close

Παραπάνω “φαγάκι” στις γιορτές; Ώρα για αποτοξίνωση!

Το γαϊδουράγκαθο είναι ένα πανέμορφο άγριο λουλούδι που υπόσχεται να κάνει το σώμα σας να αποτοξινωθεί και το συκώτι σας πραγματικά να ξεκουραστεί!

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπευτική, το γαϊδουράγκαθο είναι το κύριο γιατρικό που χρησιμοποιείται στη προστασία του συκωτιού από λοιμώξεις, κατανάλωση αλκοόλ ή χημειοθεραπείες. Μπορεί να βοηθήσει στο να περιοριστούν οι βλάβες στο συκώτι αλλά και στην ανανέωση των κυττάρων του. Παράλληλα πρόσφατα ανακαλύφθηκε η αντικαρκινική, η νευροπροστατευτική αλλά και η καρδιοπροστατευτική του δράση λόγο της μείωση της χοληστερόλης που προκαλεί.

 

Και πως λοιπόν το καταναλώνουμε;

Αν και το γαϊδουράγκαθο τρώγεται κιόλας αν είναι πολύ νέο το φυτό τα φύλλα του σαν σπανάκι και οι μίσχοι του ξεφλουδισμένοι σαν σπαράγγια εγώ θα εστιάσω στους σπόρους του. Φτιάξτε ένα ρόφημα λοιπόν που είναι σωτήριο για τον οργανισμό σας!

Βάλτε σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό 1 κ.γ. σπόρους και καταναλώστε περίπου 3 φλ. την ημέρα!

Εάν η γεύση του δεν σας καλύπτει προσθέστε αρώματα από άλλα αντιοξειδωτικά μπαχαρικά όπως η κανέλα ή το γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο ώστε να του δώσετε μια πιο χειμερινή και όμορφη γεύση!

Ενισχύστε τον οργανισμό σας με φυσικά συστατικά και απολαύστε τα οφέλη του τώρα που το σώμα σας το έχει ανάγκη!

Εμμανουέλα Φωτεινού

πηγή: https://efdiatrofin.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80/


Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο για τη λήψη του τίτλου του Σύμβουλου Διατροφής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. Στο χώρο της παρέχονται συμβουλές για θέματα που αφορούν την οστεοπόρωση , τον πονοκέφαλος , τη μυϊκή ενδυνάμωση , το λεμφοίδημα ,την αντιγήρανση, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού στη κλιμακτήριο , την τόνωση του ανοσοποιητικού, την απώλεια βάρους , την ενυδάτωση , την λεμφική αποσυμφόρηση , την ευεξία και την πνευματική τόνωση, την αποτοξίνωση και όχι μόνο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων ως ομιλήτρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά. Ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία . Εργάζεται επιπλέον ως σύμβουλος ευεξίας σε αθλητικούς ομίλους καθώς και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για την σωστή καθοδήγηση των νέων. Διοργανώνει πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων για τη διαχείριση του φαγητού και έχει ένα ευρύ πλαίσιο συνεργατών για τη συμπληρωματική αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων που αποτελείται από πολλές ειδικότητες όπως φυσικοθεραπευτή , ψυχολόγο , νοσηλευτή , αισθητικό κ.α.

INSTAGRAM FEED