close

“Ενεργειακό σώμα και chakras”: Όσα θα θέλατε να γνωρίζετε.

We are more than just a body

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια ιδέα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του φυσικού μας σώματος και ίσως γνωρίζουμε κάποια πράγματα σχετικά με το ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας επηρεάζουν το φυσικό μας σώμα αλλά και το αντίθετο. Όμως, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την εικόνα  είναι καλό να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα σχετικά με το ενεργειακό μας σώμα, την ενεργειακή μας ανατομία. Πρώτα από όλα χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι είμαστε ενέργεια, ότι όλα γύρω μας είναι ενέργεια η οποία φυσικά δονείται σε διαφορετικές συχνότητες και ότι δεν υπάρχει κενό (η επιστήμη πλέον αποδεικνύει σε συνθήκες εργαστηρίου αυτό που αναφέρουν γραφές χιλιάδων χρόνων).

Το φυσικό μας σώμα είναι ένα πολύ μικρό μέρος του αληθινού μας εαυτού και αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν φυσικό σώμα, το αίμα, τα οστά κ.ο.κ. είναι ενέργεια που δονείται πιο αργά από ότι η ενέργεια που βρίσκεται έξω από την αντίληψη μας. Φανταστείτε ότι γύρω σας υπάρχει μια οβάλ φυσαλίδα  φωτός η οποία εκτείνεται περίπου έως εκεί που ανοίγουν τα χέρια σας, πάνω από το κεφάλι αλλά και κάτω από τα πόδια σας γύρω στα 30-40 εκ ( λέγεται όμως ότι τα άτομα τα οποία είναι πνευματικώς αναπτυγμένα μπορούν να την επεκτείνουν προς τα έξω έως και 15 μέτρα ή και περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις).  Αυτή είναι η αύρα μας, το φωτεινό ενεργειακό μας σώμα το οποίο συνήθως είναι  αόρατο στην φυσική όραση αλλά οι περισσότεροι μπορούν να μάθουν να το αντιλαμβάνονται με διάφορους τρόπους και με πρακτική.


(energy field )

Το φωτεινό μας σώμα είναι ένα περίπλοκο σύστημα, έχει δομή, κανάλια και κέντρα ενέργειας, στρώματα τα οποία αλληλεπιδρούν  και όλα όσα αποτελούν την ύπαρξη μας.
Τα συναισθήματα, οι πεποιθήσεις, τα φίλτρα με τα οποία αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, η ιστορία μας, οι χαρές, οι λύπες μας, το ταξίδι μας κ.ο.κ. βρίσκονται καταγεγραμμένα εκεί (εντυπώματα). Τα τραύματα και  οι συναισθηματικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν μπλοκαρίσματα και ζημιά στο ενεργειακό πεδίο και αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί και συνεχίσει να υπάρχει πάνω από ένα χρόνο εκδηλώνεται στο φυσικό σώμα ως ασθένεια. 

Η ζωτική δύναμη η οποία κάνει την γη να γυρίζει, την καρδιά να χτυπά, τους πνεύμονες να εργάζονται κ.ο.κ. ονομάζεται Prana. Η λέξη προέρχεται από τα Σανσκριτικά ,αναγνωρίζεται όμως σχεδόν από όλες τις κουλτούρες: Στην Κίνα ονομάζεται chi, στην Ιαπωνία  Ki ή QiΠνεύμα στην Ελλάδα, Mana στην Πολυνησία, στα Εβραϊκά Ruah που σημαίνει “η ανάσα της ζωής” κ.ο.κ. Οι άνθρωποι λαμβάνουμε Prana μέσω του αέρα που αναπνέουμε, της τροφής που τρώμε και απορροφώντας τις ενέργειες  που προέρχονται από την γη και τον ουρανό.


(nadis )

Η Prana κινείται σε κανάλια ενέργειας τα οποία ονομάζονται Nadis, μεσημβρινοί, γραμμές κ.λ.π. και διατρέχουν ολόκληρο το σώμα μας. Ο αριθμός των καναλιών είναι πάρα πολύ μεγάλος( 350.000), τα 14 είναι κύρια αλλά τα πιο σημαντικά είναι τρία. Το κεντρικό και πιο σημαντικό κανάλι ονομάζεται Sushumna, βρίσκεται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης από τον κόκκυγα έως και την κορυφή του κεφαλιού. Παράλληλα της σπονδυλικής στήλης βρίσκονται η Pingala η οποία είναι η αρσενική έκφραση της ενέργειας , σχετίζεται με τον ήλιο και επηρεάζει το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου και η Ida που σχετίζεται με την θηλυκή έκφραση της ενέργειας, με το φεγγάρι και συνδέεται με το δεξί ημισφαίριο. Στο φυσικό σώμα η Sushumna αντιστοιχεί με τον νωτιαίο μυελό και το κεντρικό νευρικό σύστημα, η Pingala με το Παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και η Ida με το Συμπαθητικό. Για να διατηρηθεί η ισορροπία αυτά τα δύο κανάλια περνούν από την μία πλευρά του σώματος στην άλλη διασταυρώνοντας την πορεία τους πάνω στο κεντρικό κανάλι σχηματίζοντας κάτι σαν φίδι. Το Κηρύκειο το οποίο είναι ένα αρχαίο σύμβολο των θεραπευτικών τεχνών λέγεται ότι αντιπροσωπεύει αυτήν τη ροή.


