Η πρώτη πλεούμενη βιβλιοθήκη στο Αιγαίο

Η πρώτη πλεούμενη βιβλιοθήκη στο Αιγαίο

Ένα από τα πιο μικρά  Κυκλαδονήσια, η Κίμωλος, επιφυλάσσει φέτος στους επισκέπτες του μια πολύ-πολύ όμορφη έκπληξη, μια πρωτοβουλία που ευχόμαστε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση: Την πλεούμενη βιβλιοθήκη!

Πολύ απλά βάρκες γεμάτες βιβλία θα πλέουν σε παραλίες του νησιού όπως η Ψάθη, τα Πράσα, η Αλυκή, κ.ά., προσφέροντας στους Έλληνες και ξένους παραθετιστές τη δυνατότητα να δανειστούν ένα βιβλίο και να το απολαύσουν με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η πρωτοβουλία των Κιμωλιστών(Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου) για το βιβλίο  είναι η δεύτερη και πολύ σημαντική! Η πρώτη, δηλαδή οι υπαίθριες βιβλιοθήκες που είναι δάσπαρτες σ’ ολόκληρο το νησί -βιβλία σε βάρκες, βιβλία σε βράχους, βιβλία στα γραφικά σοκάκια – είναι ήδη γνωστές και μαθαίνουμε ότι εκτός από μεγάλη επισκεψιμότητα έχουν βρει μιμητές και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Πιστεύουμε ότι στους Κιμωλίστες αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, και τους υποσχόμαστε ότι εμείς τουλάχιστον, οι λιγότερο αθλητικοί και περισσότερο πνευματικοί τύποι, θα σπεύσουμε να επισκεφτόυμε το ήσυχο και πανέμορφο νησί τους.