Μήπως ο τρόπος που ντύνεσαι σε… γερνάει;

Μήπως ο τρόπος που ντύνεσαι σε… γερνάει;

Είτε από συνήθεια, είτε από άγνοια οι ώριμες γυναίκες, στη προσπάθειά τους να δείχνουν νεώτερες και ωραιότερες κάνουν 12 βασικά λάθη στο ντύσιμο τους με αποτέλεσμα να δείχνουν μεγαλύτερες από την ηλικία τους. Σας τα επισημαίνουμε, ώστε αν κάνετε κι εσείς ένα ή περισσότερα από αυτά,  απ’ εδώ κι εμπρός να τα αποφύγετε. 
Ναι στο αγαπημένο μας μαύρο αλλά… 
Το μαύρο, φόρεμα, παντελόνι, σακάκι, μπλούζα ή φόρεμα είναι κατάλληλα σχεδόν για κάθε περίσταση. Όμως καθώς μεγαλώνουμε και καθώς η επιδερμίδα μας γίνεται ωχρότερη φορώντας μαύρα δημιουργείται μια έντονη αντίθεση η οποία υπογραμμίζει τις ρυτίδες και τις σκιές γύρω από τα μάτια και το οβάλ του προσώπου μας.  Τι κάνουμε; Προσθέτουμε στο ντύσιμό μας μια χρωματιστή πινελιά και όλα αλλάζουν! Ένα φουλάρι, ένα κασκόλ, ένα κολιέ σε έντονα χρώματα μας χαρίζουν λάμψη, κάνουν την εμφάνισή μας πιο νεανική και όμορφη. Εναλλακτικά επιλέξτε ρούχα σε γήινους τόνους όπως το ανοιχτό καφέ, το λαδί, το γκρι-μπεζ τα οποία επίσης είναι κατάλληλα σε πολλές περιστάσεις χωρίς να δημιουργούν τόσο έντονη αντίθεση με το δέρμα μας όση το μαύρο.
Μην κρύβετε το σώμα σας κάτω από ριχτά σακάκια
Τα  ριχτά φαρδιά σακάκια όπως και τα φορέματα-σάκοι που νομίζετε ότι καλύπτουν τα παραπανίσια κιλά σας, το μόνο που κάνουν είναι να βαραίνουν τη σιλουέτα σας , να σας δείχνουν πιο ογκώδεις. Προτιμήστε σακάκια και ρούχα που διαγράφουν το σχήμα του σώματος , το στήθος, τη μέση σας και πέφτουν χαλαρά πάνω στους γοφούς σας.
Το μήκος των ρούχων μας δεν πρέπει να ακολουθεί τα χρόνια μας
Επειδή μακραίνει η ζωή σας δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να μακραίνει και η φούστα σας. Φορέματα και φούστες που φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο σας δείχνουν πιο βαριά και φαρδιά. Το ιδανικό μήκος είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το γόνατο.  Αν όμως οι γάμπες σας είναι παχουλές και νιώθετε την ανάγκη να τις καλύψετε επιλέξτε φορέματα και φούστες που φτάνουν το πολύ μέχρι τη μέση της γάμπας.
Προσοχή στο σουτιέν
Όταν επιλέγετε σουτιέν αυτό πρέπει να  κρατάει το στήθος σας στο σωστό ύψος και ταυτόχρονα να το νιώθετε άνετα  όταν είναι κουμπωμένο στην πρώτη εγκοπή.  Αν με τον καιρό χρειάζεται να το κουμπώνετε όλο και πιο μέσα μέχρι και την τελευταία εγκοπή, είτε γιατί με το πλύσιμο στένεψε, είτε γιατί το στήθος σας μεγάλωσε πρέπει να αλλάξετε σουτιέν. Το λάθος σουτιέν μας κάνει να δείχνουμε πιο κοντές, πιο βαριές, πιο μεγάλες.  Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αγοράζουμε σουτιέν κάθε 8 με 10 μήνες καθώς για ορμονικούς ή άλλους λόγους – παραπανίσια κιλά, χαλάρωση – το μέγεθος και το σχήμα του στήθους αλλάζει.
Ναι στο jean αλλά όχι στο stretch
Όταν αγοράζετε jean επιλέξτε το κλασσικό ύφασμα και όχι το ελαστικό που σφίγγει πάνω στο σώμα. Βεβαίως πρέπει το jean να είναι εφαρμοστό, αλλά όχι να δείχνει ότι οι γοφοί και οι μηροί ασφυκτιούν μέσα σ’ αυτό.
ΟΧΙ στα… δασκαλίστικα γυαλιά
Αντικαταστήστε τα γυαλιά με σκούρο και χοντρό σκελετό καθώς τονίζουν τις ρυτίδες και τις σκιές κάτω και γύρω από τα μάτια. Επιλέξτε ένα όσο γίνεται μικρότερο και λεπτότερο σκελετό σε χρώμα μεταλλικό ή ανοιχτόχρωμο με μια πινελιά λάμψης που θα φωτίσει το πρόσωπό σας και θα αντανακλά όμορφα το φως πάνω του. Ο κανόνας είναι: όσο μεγαλώνεις τόσο πρέπει να μικραίνει ο σκελετός των γυαλιών που φοράς.
