Κέικ μπανάνας με άλειμμα σοκολάτας

Κέικ μπανάνας με άλειμμα σοκολάτας

 

Υλικά  για το κέικ

3 πολύ ώριμες μπανάνες

2 κουταλιές σούπας μέλι

300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές γλυκού κανέλα

1/4 κουταλιά γλυκού μπαχάρι

150 γρ. καστανή ζάχαρη (μπορεί να αντικατασταθεί με κρυσταλλική αν επιθυμείτε)

185 γρ.γάλα

3 αυγά ελαφρά χτυπημένα

75 γρ. βούτυρο λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Βουτυρώστε και αλευρώστε ελαφρά μια φόρμα για κέικ (περίπου 11×21 εκ).Σε ενα μπολ λιώστε τις μπανάνες μαζί με το μέλι. Προσθέστε το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο και ανακατέψτε.

 

Σε ένα μεγαλύτερο μπολ κοσκινίστε τα αλεύρια μαζί με την κανέλα και το μπαχάρι. Προσθέστε και την ζάχαρη και ανακατέψτε ελαφρά. Προσθέστε και το μείγμα με την μπανάνα και ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 45-50 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρετε.

 

Υλικά για το άλειμμα

 

60 γρ. νερό

100 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ κακάο

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. κουβερτούρα υγείας τεμαχισμένη

140 γρ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια, θερμοκρασία δωματίου

2 κ.γ μέλι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι.Ανακατεύετε  μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το κακάο και τα βράζετε ελαφρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο το άλειμμα. Αν το θέλετε πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε το μέλι. Φυλάξτε το άλειμμα σε βαζάκι με μια μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνειά του για να μην σχηματιστεί πέτσα. Αν είναι πολύ πηχτό για να χρησιμοποιηθεί , αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.