(nadis2 )

Στα σημεία τα οποία διασταυρώνονται αυτά τα δυο κανάλια και συναντιούνται με το κεντρικό κανάλι βρίσκονται τα επτά πιο σημαντικά κέντρα ενέργειας του σώματος μας τα Chakras.

(chakras )

Τέλος Ά μέρους…

Με αυτό το κείμενο το οποίο θα συνεχιστεί σε επόμενα άρθρα θέλω να περιγράψω με απλά λόγια την ενεργειακή λειτουργία του ανθρώπου και μέσω αυτού να τονίσω την σύνδεση που έχουμε μεταξύ μας και με όλα τα πράγματα που μας περιβάλουν, ακόμα και με αυτά που εκ πρώτης όψεως ίσως φαίνονται ασύνδετα.
Αν μπορέσω να φυτέψω έστω έναν μικρό σπόρο μέσα σας που θα σας κάνει να βλέπετε τα πράγματα πιο σφαιρικά και κατ’επέκταση να σας οδηγήσει σε πιο ωφέλιμες και ουσιαστικές επιλογές για τον εαυτό σας και για τον κόσμο γύρω σας, θα έχω πετύχει τον στόχο μου…


Η Νατάσα Παπαμιχάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κορωπί Αττικής όπου από πολύ μικρή ηλικία ένιωσε την έλξη που ασκούσε πάνω της το τρίπτυχο ΣΩΜΑ-ΝΟΥΣ-ΠΝΕΥΜΑ. Προσπαθώντας να αδιαφορήσει σε αυτή της την κλίση περιπλανήθηκε σε διάφορα άλλα επαγγέλματα όπως Επαγγελματικό μακιγιάζ, lost & found department στην Aegean Airlines, υπεύθυνη καταστημάτων ένδυσης στην Μύκονο κ.α. χωρίς όμως κάτι απο αυτά να της δώσει την εσωτερική ικανοποίηση και πληρότητα που αναζητούσε. Το 2005 λοιπόν αποφάσισε να ακούσει την εσωτερική της φωνή και να ασχοληθεί με αυτό που πάντα την μάγευε, τον άνθρωπο. Διδάχτηκε την αυθεντική μέθοδο Pilates (mat+equipment) στο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών Studio Pilates Ευίτα Ηλιοπούλου και το 2006 πήρε το δίπλωμα της και προσλήφθηκε από την δασκάλα της. Μετά από ένα περίπου χρόνο συνεργασίας αποφάσισε να αφήσει τον χώρο που μαθήτευσε και να δημιουργήσει ως συνιδιοκτήτρια το studio Pure Pilates στην Παιανία φέρνοντας την μέθοδο πιο κοντά σε περιοχές που μέχρι τότε δεν είχαν εύκολη πρόσβαση σε κάτι τόσο εξειδικευμένο. Ακολούθησε πλήθος σεμιναρίων δίπλα σε παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτές όπως: Rael Isacowitz, Richard Orbach, Brandon Gamble, Alan Herdman, Tracey Mallet, Elizabeth Larkam, Karen Clippinger e.t.c πάνω σε θέματα όπως: • Shoulder Rehabilitation • Pilates for Scoliosis • Prenatal and Postnatal Pilates • Pilates for old ages • Pilates for hip replacement-Knee surgery Καθώς η εμπειρία της και η ενασχόληση της με διαφορετικούς σωματότυπους διεύρυνε την οπτική της, άρχισε να παρατηρεί την ανάγκη του ανθρώπου για ανακούφιση από τον πόνο. Τον όποιο πόνο. Ξεκίνησε λοιπόν να παρακολουθεί σεμινάρια μάλαξης Ayurvedic massage (Full Body, Face, Head, Vasti Therapies), Thai massage, Thai Foot & Hand massage, Βεντούζες Moxa & Guasha και να εφαρμόζει τις τεχνικές αυτές στο Pure Pilates. Με την πεποίθηση ότι είμαστε πολύ παραπάνω από ένα σώμα και για την συμμετοχή του νου στον πόνο στράφηκε στις ενεργειακές θεραπείες και μελέτες όπως: • Reiki Master • Aura Healing & Energy Medicine • Ψυχοπνευματική ανάπτυξη των Ίνκα κ Ενεργειακή Ψυχολογία • Aura-Soma Consultant • Golden Heart Merkabah • NLP Amazing Teaching Skills • Διατροφή σύμφωνα με την Κινέζικη κ Ιπποκράτειο Ιατρική Βέβαιη πλέον για το τρίπτυχο ΣΩΜΑ-ΝΟΥΣ-ΠΝΕΥΜΑ, για το πόσο σημαντικό είναι να ανακαλύψει κάποιος τον αληθινό του εαυτό και να μην νιώθει ξεχωριστός από το ΟΛΟΝ στράφηκε στην Yoga παρακολουθώντας το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga 200 ωρών του Yoga House. Η προσέγγιση της λοιπόν όσον αφορά την διδασκαλία της είναι ολιστική, δουλεύει ξεχωριστά τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου αγκαλιάζοντας την μοναδικότητα του και δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας όπου μέσα σε αυτό ο κάθε ένας απλά...θα θυμηθεί

INSTAGRAM FEED