Πριγκίπισσα Νταϊάνα- Πρίγκιπας Κάρολος: Η αληθινή ιστορία!

Πριγκίπισσα Νταϊάνα- Πρίγκιπας Κάρολος: Η αληθινή ιστορία!

Ακόμα και 23 χρόνια από το μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε της ζωή της, η «θλιμμένη  πριγκίπισσα» εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλου του κόσμου.

Τα ΜΜΕ την λάτρεψαν και ο ταμπλόιντ τύπος ζούσε για ένα χαμόγελο, μία διαφορετική ματιά, ένα πικάντικο ενσταντανέ υφαίνοντας γύρω της έναν ασφυκτικό ιστό.

Ειδικά δε, μετά το διαζύγιο της με τον πρίγκιπα, υποχρεώθηκε πια να μιλήσει ανοικτά για τη ζωή της, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της αλλά και να παρουσιάσει επιτέλους τη δική της πλευρά της ιστορίας. Ο χειμαρρώδης αλλά ξεκάθαρος λόγος της καταγράφηκε σε έναν  σημαντικό αριθμό μαγνητοταινιών τον Μάιο του 1991, και το ηχητικό υλικό πέρασε στα χέρια του δημοσιογράφου Άντριου Μόρτον με τη βοήθεια του επιστήθιου φίλου της Δρ. Τζέιμς Κόλθραστ  (dr.James Colthrust).

Λίγη ώρα αργότερα, ο Μόρτον βρίσκεται καθισμένος σε ένα μικρό καφέ, και ακούει για πρώτη φορά την Νταϊάνα να μιλά ανοικτά για όλους και για όλα χωρίς αναστολές, ρίχνοντας φως στα πιο κρυφά και σκοτεινά μυστικά του παλατιού. Σκάνδαλα που φέρουν τον όνομα της Καμίλλα , και όχι μόνο καθώς ο …πρίγκιπας της δεν άφηνε θηλυκή γάτα να του ξεφύγει, αλλά και την προσωπική της μάχη με τους δαίμονες της, την βουλιμία αλλά και τις συχνές αυτοκτονικές της σκέψεις .

Η αλήθεια είναι ότι στη συνέχεια άνθρωποι από το κοντινό της περιβάλλον , βοήθησαν τον δημοσιογράφο στη συγγραφή του βιβλίου του με την ίδια την Νταϊάνα μάλιστα να πρωτοστατεί σε αυτό, ντε σού που αποκάλυψε ο ίδιος αμέσως μετά τον τραγικό θάνατό της το 1997.

Το βιβλίο «φωτιά» με τίτλο «Diana: Her true story-in her own words» ( Νταϊάνα: Η αληθινή ιστορία με δικά της λόγια ),εκδίδεται τελικά το 1992 και βασίζεται  εξ ολοκλήρου  στην ηχογραφημένη κατάθεση ψυχής της πριγκίπισσας  αποδεικνύοντας σε κάθε του κεφάλαιο, ότι το “παραμύθι”  της Lady D , όπως ο περισσότερος κόσμος το είχε φτιάξει στο μυαλό του,  απείχε παρασάγγες από την πραγματικότητα που η ίδια ζούσε πίσω από τις ερμητικά κλεισμένες πόρτες του σκοτεινού πύργου της.

Η ίδια,  στην εξομολόγηση της, αναφέρεται εκτενώς στην Camilla Parker Bowles, χαρακτηρίζοντάς την το «τρίτο πρόσωπο» στο γάμο και τονίζοντας μάλιστα ότι ο Κάρολος, ουδέποτε προσπάθησε να κατευνάσει αλλά και να κρύψει το πάθος του γι αυτή τη γυναίκα.

Παρά το γεγονός ότι η Νταϊάνα και η Καμίλλα ήταν αρχικά φίλες, τα συνεχή  «τρυφερά ατυχήματα» ανάμεσα στον πρίγκιπα και στην ζωντοχήρα του στρατηγού Πάρκερ Μπόουλς, πλήθαιναν επιβεβαιώνοντας τις υποψίες της πριγκίπισσας για το μοιραίο ειδύλλιο . Ανάμεσα δε στις πικάντικες λεπτομέρειες, δεν διστάζει να αποκαλύψει και τα υποκοριστικά που χρησιμοποιούσε  ο ένας για τον  άλλο, ” Fred και Gladys.”!

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μόλις δύο εβδομάδας πριν τον προγραμματισμένο πριγκιπικό γάμο ο…Fred, κατά τον κόσμο , πρίγκιπας Κάρολος, φέρεται να κάνει δώρο , στην πραγματική αγαπημένη του Gladys, για μας Καμίλλα, ένα πανάκριβο βραχιόλι στο οποίο είχε χαράξει τα αρχικά τους: G and F. Και τα δώρα της …αιώνιας αγάπης, δεν σταματούν εδώ, καθώς ο ζωηρός πρίγκιπας εμφανίστηκε σε επίσημο δείπνο φορώντας χρυσά μανικετόκουμπα στα οποία φυσικά υπήρχε χαραγμένο το όνομα της καλής του : Cs.

Γάμος, σπαρμένος δυστυχία.

