close

To The fun of lifesharing του … φαγητού.

Γενικά ξέρετε ότι η φιλοσοφία το όνομα του  site αλλά και όλη η φιλοσοφία του είναι η διάδοση ιδεών και νέων. Γι αυτό το λόγο, σήμερα ετοιμάσαμε για σας έναν mini “οδηγό μετάδοσης ” διατροφικών νέων που θα καλυτερέψουν τη ζωή όσων θα γίνουν δέκτες του δικού σας fun of lifesharing.

Διαδώστε το μαζί μας

1. Μάθε πόσο νερό πρέπει να πίνεις και μάθε το και στους γύρω σου.  

Ο τρόπος είναι απλός. Χρησιμοποίησε το app της αριθμομηχανής στο κινητό σου, και πολλαπλασίασε το βάρος σου επί 35. Για παράδειγμα, αν είσαι 65 κιλά, χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 lt νερό ημερησίως. Τώρα έβαλες το πρώτο λιθαράκι  για να είναι ι φίλοι σου πιο ενυδατωμένοι!

2. Κέρασε τους

Πολλές φορές, τα healthy habbits,είναι χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μεταδοτικά. Όταν λοιπόν βρεθείτε με τους φίλους σας την επόμενη φορά για έναν καφέ, ανοίξτε μπροστά τους το ταπεράκι με ανάλατους ξηρούς καρπούς και κέρασε όλη την παρέα.  Αντίστοιχα κάνε το ίδιο στην παραλία προσφέροντας φρεσκοκομμένο αγγουράκι, καρότο κλπ. Αυτή είναι μία απλή κίνηση για να μάθεις τους φίλους σου πώς το σωστό σνακ τελικά, είναι τόσο απλό!

3. Μαγείρεψε τους

Μία από τις μεγάλες μας αγάπες στην ομάδα του lifesharing είναι να καλούμε κόσμο σπίτι και να μαγειρεύουμε. Τι θα έλεγες λοιπόν, να “κατεβάσεις” 4 super light συνταγές για ορεκτικά, σαλάτα, κυρίως και επιδόρπιο με αγνά υλικά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι και μετά να τους αποκαλύψεις ότι το υπέροχο γεύμα που απολαύσατε  ήταν κάτω από 600 θερμίδες. Θα δεις πώς θα ανοίξεις μία ολόκληρη συζήτηση περί light coocking διαδίδοντας ο ένας στον άλλο συνταγές υγείας.

4. Share, share, share

Τελευταίο και …ευκολότερο! Είδες post που είχε κάποιο νέο, κάποιο tip κάποια συνταγή light; Μην κρατάς την γνώση για σένα. Μοιράσου την κολλητή σου ή στο group chat που σίγουρα έχετε!  Κοινοποίησε αυτό το post και άλλαξε όχι μόνο τη δική σου ζωή , αλλά και των γύρω σου!


Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο για τη λήψη του τίτλου του Σύμβουλου Διατροφής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. Στο χώρο της παρέχονται συμβουλές για θέματα που αφορούν την οστεοπόρωση , τον πονοκέφαλος , τη μυϊκή ενδυνάμωση , το λεμφοίδημα ,την αντιγήρανση, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού στη κλιμακτήριο , την τόνωση του ανοσοποιητικού, την απώλεια βάρους , την ενυδάτωση , την λεμφική αποσυμφόρηση , την ευεξία και την πνευματική τόνωση, την αποτοξίνωση και όχι μόνο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων ως ομιλήτρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά. Ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία . Εργάζεται επιπλέον ως σύμβουλος ευεξίας σε αθλητικούς ομίλους καθώς και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για την σωστή καθοδήγηση των νέων. Διοργανώνει πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων για τη διαχείριση του φαγητού και έχει ένα ευρύ πλαίσιο συνεργατών για τη συμπληρωματική αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων που αποτελείται από πολλές ειδικότητες όπως φυσικοθεραπευτή , ψυχολόγο , νοσηλευτή , αισθητικό κ.α.

INSTAGRAM FEED