπλετο υλικό και ιδέες και μάλιστα σας βοηθούν να έχετε την δική σας έμπνευση. Παράλληλα, η προσωπική σας σχέση βελτιώνεται και καλό θα ήταν να επωφεληθείτε με εξόδους, για να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί. Θα χαλαρώσετε και θα περάσετε όμορφα, ξεχνώντας για λίγο τις πιέσεις. Μία νέα ιδέα για τα οικονομικά ή μία επένδυση, θα είναι ένα ακόμη θετικό στοιχείο της περιόδου αυτής. Αλλά χρειάζεται χρόνο και επεξεργασία. Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από άγχη και ανασφάλεια. Πολλά αλλάζουν σύντομα για σας.

Αρνητικά: Αν επιτρέψετε στο άγχος να επικρατήσει, θα είστε σε μία εσωτερική ένταση και που θα σας αποδυναμώνει με απρόοπτες και αναπάντεχες καταστάσεις. Η ταραχή αυτή σας κρατά σε εγρήγορση, αλλά κουράζει το νευρικό σας σύστημα.

Ζυγός

Θετικά: Δυναμική περίοδος και ενώ για μία ακόμη χρονιά βιώνετε πολλές εντάσεις, η εκρηκτική Πανσέληνος, ωθεί να κάνετε μία αλλαγή στάσης απέναντι στο ταίρι σας και να βοηθήσετε να γίνει μία νέα αρχή, πιο ζεστή, τρυφερή, για να αναζωπυρώσετε την σχέση αυτή. Στους συνεργάτες, μπορεί να φανείτε πιεστικοί, καυστικοί ή και επικριτικοί, επομένως ας μην προσπαθήσετε να τους επιβληθείτε, γιατί θα επέλθει ρήξη.

Αρνητικά: Προσοχή στις αντιπαλότητες και στον ανταγωνισμό στην εκάστοτε συνεργασία. Αλλά μην αμελείτε επίσης την οικογένειά σας, για τους στόχους καριέρας. Θα είναι αισθητή η έλλειψή σας και θα παγώσει τις σχέσεις εκεί. Αν δεν προοδεύετε όπως θέλετε, αποφύγετε να μεταφέρετε την ένταση στο σπίτι.

Σκορπιός

Θετικά: Η ποιοτική συναλλαγή με άτομα που έχουν γνώσεις και ουσία, θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε και για σας, μία προοπτική, όχι μόνο σε θέματα εργασίας, αλλά και προσωπικής εξέλιξης. Εποικοδομητικές συζητήσεις, σας διδάσκουν κατά κάποιο τρόπο, πώς να λειτουργήσετε αυτή την εποχή. Διατηρήστε τις αξίες σας, αν θέλετε να εξελιχθείτε και να προοδεύσετε. Η γοητεία σας μπορεί να φέρει και ερωτικές κατακτήσεις.

Αρνητικά: εκτιμήσετε σωστά την ποιότητα συνεργατών ή σχέσεων προκειμένου να έχουν μία θετική εξέλιξη οι υποθέσεις σας. Μην ρισκάρετε επαγγελματικά αυτή την εποχή, αντίθετα προετοιμαστείτε για μία δαπάνη ή μία απώλεια. Στην εργασία σας, νέα δεδομένα σας φέρνουν αλλαγές .

Τοξότης

Θετικά:  η Πανσέληνος σας ευνοεί, αλλά δεν παύει να είναι εκρηκτική για όλους! Αναζητήστε νέες ιδέες, νέες προοπτικές και ίσως μία διεύρυνση ευκαιριών και ορίζοντα, στα ενδιαφέροντά σας. Δεν θα έρθει άμεσα το αποτέλεσμα, αλλά θα είναι εύκολο να το δείτε εν καιρώ. Τώρα, απλά ξεκινήστε. Στην ερωτική σας ζωή, ένα φλερτ ενθουσιάζει, αλλά δεν υπόσχεται διάρκεια. Η φλόγα όμως είναι ένα κίνητρο για να ασχοληθείτε με σας και να ανανεωθείτε!

Αρνητικά: Δογματισμός και έλλειψη ευελιξίας, περιορίζει τις δυνατότητες διατήρησης της σχέσης σας. Ζήλια, οξύτητα μέσα από διαφωνίες, θα φέρουν ρωγμές σε φιλίες ή σε κύκλο γνωριμιών. Προσπαθήστε να προβάλλετε τις ανάγκες σας, αλλά να μην χειραγωγείτε, ούτε να επιτρέψετε να σας χειραγωγήσουν και να σας οδηγήσουν κάπου που θα εγκλωβιστείτε.

Αιγόκερως

Θετικά: Κάποιες φορές θα νομίζετε πως είστε δημιουργοί του μέλλοντος και μπορεί αυτό να σας κάνει περισσότερο εκφραστικούς, όσο και ικανούς να φροντίσετε την εικόνα σας και το έργο που παράγετε. Σίγουρα, είναι περίοδος με μεγάλη δυναμική, αλλά χρειάζεστε την ευελιξία και την ευγένεια για να έχετε θετικά αποτελέσματα.  Ένας σωστός σύντροφος, θα είναι το βάλσαμο, αλλά και ο υποστηρικτής σας, για να βρείτε ισορροπίες δίνοντας τις μάχες σας.

Αρνητικά: Αντιπαλότητα και αντιθέσεις, είτε από το οικογενειακό περιβάλλον, είτε από ένα συνεργάτη. Προσοχή στην ρήξη λοιπόν και στην καυστική σας διάθεση. Ανανεώστε τα δεσμά των σχέσεων και αντιμετωπίστε ένα πρόβλημα οικογενειακό με σθένος.

