close

Κορυφαίες… «γκάφες» και πώς τις ξεπερνάς!

Κι εκεί που θεωρείς ότι είσαι , και μπορεί πράγματι να είσαι, ο πιο ευγενικός και τυπικός άνθρωπος του κόσμου, έρχεται εκείνη η στιγμή…

Η …λάθος στιγμή! Από το να μην μπορείς να θυμηθείς ένα όνομα για να κάνεις τις συστάσεις μέχρι… να ευχηθείς ¨καλή λευτεριά» σε μία κυρία που απλά έφαγε περισσότερο το τελευταίο διάστημα!

Υπάρχει τρόπος να διαχειριστείς αυτές τις…»άκομψες» στιγμές; Μα φυσικά!

«ΟυπςΞέχασες το όνομα του…»

Και ακόμα χειρότερο μπορεί να γίνει όταν ο άνθρωπος του οποίου το όνομα έχεις ξεχάσει σε προσφωνεί και φαίνεται εξαιρετικά διαχυτικός!

Ιδέα:  «Η αλήθεια, σώζει!» εκτός αν θες σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης να χρησιμοποιείς προσφωνήσεις τύπου: » Ει μεγάλε…» «Φιλενάδα… κλπ.

Αν μιλάμε για μία τυχαία συνάντηση στο δρόμο, στο super market ακόμα και σε ένα φιλικό σπίτι, πες απλά ότι είχες μία εξαιρετικά κουραστική ημέρα και η μνήμη δεν σε βοηθά καθόλου. Ζήτα με ευγένεια και χαμόγελο να ξαναδώσει συστάσεις. Αν θυμάσαι που έχετε ξανασυναντηθεί χρησιμοποίησε το. Πες «τα είπαμε και την προηγούμενη φορά στο… αλλά μου διαφεύγει το όνομα σου» . Αν πάλι αυτή η …μοιραία συνάντηση γίνει σε επαγγελματικό χώρο τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Ζήτα απλά να ανταλλάξετε κάρτες ή τα τηλέφωνα σας…

 

«Ωχ! Κατέστρεψες την έκπληξη!»

 

Γενέθλια, baby shower, επέτειος, όμορφα μικρά πάρτυ που κανονικά θα ήταν μία υπέροχη έκπληξη για το τιμώμενο πρόσωπο μέχρι που …αποφάσισες να μιλήσεις!

Ιδέα: Από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις! Ψυχραιμία και μισή αλήθεια… «Μάλλον θα κατάλαβα λάθος…μπέρδεψα τις μέρες ή κάτι τέτοιο ίσως σώσει κάπως την κατάσταση. Διαφορετικά απλά παρακαλέστε τον πρωταγωνιστή να παίξει άψογα το ρόλο του «αιφνιδιαζόμενου» για να μην σας εκθέσει!!

 

«ΌχιΈστειλες το mail σε λάθος παραλήπτη

 

Και βέβαια δεν μιλάμε για μηνύματα τύπου:  » Ισχύει το ραντεβού μας για καφέ;» που αντί να το στείλουμε στο συνάδελφο του γραφείου το στείλαμε στον κολλητό μας…αλλά για παράδειγμα, εκείνο που σχολιάζει «δυσμενέστατα» το αφεντικό μας και αντί να φτάσει στον κολλητό μας, φτάνει στον «πρωταγωνιστή» των σχολίων μας!

Ιδέα:  Πρώτα από όλα παίρνουμε ένα καλό μάθημα γιατί δεν πρέπει στη δουλειά μας να ανταλλάσσουμε μηνύματα και μάλιστα με τέτοιο περιεχόμενο. Αφού το κάναμε όμως πρέπει να το διορθώσουμε. Και πάλι η αλήθεια μπορεί να κάνει το θαύμα της. Μόλις συνειδητοποιήσεις την…γκάφα, καλύτερα να πάρεις αμέσως τηλέφωνο και να εξηγήσεις τους λόγους που είσαι τόσο θυμωμένος. Ίσως να φταίει ο τρόπος που σου μίλησε στη σύσκεψη, ίσως να σε έχει υπερφορτώσει στη δουλειά γιατί δε λες ποτέ όχι… Όπως και να έχει πες ότι έχεις στο μυαλό σου και ζήτα συγγνώμη!