Σε αυτό το πριγκιπικό παραμύθι, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές που θα ζήσουν από όλους καλύτερα όπως αποδείχθηκε τελικά, ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλλα Μπόουλς. Κρυφά βραδινά τηλεφωνήματα, δάκρυα και παντοτινοί όρκοι αγάπης,  ακόμα και φωτογραφίες με τρυφερές αφιερώσεις μέσα στο πριγκιπικό ημερολόγιο, υφαίνουν αυτό τον παράξενο καμβά ενός … «θεατρικού» γάμου με την Νταϊάνα σε ρόλο κομπάρσου.

Η “πριγκίπισσα του λαού”, φυσικά έχει καταλάβει τα πάντα αρκετά νωρίς, η θέση της ωστόσο δεν τις αφήνει και πολλά περιθώρια κινήσεων. Μέσα σε όλο αυτό το δράμα που ζει από τους πρώτους κιόλας μήνες του γάμου της, έρχεται να προστεθεί και η διατροφική διαταραχή, η βουλιμία, ως αντίδραση στο  σχολίου του «αγαπημένου» της για τα …παχάκια στους γοφούς της. ” Με αγκάλιασε” διηγείται η ίδια, ” και μόλις ακούμπησε τα χέρια του λίγο πάνω από τους γοφούς μου, μου είπε: μάλλον έχουμε κάτι παραπάνω εδώ μου φαίνεται”.

Τελικά, μόλις το 1994 ο πρίγκιπας παραδέχεται για πρώτη φορά την  παράνομη σχέση του και ήταν τότε που ακούσαμε την καταπληκτική τοποθέτηση από την Νταϊάνα στη διάρκεια συνέντευξης της στον δημοσιογράφο Martin Bashir και στην εκπομπή Panorama : « Στον γάμο αυτό ήμασταν τρεις, υπήρχε…συνωστισμός» . Φυσικά, η εμβληματική πριγκίπισσα έπρεπε να είχε φανταστεί την εξέλιξη αυτή, όταν στην επίσημη συνέντευξη τους πριν από το γάμο τους, στην ερώτηση του δημοσιογράφου  αν αισθάνονται πραγματικά ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον,  , η μέν Νταιάνα απάντησε απόλυτα και μονολεκτικά «φυσικά» (of course ) ενώ ο καλός της, τοποθετήθηκε με σχόλιο : «ερωτευμένος, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει» ( Whatever ‘in love’ means).

Τελικά το 1996  οι δρόμοι τους χωρίζουν και επίσημα, όμως για τη θλιμμένη πριγκίπισσα , ο επίλογος της ζωής της είχε αρχίσει να γράφεται.. Ένα χρόνο αργότερα, και πριν προλάβει να απολαύσει ότι στερήθηκε , στις 31 Αυγούστου 1997 η ίδια και ο πολυεκατομμυριούχος Αιγύπτιος σύντροφος της Ντόντι Αλ Φαγιέντ, σκοτώνονται ακαριαία σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο τούνελ Αλμά, μέσα στην καρδιά του Παρισιού, και κάτω από …«άγνωστες- γνωστές» συνθήκες. Τα πορίσματα και οι αποφάνσεις μπορεί σε κάποιους  να έδωσαν απαντήσεις για τους περισσότερους όμως, ανάμεσα σε αυτούς και τον πατέρα του 42χρονου τότε,  επιχειρηματία, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ  ιδιοκτήτη εκείνη την αποχή, εκτός των άλλων, και του θρυλικού Harrods του Λονδίνου, τα σκοτεινά σημεία είναι πολλά…και τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Η δύνη αυτής της τραγικής εξέλιξης παρέσυρε ασφαλώς και τον Κάρολο αφού  ο λαός τον θεώρησε βασικό υπεύθυνο για τον χαμό της αγαπημένης του πριγκίπισσας.

Τα σύννεφα της οργής και της θλίψης του απλού κόσμου κάλυψαν φυσικά και το παλάτι σκιάζοντας ακόμα και της σχέσεις της ιδίας της βασίλισσας με τον γιο της.

Και δυστυχώς ο πρίγκιπας δεν κατάφερε να τιθασεύσει ποτέ  το πάθος του για την Καμίλλα ακόμα και μετά τα όσα είχαν συμβεί, θυσιάζοντας ακόμα και τον θρόνο του. Κι ενώ με δήλωση του έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ξαναπαντρευτεί,το 2005  διέψευσε τον εαυτό του επισημοποιώντας  ενώπιον Θεού και ανθρώπων την μοιραία όπως αποδείχθηκε σχέση του με την  πέτρα του σκανδάλου, κ. Camilla Parker Bowles, ή αν προτιμάτε τώρα πια την Δούκισσα της Κορνουάλης…

Πηγή: https://www.readersdigest.ca/culture/prince-charles-princess-diana-story/?utm_medium=email&utm_source=rd_dailydigest&_cmp=DailyDigest-CEM&_ebid=DailyDigest-CEM8/27/2020&_mid=364864&ehid=c9691265b595ea454a6272f6f0918836e3499c9a,

By Hana Hong, RD.com