5 βήματα για να εξοικονομήσουμε χρήματα…ψωνίζοντας!

5 βήματα για να εξοικονομήσουμε χρήματα…ψωνίζοντας!

Χρώματα, λαχταριστές συσκευασίες, υπέροχες μυρωδιές, μοναδικές προσφορές! Και κάπως έτσι η επίσκεψη μας στο super market μπορεί να αποβεί “μοιραία” για τον οικογενειακό μας προυπολογισμό. Να λοιπόν μερικές ιδέες για να απολαμβάνουμε τη βόλτα μας στους όμορφους διαδρόμους “αναίμακτα” για το πορτοφόλι μας!

 

1. Ελέγξτε το ψυγείο, τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου σας, πριν βγείτε για ψώνια. Τσεκάρετε τι πραγματικά σας λείπει και τι έχετε ανάγκη να ψωνίσετε για την κάλυψη των απαραίτητων αναγκών σας.

2. Ετοιμάστε μία λίστα με τα είδη που έχετε ανάγκη να αγοράσετε. Έχετε το χαρτί με τα ψώνια σαν… «ευαγγέλιο» και τηρείστε το πιστά καθώς περιηγείστε στους διαδρόμους του καταστήματος.

3. Καταγράψτε στη λίστα μόνο τα είδη και όχι μάρκες. Οι τιμές στα ράφια αλλάζουν τακτικά, λόγω των προσφορών που πραγματοποιούν κατά καιρούς οι εταιρείες. Θα βγείτε ωφελημένοι καθώς είναι δυνατό να διαπιστώσετε πως η συγκεκριμένη μάρκα που αγοράζατε είναι ακριβότερη από κάποια άλλη.

4. Κάντε έναν πρόχειρο προϋπολογισμό των δαπανών. Δείτε το πορτοφόλι σας και βάλτε προτεραιότητες για την αγορά προϊόντων προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες σας. Υπολογίστε πάνω – κάτω πόσα θα ξοδέψετε στο σούπερ μάρκετ και υπολογίστε αν τα χρήματα που θα σας περισσέψουν, αρκούν για να περάσετε τις υπόλοιπες μέρες του μήνα.

5. Επιλέξτε μέρα που να έχετε χρόνο για τα ψώνια σας. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε καθαρότερο μυαλό και περισσότερη ώρα στη διάθεσή σας για να κάνετε τις σωστές και πιο συμφέρουσες επιλογές.