Ώρα για “check-out”; Σκέψου καλά πριν κλείσεις την πόρτα πίσω σου!

Ώρα για “check-out”; Σκέψου καλά πριν κλείσεις την πόρτα πίσω σου!

 

Είναι σίγουρο ότι έστω μία φορά έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση επιστρέφοντας στο σπίτι από ένα ταξίδι, να ανακαλύψετε ότι κάτι έχετε ξεχάσει πίσω, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου…  Να λοιπόν 9 συν 1 προτάσεις που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη!

  1. Κοιτάξτε κάτω από το κρεβάτι αλλά και μέσα στην ντουλάπα, ακόμα και αν το κάνατε το προηγούμενο βράδυ. Τα παιδιά λατρεύουν να κρύβουν πράγματα και δεν θέλετε να το ανακαλύψετε την ώρα που ξεπακετάρετε στο σπίτι…
  2. Ανασησηκώστε τα σεντόνια του κρεβατιού και ρίξτε τα στο κάτω μέρος του. Συχνά βρίσκονται ρούχα μας ή …εσώρουχά μας μπλεγμένα ανάμεσά τους.
  3. Συγκεντρώστε όλες τις πετσέτες σε ένα σημείο. Έτσι, κι εμείς είμαστε σίγουροι ότι όλες θα πλυθούν και κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των ανθρώπων που θα μαζέψουν αργότερα το δωμάτιο μας. Σε περίπτωση μάλιστα που μπορεί για κάποιο λόγο να ματώσαμε και χρησιμοποιήσαμε την πετσέτα μας ,είναι πολύ σημαντικό για λόγους ασφάλειας και υγιεινής είναι να τη βάλουμε ξεχωριστά από τις υπόλοιπες με εμφανές το σημείο που έχουμε λερώσει.
  4. Ελέγξτε το ψυγείο , πετάξτε ότι είναι μισοάδειο ή μισοφαγωμένο και αποφύγετε να αφήσετε μισογεμάτες συσκευασίες αλκοόλ. Με την τακτική αυτή δεν δείχνετε μόνο πόσο ευγενής είστε αλλά ίσως βρείτε και τη λιχουδιά που αγοράσατε για να την πάρετε μαζί σας και σίγουρα θα την ξεχνούσατε…
  5. Τσεκάρετε το χρηματοκιβώτιο … Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο αλλά είναι συχνό φαινόμενο να ξεμένουν μικροί…”θησαυροί” πίσω. Καλύτερα ένας έλεγχος ακόμα παρά να το θυμηθείτε στο αεροπλάνο της επιστροφής!
  6. Επιστρέψτε τα έπιπλα στη θέση που βρίσκονταν. Ειδικά αν έχουμε τα παιδάκια μας μαζί, είναι σίγουρο, ότι κάποια “εικαστική” παρέμβαση θα έχει γίνει στο χώρο.
  7. Επιβεβαιώστε ότι έχετε πάρει μαζί σας όλα τα φάρμακα που τυχόν χρησιμοποιείτε. Φανταστείτε να θυμηθείτε ότι είναι ώρα να πάρετε το -ξεχασμένο- χάπι σας στη διάρκεια της πτήσης…
  8. Όπως μπορείτε πολύ σωστά να υποθέσετε, τα ξενοδοχεία έχουν τεράστια συλλογή από φορτιστές κινητών και όχι μόνο… Διπλοτσεκάρετε τις πρίζες και πάνω στα κομοδίνα. Προφανώς δεν είναι ένα μεγάλο έξοδο να πρέπει να αγοράσετε καινούριο , αλλά σίγουρα θα είναι μία αναστάτωση .
  9. Ενημερώστε εγκαίρως τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας εάν χρειάζεστε βοήθεια με τις βαλίτσες σας καθώς και μεταφορικό μέσο για την μετακίνησή σας. Εκτός βέβαια αν δεν έχετε πρόβλημα να διακινδυνεύσετε να παραμείνετε άλλη μία μέρα…
  10. Σκεφτείτε να αφήσετε ένα φιλοδώρημα φεύγοντας. Είναι ένδειξη ευγένειας για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην υπηρεσία σας όλο το διάστημα της παραμονής σας.