close

Λαχταριστά πιτάκια με φύλλο κρούστας και …σοκολάτα!

 

ΥΛΙΚΑ:

50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

50 γρ. βούτυρο αγελαδινό

1 αυγό

50 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Λίγο βούτυρο λιωμένο για άλειμμα

Λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο , το αμύγδαλο και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε για ½ ώρα.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες πλάτους περίπου 6-7 εκατοστών και μήκους 35 εκατοστών. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε ένα κουταλάκι από το μείγμα μας και λίγα καρύδια. Τα διπλώνουμε σε τρίγωνα και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.

 


Ο Gus γεννήθηκε στον Καναδά και ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 7 ετών. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο μυρωδιές απο φαγητά και γλυκά και με μητέρα Σμυρνιά την οποία λατρεύει. Όταν ήταν νέος, λεπτός και (λιγότερο) ωραίος από τώρα, είχε δουλέψει σε κινηματογράφο, βιντεοκλάμπ, κρεπερί και καφετέρια. Εσείς τον γνωρίσατε σαν μάγειρα στους τηλεοπτικούς σας δέκτες , αλλά το φλέρτ του με την ζαχαροπλαστική είχε αρχίσει χρόνια πριν. Μπορεί να τρέφεται αποκλειστικά με cheesecake και φυστικοβούτυρο και δίνει αγώνα ώστε να ενταχθούν και επίσημα στις λίστες με τις τροφές που αδυνατίζουν. Μιλάει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Ναι, έχει μούσι και tattoo.

INSTAGRAM FEED