Αισθητικός βελονισμός : είναι αυτό το νέο Botox που επιλέγουν οι stars του Hollywood;

Αισθητικός βελονισμός : είναι αυτό το νέο Botox που επιλέγουν οι stars του Hollywood;

 

Οι διασημότητες του Hollywood γνωρίζουν πάντα πρώτοι τις νέες τάσεις  στον κόσμο των αντιγηραντικών θεραπειών. Τελευταία ανακαλύπτουμε μέσα από τα social media πόσοι από αυτούς είναι πραγματικά  ενθουσιασμένοι με τον αισθητικό βελονισμό προσώπου.

Μια λίστα από ονόματα  όπως οι Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Sean Connery και Madonna ορκίζονται σε αυτό που περιγράφεται ως ολιστική εναλλακτική λύση για το Botox, υποστηρίζοντας ότι ο κοσμητικός βελονισμός τους βοηθά να φαίνονται νεότεροι ενώ ενισχύουν την υγεία και την ευημερία τους.

Ως αντιγηραντική θεραπεία, ο βελονισμός του προσώπου χρησιμοποιεί τις τεχνικές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής σε συνδυασμό με τη σύγχρονη επιστήμη. Ο στόχος είναι να αποκατασταθεί η ισορροπία της ενέργειας που ρέει σε όλο το σώμα, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή φυσικού κολλαγόνου.

Όσο έχουν δοκιμάσει αυτή την πανάρχαια τεχνική λένε ότι αξίζει τον κόπο και ότι δίνει στο δέρμα μια νεανική λάμψη ενώ μειώνει την εμφάνιση των επίμονων ρυτίδων του προσώπου. Έχει επίσης υποστηριχθεί ότι ένα λίφτινγκ βελονισμού μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής, των μαύρων κύκλων, των πανάδων, των ηλικιακών κηλίδων και μυριάδων άλλων συνηθισμένων δερματικών παθήσεων.

Το καλύτερο κομμάτι; Είναι 100 τοις εκατό μη χειρουργικό.

Τι είναι ο αισθητικός  βελονισμός;

Υπάρχουν πάνω από 2.000 σημεία βελονισμού στο ανθρώπινο σώμα, τα οποία – σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική – συνδέονται με 20 μονοπάτια που ονομάζονται μεσημβρινοί. Αυτά τα μονοπάτια περιέχουν ζωτική ενέργεια – επίσης γνωστή ως “qi” – μεταξύ της επιφάνειας του σώματος και των εσωτερικών οργάνων. Η τοποθέτηση βελόνων στο σώμα θεωρείται ότι βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας yin-yang στο σώμα, θεραπεύοντας τα πάντα, από την κατάθλιψη και τις αλλεργίες έως την οστική νόσο και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, πιστεύεται επίσης ότι το πρόσωπό  έχει την ικανότητα να λειτουργεί ως καθρέφτης για ό, τι συμβαίνει μέσα στο σώμα . Για παράδειγμα, οι αλλαγές του προσώπου όπως το τσαλάκωμα γύρω από τα φρύδια μπορεί να σχετίζονται με ηπατικά προβλήματα, ενώ οι ρυτίδες γύρω από το στόμα μπορεί να σχετίζονται με τον σπλήνα.

Δεδομένου ότι η πεποίθηση είναι ότι η φυσική εμφάνιση συνδέεται στενά με τη γενική υγεία ενός ατόμου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι βελονιστές έχουν αναπτύξει μεθόδους αντιμετώπισης καλλυντικών προβλημάτων και γενικών προβλημάτων υγείας ταυτόχρονα.

Μια πιο μοντέρνα στροφή σε αυτές τις αρχαίες τεχνικές περιλαμβάνει τη χρήση βελόνων βελονισμού για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, με τον ίδιο τρόπο όπως και οι θεραπείες με dermaroller ή λέιζερ. Όταν μια βελόνα βελονισμού εισάγεται σε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο – ειδικά σε περιοχές που έχουν υποστεί υπερβολική απώλεια κολλαγόνου – η διαταραχή στον ιστό του δέρματος αναγκάζει το σώμα να ανταποκριθεί στέλνοντας κύτταρα που δημιουργούν κολλαγόνο στην περιοχή. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση για όσους θέλουν μια θεραπεία κατά της γήρανσης που θα αντιμετωπίζει με φυσικό τρόπο τις γραμμές έκφρασης, τις λεπτές αλλά και τις βαθιές ρυτίδες.

Εάν αναζητάτε έναν τρόπο για να ενισχύσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας απολαμβάνοντας ταυτόχρονα καλλυντικά οφέλη, αυτή η αποτελεσματική θεραπεία μπορεί να είναι κάτι που θέλετε να λάβετε υπόψη.

