close

Ιχθείς, το ζώδιο του μήνα

 

Αγαπημένες φίλες και φίλοι στο ζώδιο των Ιχθύων, ήρθε και η δική σας εποχή, με ένα εντυπωσιακό τρόπο! Αμέσως μετά την είσοδο του Ήλιου στον δικό σας ζωδιακό σημείο, είχαμε μία ενδιαφέρουσα Πανσέληνο στην Παρθένο. Την πρώτη ίσως Πανσέληνο με τα περισσότερα θετικά σημεία, μετά από μήνες. Κατά συνέπεια, τα γενέθλιά σας δέχονται αυτό το απρόσμενο «δώρο» από το Σύμπαν και οι νέα σας χρονιά ξεκινά με ευνοϊκούς οιωνούς!

Ανήκετε στα ζώδια που είναι ευσυγκίνητα, ευάλωτα, δεκτικά και ρομαντικά. Κάποιες φορές χάνεστε στη θάλασσα της φαντασίας και του ονείρου σας, και άλλοτε κάνετε προσπάθεια να ξαναβρείτε τις ισορροπίες σας. Μεταξύ οραματισμών και συναισθηματικών διακυμάνσεων, η ζωή σας μοιάζει με ένα πέλαγος συγκινήσεων και ιδεών.

Φέτος όμως, η Πανσέληνος που προσδιορίζει την έναρξη του ζωδίου σας, δίνει την δική της χροιά και βοηθά να προσγειώσετε για λίγο τα όνειρά σας.

Λόγω ζωδίου, η Πανσέληνος μας πληροφορεί πως υπάρχουν ενδιαφέρουσες προοπτικές, αν και εφ’ όσον επιδιώξουμε να σταθούμε στην λεπτομέρεια και επεξεργαστούμε τα σημαντικά σχέδια με μεθοδικό και αναλυτικό τρόπο

Βιολογικά, θα ήταν καλό να ξεπεράσετε φοβίες, κυρίως των μικροβίων, αλλά και την διατροφή που δεν περιέχει υγιεινά συστατικά. Επομένως, ας είστε φέτος περισσότερο επιλεκτικοί στα θέματα υγιεινής και τροφών, αποφεύγοντας την υπερβολή, είτε σε ακανόνιστα γεύματα, είτε στο αλκοόλ και το τσιγάρο.

Ψυχολογικά, θα χρειαστεί να απομακρύνετε σκέψεις που ανακυκλώνουν υποθέσεις τελειωμένες, πεπερασμένες, ανούσιες… Όπως και την εμμονή σε τραυματικές εμπειρίες που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι, πέραν του να διατηρούν ένα κλίμα απαισιοδοξίας και πικρίας στη ζωή σας.

Στο ζώδιο της Παρθένου το φως του φεγγαριού, μας πληροφορεί πως είναι καλό να στραφούμε με τα μάτια της ψυχής και να αναλύσουμε βαθιά ό,τι μας συγκινεί ή μας απασχολεί. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για σας, τους ευαίσθητους σε κάθε δόνηση, Ιχθείς, που πλέετε σε μακρινά πελάγη ονειροπολήσεων…!

Μπορείτε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε το τόσο ευνοϊκό προμήνυμα, να γεφυρώσετε την απόσταση μεταξύ έμπνευσης και υλοποίησης στόχου και να βάλετε ένα πρόγραμμα καθημερινότητας. Κατά συνέπεια, να διακρίνετε την αλήθεια από την πλάνη και να πλησιάσετε τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν με συγκεκριμένο πλάνο και πρακτική αντίληψη.

Ας μην ξεχνάμε, πως για μία διετία ακόμη, ο Κρόνος σας στηρίζει προκειμένου να επιδείξετε υπομονή κι επιμονή και να αποκρυσταλλώσετε σε αποφάσεις, χαράσσοντας ένα σημαντικό έργο που θα σας αναδείξει τελικά.

