Προσοχή στις 12 πρώτες μέρες του χρόνου

Προσοχή στις 12 πρώτες μέρες του χρόνου

Σύμφωνα με τους μυστικιστές, τους αστρολόγους και όλους εκείνους που πιστεύουν στην επιρροή και αλληλεπίδραση των ενεργειακών δυνάμεων του σύμπαντος, η γέννηση ενός νέου έτους είναι σαν τη γέννηση ενός παιδιού: είναι το ξεκίνημα μιας ζωής που θα κρατήσει μόλις 12 μήνες.

Και για να είναι η ζωή αυτή καλή, όπως όλοι το θέλουμε, για να μας φέρει δηλαδή αυτά που επιθυμούμε, έχει μεγάλη σημασία πώς την ξεκινάμε: Το τι σκεφτόμαστε και τι νιώθουμε, το πώς συμπεριφερόμαστε και το τι κάνουμε μέσα στις πρώτες 12 μέρες του χρόνου θα επηρεάσουν καθοριστικά την εξέλιξή του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, ό,τι κάνουμε την πρώτη μέρα του χρόνου θα συνεχιστεί ολόκληρο τον πρώτο μήνα τους χρόνου, ό, τι κάνουμε τη δεύτερη μέρα του χρόνου θα συμβαίνει και σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου μήνα, και ούτω καθεξής.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι αν για παράδειγμα καυγαδίσουμε με κάποιον την πρώτη μέρα του χρόνου θα καυγαδίζουμε μαζί του, ή με άλλους, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, ούτε ότι θα τεμπελιάζουμε ολόκληρο τον Φεβρουάριο, επειδή τεμπελιάσαμε τη δεύτερη μέρα.

Η σημασία της αντιστοίχησης της πρώτης μέρας με τον πρώτο μήνα, της δεύτερης με τον δεύτερο, κ.λπ., αναφέρεται σε σχέση με τις ποιότητες που απορρέουν από τις πράξεις, τις σκέψεις, τις λέξεις ή τα συναισθήματα μας.

 

Αν αυτά είναι θετικά και δημιουργικά, αν είναι όμορφα, χαρούμενα γεμάτα ενδιαφέρον και αγάπη, τότε αυτές οι ίδιες ποιότητες θα χαρακτηρίζουν σε γενικές γραμμές τα γεγονότα που θα συμβούν και επομένως την έκβαση των υποθέσεων μας, όποιες και αν είναι αυτές.

Το νου σας λοιπόν και Καλή χρονιά!

Άρτεμη Παπαδοπούλου