Την επόμενη φορά που θα θες να ξεσπάσεις κάπου…πάρε τηλέφωνο!!!

 

«Θέλει…να κρυφτεί, και το …tag δεν την αφήνει!»

 

Κλασσική περίπτωση! Ενώ απέφυγες την έξοδο με τη φίλη σου γιατί «είχες δουλειά μέχρι αργά…» βρίσκεσαι «καρφιτσωμένη» στο χρονολόγιο της κολλητής σου και μάλιστα σε τρελά κέφια!

Ιδέα:  Επειδή είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απολογηθείς γι αυτό, πες ότι ήταν έξοδος τελευταίας στιγμής, ότι δεν ήθελες καθόλου γιατί …είχες πολλή δουλειά αλλά όλοι επέμεναν για ένα γρήγορο ποτό…ή ότι επειδή ξέρεις ότι όταν μπλέκετε , ξημερώνετε, έπρεπε να σηκωθείς πολύ πρωί και εκεί είναι η στιγμή που δεσμεύεσαι για την επόμενη φορά!

 

«Καλή λευτεριά!» ή από Δευτέρα δίαιτα;»

 

Ίσως είναι από τις χειρότερες…γκάφες που μπορεί κάποιος να κάνει !

Ιδέα:  Στην περίπτωση αυτή το συγγνώμη πρέπει να είναι η πρώτη λέξη που θα πεις και φυσικά άλλαξε θέμα αμέσως! Απλά την επόμενη φορά έχε στο μυαλό σου ότι ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ δεν συγχαίρουμε για εγκυμοσύνες αν η ίδια η γυναίκα δεν το αναφέρει πρώτη! Ακόμα και αν πρόκειται να γεννήσει σε μερικές ώρες!

 

Προσαρμογή από

Readers Digest

 


Η Χριστίνα Λαμπίρη είναι δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία στο χώρο των περιοδικών, της τηλεόρασης αλλά και στου ραδιοφώνου. Έχει αγαπηθεί από το κοινό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την μεσημεριανή ζώνη με ένα προφίλ δημοσιογραφικό που χαρακτηριζόταν εξαρχής από ήθος και υπευθυνότητα. Από τότε έχει υπηρετήσει επάξια ως παρουσιάστρια ζώνες ειδησεογραφίας , πρωινής ενημέρωσης , εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου αλλά και ειδικές εκπομπές όπως Καλλιστεία, Τηλεμαραθώνιο αλλά και τα Τηλεοπτικά βραβεία του ΕΘΝΟΥΣ «ΠΡΟΣΩΠΑ 2008». Έχει κερδίσει 2 τηλεοπτικά βραβεία ως «αγαπημένη εκπομπή κοινού 2005» και «Βραβείο ειδικής εκπομπής 2008» για τον Τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε για υποστήριξη και βοήθεια προς τους πυροπαθείς της Ηλείας , ενώ ήταν και δύο φορές υποψήφια στα ίδια βραβεία ως «αγαπημένη παρουσιάστρια κοινού εκτός ειδήσεων». Το 2012 αποφάσισε να διοχετεύσει όλη της το «είναι» στο δικό της ηλεκτρονικό δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το The fun of Lifesharing.«To site αυτό έχει γίνει με αγάπη και μεράκι τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου όλους εσάς που θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα υγείας,ομορφιάς,μόδας,ψυχολογίας, επικαιρότητας και όχι μόνο. Η ομάδα μας πρεσβεύει την χαρά του να μοιράζεσαι την γνώση και δεν είναι τυχαίο ποια άτομα μπήκαν στην οικογένεια του Τhe fun of Lifesharing. Το όραμα μας είναι η ομάδα αυτή να επεκταθεί και να εμπνευστεί από εσάς! Θέλουμε να γίνουμε η αγαπημένη σας παρέα το πρωί με καφέ, τις χαλαρές σας ώρες,το βράδυ πριν κοιμηθείτε,στο διάλειμμα σας στη δουλειά,η συντροφιά σας σε κάθε στιγμή σας».

INSTAGRAM FEED