Τα οφέλη του βελονισμού προσώπου

  • Διόρθωση ρυτίδων – Ο καλλυντικός βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της σύνθεσης του κολλαγόνου μέσω μιας χημικής αντίδρασης στα κύτταρα, η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
  • – Η θεραπεία στοχεύει τους μύες του προσώπου και ενθαρρύνει τη ροή του αίματος, η οποία μπορεί με τη σειρά της να αυξήσει τη μετάδοση θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου στο δέρμα, δημιουργώντας μια πιο γεμάτη εμφάνιση, χάρη στα μεγαλύτερα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης. Ως αποτέλεσμα, εξαλείφονται η ερυθρότητα, οι σκούρες κηλίδες, τα σημάδια ηλικίας και πολλά άλλα.
  • Ομαλή επιδερμίδα – Επιπλέον, ο καλλυντικός βελονισμός είναι ιδιαίτερα γνωστός για την εκπληκτική του ικανότητα να αφήνει πίσω του μια απαλή, λαμπερή επιδερμίδα. Αυτό συμβαίνει επειδή μέσω του βελονισμού τα κύτταρα του δέρματος λαμβάνουν το κατάλληλο επίπεδο οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών που παρέχονται μέσω αυξημένων αιμοσφαιρίων για τη διόρθωση προβληματικών περιοχών.
  • Μείωση ουλών – Υπάρχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι ο καλλυντικός βελονισμός και άλλες αντίστοιχες διαδικασίες μικροαπόξεσης μπορεί να είναι αποτελεσματικές ως μια ολιστική μέθοδος για τη θεραπεία των ουλών.

Παρενέργειες ,ανάκτηση  και αποτελέσματα

Ανάλογα με το ποιες περιοχές του προσώπου απαιτούν θεραπεία, κατά την πρώτη  συνεδρία βελονισμού μπορείτε να περιμένετε ότι θα τοποθετηθούν 50 έως 100 βελόνες στην επιφάνεια του δέρματος. Ο στόχος πάντα είναι οι προβληματικές περιοχές γύρω από τα μάτια και το στόμα, οπού ανάλογα με το πρόβλημα αυξάνεται η μειώνεται ο αριθμός.

Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι ο αισθητικός βελονισμός είναι ανώδυνος, ενώ άλλοι έχουν βιώσει ελαφρές ενοχλήσεις όπως τσούξιμο, ήπιο πόνο ή μικρή δυσφορία. Κάθε συνεδρία βελονισμού προσώπου διαρκεί μεταξύ 45 λεπτών και μιας ώρας, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Όσον αφορά την ανάκτηση της επιδερμίδας στο φυσιολογικό οι δέκτες αναφέρουν ελάχιστες παρενέργειες και σχεδόν καθόλου χρόνο επαναφοράς στο αρχικό χρώμα της επιδερμίδας. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή ζωή αμέσως μετά τη διαδικασία.

Οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον 15 συνεδρίες βελονισμού προσώπου για  καλύτερα αποτελέσματα και, όπως σε κάθε καλλυντική θεραπεία έτσι και στο βελονισμό συνίσταται να γίνονται επιπλέον θεραπείες συντήρησης μία ή δυο φορές το μήνα.

Γενικά ο κοσμητικός βελονισμός είναι πιο αποτελεσματικός όταν χρησιμοποιείται για να βελτιώσει τη συνολική εμφάνιση, υφή, ελαστικότητα και λάμψη του δέρματος

Ξεκινώντας με το βελονισμό προσώπου.

Οι δύο κύριοι διαχειριστές του καλλυντικού βελονισμού είναι οι Βελονιστές και Αισθητικοί. Σύμφωνα με τον Darren Starwynn, γιατρό της Ανατολικής Ιατρικής ,οι Βελονιστές είναι πιο πιθανό να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα από τους αισθητικούς, ένας ειρωνικός ισχυρισμός ότι οι Αισθητικοί εκπαιδεύονται ειδικά στην αναζωογόνηση του προσώπου, ενώ οι Βελονιστές επικεντρώνονται στη γενική σωματική υγεία και ευζωία.

Η απόφαση για το αν θα εμπιστευτεί κάποιος έναν Αισθητικό ή έναν Βελονιστή έγκειται στις προσωπικές προτιμήσεις – αν σας ενδιαφέρει ο παραδοσιακός βελονισμός γιατί θέλετε να αντιμετωπίζετε την υγεία σας με φυσικό τρόπο αλλά επιθυμείτε και καλλυντικά αποτελέσματα  τότε θα πρέπει να δείτε έναν επαγγελματία βελονισμού.

Εάν το κύριο μέλημά σας είναι καλλυντικό, τότε θα πρέπει να δείτε έναν αισθητικό και να ρωτήσετε περαιτέρω για συμπληρωματικές θεραπείες όπως ενέσεις δέρματος και μικροδερμοαπόξεση. Όπου κι αν επιλέξετε να πάτε για θεραπεία, θα απολαύσετε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά οφέλη από την εμπειρία του βελονισμού.