Τάρτα creme-brulee με μανταρίνια

Τάρτα creme-brulee με μανταρίνια

1 πακέτο έτοιμη ζύμη ψυγείου για τάρτες

600ml χυμό μανταρινιών

Ξύσμα από 2 μανταρίνια

6 αβγά

100γραμμ. Ζάχαρη

Βανίλια

150ml κρέμα γάλακτος

Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 200ο C. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια ταρτιέρα, ή ρηχό ταψάκι Φ 20 εκατοστών.

2. Απλώνουμε το έτοιμο φύλλο της ζύμης στην ταρτιέρα και το πιέζουμε με τα δάχτυλα μας, να αγκαλιάσει τα εσωτερικά της τοιχώματα. Αφήνουμε τα περισσεύματα της ζύμης, να κρέμονται έξω από την φόρμα.

3. Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με λαδόκολλα, την γεμίζουμε με φασόλια και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

4. Στην συνέχεια την φουρνίζουμε μαζί με τα φασόλια για 15-20 λεπτά, την ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε τα φασόλια και την λαδόκολλα και την βάζουμε πάλι στο φούρνο να ψηθεί, για 5 λεπτά ακόμα.

5. Την ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε με ένα κοφτερο μαχαιράκι, το περίσσευμα της ζύμης που είχαμε αφήσει να κρέμεται και την αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.

6. Μειώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου μας, στους 150ο C.

7. Βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα των μανταρινιών, να βράσουν σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μείνουν μόνο, 175ml και το αφήνουμε να κρυώσει.

8. Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν, προσθέτουμε χτυπώντας λίγο-λίγο τον χυμό με το ξύσμα των μανταρινιών και την κρέμα γάλακτος.

9. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα και τα βάζουμε στον φούρνο για 50 λεπτά περίπου.

10. Ξεφουρνίζουμε την τάρτα, την αφήνουμε να κρυώσει και όταν πρόκειται να την σερβίρουμε, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και την βάζουμε για λίγο κάτω από καυτό γκριλ, να καραμελώσει.