Επιπρόσθετες συμβουλές σύμφωνα με τα δεκαήμερα (δεκανούς)

Αν έχετε γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο

* Στα αισθηματικά σας ζητήματα, βιώνετε μία περίοδο κρίσης με στόχο να κατανοήσετε περισσότερο το ταίρι σας ή να βρείτε τον κατάλληλο άνθρωπο που ταιριάζει στις ευαισθησίες σας. Δεν θα αντέχετε όμως πολύ την κριτική του και ίσως σας προκαλέσει ενοχές. Η προσγείωση είναι βασικό σας μέλημα φέτος, αλλά θα ήταν προτιμότερο να γίνει με ήπιους τρόπους και να συμπορευτείτε με έναν άνθρωπο που έχει κατανόηση, υπομονή, επιμονή και δεν ανακυκλώνει άσκοπα σχόλια και ανούσιες λεπτομέρειες. Ωστόσο, πρόκειται για μία εποικοδομητική χρονιά για σας, καθώς θα βοηθήσει να προχωρήσετε σε σχέσεις σημαντικές.

* Στην επαγγελματική σας ζωή, μεγάλη βαρύτητα έχουν οι συνεργασίες. Είστε πλούσιοι σε ιδέες και οραματισμούς για ένα καλύτερο «αύριο» αλλά ο συναισθηματικός σας κόσμος, δεν επιτρέπει να είστε ταυτόχρονα ρεαλιστές ως προς τους στόχους σας. Κατά συνέπεια, θα μετρήσει ιδιαίτερα η προσφορά ενός συνεργάτη που θα έχει εκλογικευμένη αντίληψη, μαθηματική σκέψη, εφαρμόζοντας πρακτικά όσες ιδέες σας έχουν αντίκρισμα. Θα γίνετε το «ιδανικό δίδυμο» και το έργο σας θα αποδώσει.

Αν έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο

* Στην αισθηματική σας ζωή θα μπορούσατε να έχετε μία ευνοϊκή χρονιά, και να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Κι αυτό γιατί θα είστε σοβαροί και επιλεκτικοί ως προς τις γνωριμίες σας και δύσκολα θα αφεθείτε στην ρομαντική διάθεση χωρίς ευθυκρισία. Θα είναι απαραίτητο για σας να δώσουν απτές αποδείξεις οι άνθρωποι που σας προσεγγίζουν και αυτό θα μετρήσει θετικά, σε μία σημαντική σχέση. Δεν θα παραμείνετε θύμα του ονείρου ή της πλάνης, αντίθετα θα διακρίνετε ποιος είναι πραγματικά αξιόλογος και αξιόπιστος για σας. Η χρονιά βέβαια φέρνει πληθωρικότητα στις γνωριμίες και θα πρέπει να αποφύγετε να δράσετε ή να πάρετε αποφάσεις κάτω από το βάρος του ενθουσιασμού.

* Στην επαγγελματική σας ζωή, οι στόχοι που θέτετε φέτος θα βρουν απήχηση και ανταπόκριση. Θα σας στηρίζουν σημαντικοί άνθρωποι του χώρου που κινείστε και ενδεχομένως θα κριθεί το συλλογικό σας έργο, αν συμμετέχετε σε μία ομάδα, θετικά. Θα περάσετε τις απόψεις σας με άνεση και θα θεωρηθεί πως ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες εκείνων που καθορίζουν τις προοπτικές στον εργασιακό σας χώρο, αλλά και στον κοινωνικό. Αποφύγετε όμως να αναλάβετε πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα, γιατί στο τέλος θα δυσκολευτείτε να τις φέρετε εις πέρας.

Αν έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο

* Σημαντική είναι αυτή η χρονιά για την αισθηματική σας ζωή, καθώς οι σχέσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία και οι εμπειρίες στα αισθηματικά αφήνουν ένα δώρο για σας. Το δώρο αυτό έγκειται στην αποτίμηση των επιλογών ή των πράξεων του παρελθόντος, και πλέον θα λέγαμε πως εισπράττετε το αντίτιμο, ως δικαίωση. Κατά συνέπεια, άνθρωποι με γλυκύτητα και στοργικά συναισθήματα θα σταθούν πλάι σας και θα συμβάλλουν στην προσωπική σας ενδυνάμωση και πληρότητα. Θα αισθανθείτε οικειότητα και ζεστασιά και θα ανακάμψετε από πιθανές τραυματικές εμπειρίες των τελευταίων ετών. Θα κατανοήσετε δε, πως όλα στο Σύμπαν έχουν επιστροφή και κάθε πράξη μας επιστρέφει προς εμάς.