 

Υδροχόος

Θετικά: η έντονη αυτή περίοδος, θα σας βάλει σε προβληματισμό και θα αναγκαστείτε να επιχειρήσετε συζητήσεις και επαφές, κυρίως για να πετύχετε τους στόχους σας. Αλλά μπορεί να είστε εριστικοί με όσους διαφωνούν, ή να μην έχετε την υπομονή να εκθέσετε τις ιδέες σας. Θα μάθετε να φροντίζετε το έργο σας και να αναδεικνύετε το πνευματικό σας ταλέντο, την ευστροφία σας ή τις γνώσεις σας. Δοκιμάστε να διεκδικήσετε τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, αρκεί να μην φανείτε κτητικοί.

Αρνητικά: Η αναστάτωση σας προσθέτει άγχος και οι αλλαγές που προκύπτουν, ανησυχούν, κυρίως στον τομέα της καριέρας, όπου υπάρχουν ανταγωνιστές. Θα αλλάξουν οι αξίες σας, αλλά αυτό είναι μέρος της εξελικτικής σας πορείας. Εστιαστείτε σε ό,τι είναι ουσιώδες και ψύχραιμα θα προχωρήσετε.

Ιχθείς

Θετικά: Ενδιαφέρον εστιάζετε στις αξίες σας, επομένως θέλετε να δημιουργηθεί μία νέα αρχή, με αξιόλογες προοπτικές. Αλλά δεν είναι τόσο απλό, αφού διάφορες δεσμεύσεις σας φέρνουν ανατροπές. Καθώς αρκετά θέματα σχετίζονται με την ερωτική σας διάθεση, αν αλλάζει τακτικά, θα φέρει σε αδιέξοδο τις σχέσεις σας. Αναθερμάνετε την σπίθα, μέσα όμως από ευγένεια και σύμπνοια με το ταίρι σας. Στα οικονομικά σας, ας κινηθείτε πολύ προσεκτικά και όχι ριψοκίνδυνα.

Αρνητικά: δεν θα πρέπει να αλλάξετε εργασία αυτή την εποχή ή να αλλάξετε την διαχείριση των οικονομικών σας. Μην κάνετε κινήσεις παρορμητικά για ό,τι αφορά αγορές και πληρωμές. Τα έξοδα για έναν απρόβλεπτο λόγο, θα σας δημιουργήσουν δυσκολίες.

Πηγή:https://astrolife.gr/


Ακολούθησα σπουδές γαλλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV) και δίδαξα την γαλλική γλώσσα. Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, ασχολούμαι με την εσωτερική φιλοσοφία και την αστρολογία. Σπούδασα επί σειρά ετών σε σχολές ξένες και ελληνικές, ωστόσο συνεχίζω να ερευνώ την ατέρμονη αυτή γνώση, αφού η προσπάθεια δεν είναι ποτέ αρκετή για την σοφία τόσων αιώνων. Μέλος της Astrological Association of Great Britain, είμαι σύμβουλος αστρολογίας, διδάσκω αστρολογία, διοργανώνω σεμινάρια και κύκλους αυτογνωσίας με βάση τον αστρολογικό μας χάρτη. Βιβλία μου: «Χείρωνας», «Σελήνη», «Επιλεκτική αστρολογία», «Το βιβλίο της αστρολογίας», «Αστεροειδείς», «Αστρολογία-Λόγος των άστρων», «Η αστρολογία στο βουνό των Κενταύρων»( μία έρευνα πάνω στα ευαίσθητα σημεία του ψυχισμού), «Η κατανόηση των όψεων και οι πλανήτες δίχως όψη» με συμμετοχή σε άλλες μελέτες και νέα βιβλία υπό έκδοση. Παράλληλα συμμετείχα και συμμετέχω με άρθρα για πολλά χρόνια σε έντυπα και στον ηλεκτρονικό τύπο (δημοσιογράφος – μέλος της ΕΣΠΗΤ). Το ενδιαφέρον μου στρέφεται κυρίως προς την ψυχολογική και καρμική αστρολογία, όπως και την αστρολογία των ανθρωπίνων σχέσεων. Πιστεύω πως η αστρολογία είναι ένας βασικός οδηγός αυτο-γνωσίας και αυτο-ανάλυσης, με στόχο να εκμεταλλευτούμε τα ταλέντα μας και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας. Σαν αποτέλεσμα να έχουμε αρμονία και να γίνουμε πραγματικά ευτυχείς. Η αστρολογία, όπως και κάθε εσωτερική γνώση, μας διδάσκει πώς να έχουμε ένα δρόμο προς την πληρότητα και μας προσφέρει την δυνατότητα της επιλογής. Αφού όπως λέει και η ρήση… «Ο σοφός κυβερνά τα άστρα του, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ’ αυτά»…. ας ακολουθήσουμε τον δρόμο της σοφίας λοιπόν. Λόγω κλασικών σπουδών και μελέτης της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών της Β. Ευρώπης, ασχολήθηκα με το φιλοσοφικό σύστημα των Ρούνων, με στόχο πρωτίστως την αυτο-βελτίωσή μας. Εναλλακτική θεραπεύτρια, παραδίδω απλές και εύχρηστες τεχνικές ενδυνάμωσης για τον καθένα μας. Και είμαι κάτοχος του πτυχίου κρυσταλλοθεραπείας Mastering The Properties Of Crystals

INSTAGRAM FEED