Μπουκίτσες-τρουφάκια, με γεύση Tiramisu : Ο πειρασμός!

Μπουκίτσες-τρουφάκια, με γεύση Tiramisu : Ο πειρασμός!

Θα έλεγα απλά ότι είναι το γλυκάκι της…υπογλυκαιμίας! Εύκολο στην παρασκευή του, μικρό σε μέγεθος για να καλύψει την ανάγκη της ζάχαρης αλλά μην φορτωθούμε και πολλές θερμίδες!

Υλικά που θα χρειαστούμε 

 250 γραμΤυρί μασκαρπόνε (Mascarpone)

50 γραμ. Κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

30 ml Κρύο καφέ, espresso, ή Nescafé

Βανίλια

140 γραμ. Μπισκότα σαβαγιάρ, ή Lady fingers που είναι τα ιδανικά για τιραμισού

Νουτέλλα (Nutella) προαιρετικά

Κακάο κοσκινισμένο για επικάλυψη

Πώς θα τα φτιάξουμε

 Αφήνουμε για λίγο το μασκαρπόνε εκτός ψυγείου να πάρει θερμοκρασία χώρου και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπολ. Το “χιονίζουμε” με τη ζάχαρη άχνη και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

  1. Όταν πάρει μορφή κρέμας, προσθέτουμε τον καφέ, τη βανίλια και τα αναμιγνύουμε.
  2. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλεντεράκι μας και τα αδειάζουμε στο μείγμα με το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε καλά-καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Βάζουμε τη νουτέλλα σε σακουλάκι ζαχαροπλαστικής και το κακάο σε μπολάκι.
  5.  Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και το πλάθουμε στις παλάμες μας σε μπαλάκια. Στη συνέχεια, πιέζουμε τα μπαλάκια για να γίνουν σαν μικρά πιτάκια. Βάζουμε στο κέντρο τους μια μικρή ποσότητα νουτέλλα τα κλείνουμε και τα φορμάρουμε στις παλάμες μας για να ξαναγίνουν μπαλίτσες. Ακουμπάμε τη κάθε μπαλίτσα στο κακάο και την κυλάμε απαλά, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη.
  6. Συγκεντρώνουμε τα “τρουφο-τιραμισού” μπαλάκια μας σε μια στρογγυλή πιατελίτσα σαν βουναλάκι και πρώτα δοκιμάζουμε και μετά λιποθυμάμε από τις γευστικές εκρήξεις στο στόμα μας!!!

 

Το μυστικό μου: Αντί για κουτάλι στο στάδιο 4, μπορούμε για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μικρό κουτάλι (σκουπ) του παγωτού. Έτσι θα έχουμε στρογγυλό σχήμα και ίση ποσότητα σε όλα τα τρουφάκια. Επίσης ένα μυστικό για να μη λιώνουν την ώρα που τα πλάθουμε, είναι να παγώνουμε τις παλάμες μας με ένα σακουλάκι κατεψυγμένο αρακά, ή οτιδήποτε άλλο κατεψυγμένο μας βρίσκεται.