close
FITNESS

Αποτοξίνωση ανάμεσα στις γιορτές; Αυτός είναι ο τρόπος.

Επειδή από 26 Δεκέμβρη ως τις 30 του μήνα έχεις 5 μέρες να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς ώστε να ξεφορτωθείς τις περιττές θερμίδες που κατανάλωσες τα Χριστούγεννα ώστε να σου μπει το ρούχο της Πρωτοχρονιάς και να φας στο ρεβεγιόν χωρίς τύψεις .

Ημέρα πρώτη: Ξεφορτώσου τα κακά λιπαρά

Πρωινό ένα  smoothie με ½ μπανάνα και  1 φλ κεφιρ και 1κ.γ. ταχίνι

Δεκατιανό 10-15 Blueberries & 10 ανάλατα αμύγδαλα

Μεσημεριανό 1 μεγάλο πιάτο σαλάτα πράσινη (ρόκα, βαλεριάνα, σπανάκι ) και 2 κ.σ. quinoa και 2 κ.σ. ρόδι και 1 κ.γ. λιναρόσπορο και 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Απογευματινό χυμό από 1 γκρέιπφρουτ και 1 κρακεράκι βρώμης

Βραδινό 1 γιαούρτι με 1 κ.γ. μέλι 1 μήλο κανέλλα

Ημέρα δεύτερη: Συνέχισε την αντι-οξείδωση

Πρωινό ένα χυμό από 1 ρόδι – 1 πορτοκάλι και ½ γκρέιπφρουτ

Δεκατιανό 2-3 μανταρίνια και 4 καρύδια

Μεσημεριανό 2 πιάτα από σούπα βελουτέ (πράσο- μπρόκολο- κολοκύθι- καρότα- παντζάρι κ.α.)

Απογευματινό στικς από αγγούρι καρότο

Βραδινό 1 πιάτο από τη σούπα

Ημέρα Τρίτη: Βάλε πρωτεΐνη καλής ποιότητας

Πρωινό γιαούρτι με 1 κ.σ. βρώμη και 1 κ.σ. αποξηραμένα φρούτα και 1 κ.σ. ξηρούς καρπούς

Δεκατιανό 1ρόδι και 3 καρύδια

Μεσημεριανό σαλάτα πράσινη και 1 φλ φακές κόκκινες και 2 ξερά σύκα και φρέσκο κρεμμυδάκι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Απογευματινό 1 φλ κεφιρ

Βραδινό Ομελέτα με 1 αυγό και 3 ασπράδια σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ..σ. βρώμη και 1 φλ λαχανικά όπως μανιτάρια ή μπρόκολο/σπαράγγια

Ημέρα Τέταρτη:  Στερήσου υδατάνθρακα

Πρωινό ομελέτα με 1 αυγό και 2 ασπράδια και 1 κ.σ. βρώμη και 1 τυράκι λάιτ

Δεκατιανό 10 ξηρούς καρπούς και 1 καρότο

Μεσημεριανό 1 μεγάλο πιάτο φασολάκια πράσινα με λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο ή 1 μεγάλο πιάτο βραστά λαχανικά

Απογευματινό 2 φέτες γαλοπούλα

Βραδινό 1 μερίδα κοτόπουλο άπαχο (βραστό/ ψητό) και σάλτσα γιαούρτι και 1 αγγούρι

Ημέρα Πέμπτη: Στερήσου το φαγητό ως το βράδυ!

Από το πρωί ως το βράδυ μπορείς να καταναλώσεις  ανά 2-3 ώρες τα εξής:

3-4 φρούτα

3-4 μερίδες γιαούρτι ή κεφίρ ή γάλα

10 ξηρούς καρπούς

και το βράδυ καταναλώνουμε 1 μεγάλο πιάτο σαλάτα πράσινη και 1 παλάμη άπαχο κρέας όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο ή ψάρι

 Αν η ημέρα αυτή δεν σου φανεί τόσο δύσκολη μπορείς να την επαναλάβεις και την επόμενη μέρα ώστε να φτάσεις με «φλατ» κοιλίτσα στο γιορτινό τραπέζι!

Καθημερινά πίνουμε το νερό που αναλογεί στο σώμα μας (κιλάx 35)

Πίνουμε 2 -4 φλ πράσινο τσάι

Ασκούμαστε καθημερινά 20 λετπά

Την αποτοξίνωση αυτή χρησιμοποίησε την  και  2-7 Γενάρη για να φύγουν οι γιορτές ανώδυνα και χωρίς να αφήσουν πίσω τους κιλά!

Μην ξεχνάτε το θέμα μας πώς να φάμε στο γιορτινό τραπέζι!

Καλά να περάσετε ότι και να κάνετε όπου και όπως και αν φάτε!

Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία με αγάπη

 

 


Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο για τη λήψη του τίτλου του Σύμβουλου Διατροφής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. Στο χώρο της παρέχονται συμβουλές για θέματα που αφορούν την οστεοπόρωση , τον πονοκέφαλος , τη μυϊκή ενδυνάμωση , το λεμφοίδημα ,την αντιγήρανση, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού στη κλιμακτήριο , την τόνωση του ανοσοποιητικού, την απώλεια βάρους , την ενυδάτωση , την λεμφική αποσυμφόρηση , την ευεξία και την πνευματική τόνωση, την αποτοξίνωση και όχι μόνο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων ως ομιλήτρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά. Ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία . Εργάζεται επιπλέον ως σύμβουλος ευεξίας σε αθλητικούς ομίλους καθώς και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για την σωστή καθοδήγηση των νέων. Διοργανώνει πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων για τη διαχείριση του φαγητού και έχει ένα ευρύ πλαίσιο συνεργατών για τη συμπληρωματική αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων που αποτελείται από πολλές ειδικότητες όπως φυσικοθεραπευτή , ψυχολόγο , νοσηλευτή , αισθητικό κ.α.

INSTAGRAM FEED