* Στα επαγγελματικά σας, είναι μία ενδιαφέρουσα δημιουργική περίοδος. Θα συναντήσετε ανταπόκριση από ανθρώπους που χαίρονται να είναι πλάι σας και να συμμετέχουν στο δημιουργικό σας έργο. Αν είστε καλλιτέχνες, θα υπάρξει άνθιση στο έργο σας και απόδοση σε ό,τι προετοιμάζατε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Μην διασκορπίζεστε όμως σε πολλά, ακόμη κι αν φανεί εύκολο να τα αγκαλιάσετε όλα. Ο ενθουσιασμός θα σας βγάλει από το κέντρο βάρους του έργου σας. Η επόμενη χρονιά θα είναι για σας η κορυφαία για το έργο σας και θα πρέπει να κινηθείτε ως τότε, με υπομονή και περίσκεψη!

*

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο έτος 2019 στο ζώδιό σας, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας: Ετήσιες προβλέψεις ζωδίων: Ιχθείς 2019 https://astrolife.gr/etisies-provlepseis-zodion-ichtheis-2019/

Πηγή: https://astrolife.gr/ichtheis-to-zodio-toy-mina


Ακολούθησα σπουδές γαλλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV) και δίδαξα την γαλλική γλώσσα. Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, ασχολούμαι με την εσωτερική φιλοσοφία και την αστρολογία. Σπούδασα επί σειρά ετών σε σχολές ξένες και ελληνικές, ωστόσο συνεχίζω να ερευνώ την ατέρμονη αυτή γνώση, αφού η προσπάθεια δεν είναι ποτέ αρκετή για την σοφία τόσων αιώνων. Μέλος της Astrological Association of Great Britain, είμαι σύμβουλος αστρολογίας, διδάσκω αστρολογία, διοργανώνω σεμινάρια και κύκλους αυτογνωσίας με βάση τον αστρολογικό μας χάρτη. Βιβλία μου: «Χείρωνας», «Σελήνη», «Επιλεκτική αστρολογία», «Το βιβλίο της αστρολογίας», «Αστεροειδείς», «Αστρολογία-Λόγος των άστρων», «Η αστρολογία στο βουνό των Κενταύρων»( μία έρευνα πάνω στα ευαίσθητα σημεία του ψυχισμού), «Η κατανόηση των όψεων και οι πλανήτες δίχως όψη» με συμμετοχή σε άλλες μελέτες και νέα βιβλία υπό έκδοση. Παράλληλα συμμετείχα και συμμετέχω με άρθρα για πολλά χρόνια σε έντυπα και στον ηλεκτρονικό τύπο (δημοσιογράφος – μέλος της ΕΣΠΗΤ). Το ενδιαφέρον μου στρέφεται κυρίως προς την ψυχολογική και καρμική αστρολογία, όπως και την αστρολογία των ανθρωπίνων σχέσεων. Πιστεύω πως η αστρολογία είναι ένας βασικός οδηγός αυτο-γνωσίας και αυτο-ανάλυσης, με στόχο να εκμεταλλευτούμε τα ταλέντα μας και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας. Σαν αποτέλεσμα να έχουμε αρμονία και να γίνουμε πραγματικά ευτυχείς. Η αστρολογία, όπως και κάθε εσωτερική γνώση, μας διδάσκει πώς να έχουμε ένα δρόμο προς την πληρότητα και μας προσφέρει την δυνατότητα της επιλογής. Αφού όπως λέει και η ρήση… «Ο σοφός κυβερνά τα άστρα του, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ’ αυτά»…. ας ακολουθήσουμε τον δρόμο της σοφίας λοιπόν. Λόγω κλασικών σπουδών και μελέτης της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών της Β. Ευρώπης, ασχολήθηκα με το φιλοσοφικό σύστημα των Ρούνων, με στόχο πρωτίστως την αυτο-βελτίωσή μας. Εναλλακτική θεραπεύτρια, παραδίδω απλές και εύχρηστες τεχνικές ενδυνάμωσης για τον καθένα μας. Και είμαι κάτοχος του πτυχίου κρυσταλλοθεραπείας Mastering The Properties Of Crystals

INSTAGRAM FEED