Πείτε  ΟΧΙ στο jersey
Αναμφίβολα το jersey είναι το ύφασμα που διαγράφει καλύτερα το σχήμα της σιλουέτας και την τυλίγει απαλά στην αγκαλιά του. Όμως ακόμα και αν δεν έχετε περιττά κιλά καλύτερα να το αποφύγετε καθώς “προδίδει” ακόμα και την παραμικρή ατέλεια και βεβαίως τη χαλάρωση. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε υφάσματα όπως η φανέλα που επίσης αγκαλιάζει και διαγράφει απαλά το σώμα.
Μην κρύβετε τον λαιμό σας
Ως γνωστόν ο λαιμός προδίδει την ηλικία μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον κρύβουμε τυλίγοντάς τον σε φουλάρια, ή φορώντας μπλούζες και πουλόβερ ζιβάγκο.  Πουλόβερ και μπλούζες με V ντεκολτέ ή με ανοιχτή λαιμόκοψη έλκουν τα βλέμματα στο ντεκολτέ και όχι στο λαιμό.  Το ίδιο ισχύει για τα πουκάμισα με μικρό κολλαριστό γιακά. Αποφύγετε επίσης τα τσόκερ και τα κολιέ που… πνίγουν τον λαιμό. Προτιμήστε κολιέ που πέφτει χαλαρά μέχρι το ντεκολτέ.
Μην πηγαίνετε για ψώνια με την έφηβη κόρη σας
Όσο και αν φλερτάρετε με τα trends της μόδας , όσο και αν η κόρη σας θέλει να έχει μια πολύ μοντέρνα ντυμένη μαμά, μην παρασύρεστε.  Άλλωστε μπορείτε να εντάξετε στην κλασική γκαρνταρόμπα σας πολλές trendy πινελιές. Για παράδειγμα αντί για ένα μακρύ floral φόρεμα επιλέξτε μια μεταξωτή μπλούζα με μικρά και αχνά εμπριμέ λουλούδια, αντί για δερμάτινη φούστα επιλέξτε δερμάτινο μπουφάν και συνδυάστε το με σκουρόχρωμα denim όπως είναι το μπορντό ή το βαθύ πράσινο και το καφέ.
Πείτε ΝΑΙ στα ρούχα που διαγράφουν χαλαρά το σχήμα του σώματος
Είναι γεγονός ότι τα ρούχα που αναδεικνύουν τις καμπύλες του σώματός μας είναι πιο θηλυκά και μας δείχνουν νεώτερες, ειδικά όταν τα συνδυάζουμε με ψηλοτάκουνες γόβες. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράζουμε ρούχα μέσα στα οποία νιώθουμε ότι θα… σκάσουμε. Τα καλά νέα είναι ότι πολλοί σχεδιαστές δημιουργούν ρούχα με θηλυκότητα που διαγράφουν το σχήμα του σώματος – στήθος, μέση, γοφούς – χωρίς όμως να είναι εφαρμοστά.
Πείτε ΟΧΙ στις πλατφόρμες και τα χοντρά ψηλά τακούνια
Μπορεί να είναι πιο αναπαυτικά και να μας χαρίζουν ύψος ταυτόχρονα όμως προσθέτουν ένα άχρηστο βάρος στο σώμα μας.  Γόβες στιλέτο, και γενικά παπούτσια λεπτά και ελαφριά με μικρότερα ή μεγαλύτερα τακούνια,  όχι πολύ λεπτά αλλά ούτε και πολύ χοντρά, είναι τα πλέον κατάλληλα για μας. Οι ειδικοί επίσης συμβουλεύουν ότι τα μυτερά παπούτσια μας κολακεύουν περισσότερο από εκείνα με τετράγωνη ή στρογγυλή μύτη.
Πείτε ΝΑΙ στο μεταξωτό φουλάρι και τις καρφίτσες αλλά…
Όπως προαναφέρθηκε δεν πρέπει να τυλίγουμε τον λαιμό μας σε φουλάρι προκειμένου να τον κρύψουμε, αλλά ακόμα και αν δεν έχουμε λόγο να τον κρύψουμε το φουλάρι στο λαιμό μας κάνει να μοιάζουμε με αεροσυνοδούς της δεκαετίας του ΄60.  Αν όμως δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα μεταξωτά σας φουλάρια δεν έχετε παρά να τα δένετε στο χερούλι της τσάντας σας.  Επίσης ξεχάστε τις όμορφες καρφίτσες με τις οποίες στολίζετε τον γιακά του παλτό ή του σακακιού σας. Δεν είναι πλέον της μόδας. Ο μόνος τρόπος να τις αξιοποιήσετε είναι να τις χρησιμοποιήσετε για να κλείσετε μια ζακέτα ή ένα σακάκι χωρίς κουμπιά.

 

http://www.oprah.com/style/fashion-tips-to-look-younger-style-mistakes-that-age-you