close

Ένα φθινόπωρο αλλιώτικο από τα άλλα…

Καλό φθινόπωρο ή καλό αποκαλόκαιρο για τους πιο ονειροπόλους και ρομαντικούς!  Βλέπεις για μένα η μία έκφραση «κουβαλά» τις υποχρεώσεις και το καινούριο ξεκίνημα, η άλλη έχει μία αλμύρα και μία ανεμελιά ακόμα μέσα της.

Όπως και να έχει πάντως, το καλοκαίρι μαζεύει τα σιγά σιγά τα «μπογαλάκια» του και δίνει τη θέση του σε ένα…

Σε ένα τι; Έλα ντε! Αν είχα τις περίφημες «αναμνήσεις» του facebook μπροστά μου, αυτές τις αναπάντεχες εικόνες που ξεπηδάνε στη σελίδα σου και φέρνουν στην επιφάνεια στιγμιότυπα του παρελθόντος σκαλίζοντας το -χωρίς την άδεια σου- θα μιλούσα για μία εποχή γεμάτη ελπίδα, νέους στόχους, νέα ξεκινήματα. Γιατί αυτό ήταν το φθινόπωρο που ξέραμε. Και μας άρεσε κιόλας αυτή η αίσθηση της «σοβαρότητας» που ερχόταν να αντικαταστήσει το «χύμα στο κύμα» του καλοκαιριού…

Όμως και το φθινόπωρο φέτος θα συνεχίσει να είναι παράξενο όπως η άνοιξη και το καλοκαίρι  μας. Κρυμμένο πίσω από μία μάσκα, άλλοτε φοβισμένο άλλοτε οργισμένο, άγνωστο πεδίο για όλους. Ο Codid-19 ,όπως όλοι οι ειδήμονες μας θυμίζουν συνέχεια, ήρθε για να μείνει. Ήρθε για να στραπατσάρει τη ζωή μας. Να μας… «σπάσει τον τσαμπουκά» να μας θυμίσει ότι εκεί έξω πάντα θα βρίσκεται κάτι πιο δυνατό από εμάς.

Τον πιστεύεις δεν τον πιστεύεις η καθημερινότητα σου άλλαξε. Κι αυτό δεν …αλλάζει , ελπίζω προς το παρόν τουλάχιστον. Οι σχέσεις μας πια είναι σαν τις γκρίζες ζώνες. Υπάρχουν αλλά φοβάσαι να τις…ζήσεις όπως παλιά.

Το μόνο που έχω να προτείνω είναι… ψυχραιμία και υπομονή. Και το σίγουρο είναι ότι μέσα  από αυτή τη δοκιμασία θα μετρήσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, το «μπόι» μας όπως έλεγε και η γιαγιά μου.

Η περίοδος αυτή εκτιμώ ότι θα είναι πραγματικά η πιο ζόρικη σε σχέση με ότι έχουμε ζήσει ως τώρα. Αυτή τη φορά δεν έχουμε μπροστά μας καλοκαίρι. Οι μέρες ήδη είναι μικρότερες και οι νύχτες μεγαλύτερες. Οι γιορτές μας θα είναι διαφορετικές. Τα οικονομικά μας θα είναι διαφορετικά αν αναλογιστούμε πόσοι συνάνθρωποί μας έχουν να δουλέψουν από τον προηγούμενο Μάρτιο.

Αγαπημένοι μου, ας το πάρουμε λίγο αλλιώς το θέμα… Η διευρυμένη χρήση μάσκας σε ηλικίες και χώρους, η έναρξη των σχολείων, τα μικρά καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν από την νέα τάξη πραγμάτων εκτιμώ ότι θα είναι πραγματικά… «πταίσματα» μπροστά σε αυτό που θα ακολουθήσει. Άνθρωποι και κράτος θα δοκιμαστούν σκληρά. Την προηγούμενη περίοδο είχαμε την «ευκαιρία» να  εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας, να τις αντιμετωπίσουμε να τις δουλέψουμε και τώρα θα κληθούμε να αποδείξουμε ότι μάθαμε από τα λάθη μας. Ότι η άγνοια από κανέναν δεν δικαιολογείται αλλά και δεν συγχωρείται.

Αυτός ο χειμώνας θα είναι πρωτόγνωρος. Όπως ήταν και η άνοιξη. Όμως τώρα πια πρέπει να ξέρουμε.

Λογική και ψυχραιμία.


Η Χριστίνα Λαμπίρη είναι δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία στο χώρο των περιοδικών, της τηλεόρασης αλλά και στου ραδιοφώνου. Έχει αγαπηθεί από το κοινό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την μεσημεριανή ζώνη με ένα προφίλ δημοσιογραφικό που χαρακτηριζόταν εξαρχής από ήθος και υπευθυνότητα. Από τότε έχει υπηρετήσει επάξια ως παρουσιάστρια ζώνες ειδησεογραφίας , πρωινής ενημέρωσης , εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου αλλά και ειδικές εκπομπές όπως Καλλιστεία, Τηλεμαραθώνιο αλλά και τα Τηλεοπτικά βραβεία του ΕΘΝΟΥΣ «ΠΡΟΣΩΠΑ 2008». Έχει κερδίσει 2 τηλεοπτικά βραβεία ως «αγαπημένη εκπομπή κοινού 2005» και «Βραβείο ειδικής εκπομπής 2008» για τον Τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε για υποστήριξη και βοήθεια προς τους πυροπαθείς της Ηλείας , ενώ ήταν και δύο φορές υποψήφια στα ίδια βραβεία ως «αγαπημένη παρουσιάστρια κοινού εκτός ειδήσεων». Το 2012 αποφάσισε να διοχετεύσει όλη της το «είναι» στο δικό της ηλεκτρονικό δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το The fun of Lifesharing.«To site αυτό έχει γίνει με αγάπη και μεράκι τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου όλους εσάς που θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα υγείας,ομορφιάς,μόδας,ψυχολογίας, επικαιρότητας και όχι μόνο. Η ομάδα μας πρεσβεύει την χαρά του να μοιράζεσαι την γνώση και δεν είναι τυχαίο ποια άτομα μπήκαν στην οικογένεια του Τhe fun of Lifesharing. Το όραμα μας είναι η ομάδα αυτή να επεκταθεί και να εμπνευστεί από εσάς! Θέλουμε να γίνουμε η αγαπημένη σας παρέα το πρωί με καφέ, τις χαλαρές σας ώρες,το βράδυ πριν κοιμηθείτε,στο διάλειμμα σας στη δουλειά,η συντροφιά σας σε κάθε στιγμή σας».