Κάντε σεξ τις Πέμπτες! Το λένε οι ειδικοί!

Κάντε σεξ τις Πέμπτες! Το λένε οι ειδικοί!

Σύμφωνα με μελέτη που διενήργησε το London School of Economics υπάρχουν μέρες οι οποίες είναι κατάλληλες για βάλουμε σε εφαρμογή τα σχέδιά μας.

Δευτέρα

Η πρώτη μέρα της βδομάδας είναι η κατάλληλη ημέρα για χαλάρωση, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal. Δεδομένου ότι τη Δευτέρα έχει κάποιος 20% περισσότερες πιθανότητες να υποστεί έμφραγμα και να αποβιώσει απ’ αυτό, οι ειδικοί προτείνουν ηρεμία και ψυχολογική αποσυμπίεση. Οι αυξημένες πιθανότητες καρδιακού επεισοδίου αποδίδονται στο έντονο στρες που συνεπάγεται η επιστροφή στα εργασιακά καθήκοντα, καθώς και η υπερκατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η Δευτέρα είναι επίσης η χειρότερη μέρα να ξεκινήσετε δίαιτα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το ένα τρίτο αυτών που ξεκινούν δίαιτα Δευτέρα, την διακόπτουν την Τρίτη το βράδυ.

Τρίτη

Η καλύτερη ημέρα για ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup σε διοικητικά στελέχη βρετανικών επιχειρήσεων, η Τρίτη είναι η πιο παραγωγική ημέρα. Αντίθετα το 39% των εργαζομένων δηλώνει ότι η Δευτέρα είναι η πλέον αντιπαραγωγική ημέρα της εβδομάδας. Εξάλλου ξεχωριστή μελέτη που έγινε από την Αμερικανική Εταιρεία Βιομηχανικής και Επιχειρηματικής Ψυχολογίας το «παρορμητικό» αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου κυριαρχεί στην αρχή της εβδομάδας με αποτέλεσμα να είμαστε αποτελεσματικότεροι σε εργασιακές υποχρεώσεις.

Η Τρίτη είναι η μέρα που κάνουμε και το λιγότερο σεξ, σύμφωνα με δημοσκόπηση υγείας μεγάλης εταιρείας ερευνών. Πάντως, τα επίπεδα της κορτιζόνης (ορμόνη που διεγείρει τις ορμόνες του σεξ) αρχίζουν να αυξάνονται τις Τρίτες.

Τετάρτη

Είναι η ιδανική ημέρα για πρώτο ραντεβού, σύμφωνα με το 40% των 8.000 ατόμων που απάντησαν σε δημοσκόπηση. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, τότε υπάρχει το περιθώριο οργάνωσης ενός δεύτερου ραντεβού την Παρασκευή. Αν πάλι αποδειχθεί αποτυχία η πρώτη γνωριμία, υπάρχει το περιθώριο να κανονίσεις κάποια συνάντηση με φίλους το Σαββατοκύριακο και να μην «μιζεριάζεις» για την ερωτική αποτυχία.

Η Τετάρτη είναι επίσης η καλύτερη μέρα να ζητήσετε αύξηση. Έχει διαπιστωθεί ότι τα διευθυντικά στελέχη είναι πιο δεκτικά σε αιτήματα για αυξήσεις τις Τετάρτες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.500 Βρετανών υψηλόβαθμών στελεχών. Αντίθετα, τις Δευτέρες είναι φορτωμένοι με τον προγραμματισμό εργασιακών θεμάτων αλλά και το ξεκαθάρισμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Όσο δε για την Πέμπτη και την Παρασκευή, προτιμούν κι εκείνοι να σκέφτονται το Σαββατοκύριακο που έχουν μπροστά τους, που μάλλον δεν θα ασχοληθούν καθόλου με το αίτημά σας για αύξηση μισθού.

Πέμπτη

Όπως έδειξε η έρευνα του London School of Economics που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Psychology Today, τη συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, το σώμα παράγει πιο ενεργές σεξουαλικές ορμόνες και επιπλέον η χημεία με τον/τη σύντροφο είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες. Ακόμη, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, οι πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης είναι οι καταλληλότερες για σεξουαλική επαφή, καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες εκτοξεύονται στα ύψη και το επίπεδο οιστρογόνων στις γυναίκες πενταπλασιάζεται.

Η Πέμπτη εκτός του ότι αποδεικνύεται σύμφωνα με την έρευνα ως η αποδοτικότερη ημέρα για σεξουαλική επαφή, είναι επίσης η αποδοτικότερη ημέρα στην εργασία.

Είναι επίσης, η καλύτερη μέρα για να εισαχθείτε στο νοσοκομείο. Είναι πιθανότερο να νοσηλευθείτε ένα πλήρες 24ωρο συγκριτικά με την εισαγωγή Κυριακή. Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης του Ινστιτούτου Έρευνας Δημόσιας Πολιτικής, οι ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο Πέμπτη, νοσηλεύονται κατά μέσο όρο 6,3 ημέρες, συγκριτικά με 5,3 ημέρες, αν εισαχθούν Κυριακή.

Παρασκευή

Η καλύτερη ημέρα να διακόψετε το κάπνισμα. Σβήστε το τσιγάρο και θα επιβιώσετε ευκολότερα των πειρασμών του Σαββατοκύριακου, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές. Διότι συνήθως στην αρχή της προσπάθειας η δύναμη της θέλησης είναι ισχυρότερη.

Την Παρασκευή μη παίρνετε σημαντικές αποφάσεις. Είναι πιθανόν να μην έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και άρα να μην σκέφτεστε καθαρά.

Εξάλλου επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Emporia του Κάνσας απέδειξαν ότι ενώ οι επενδυτές λειτουργούν με σύνεση την αρχή της εβδομάδας, είναι πιθανότερο να ρισκάρουν την Παρασκευή, προσπαθώντας να πετύχουν τους οικονομικούς τους στόχους.

Σάββατο

Παραμείνετε νηφάλιοι. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal, το Σάββατο καταγράφονται 70% περισσότερες εισαγωγές στο νοσοκομείο λόγω κατάχρησης αλκοόλ, συγκριτικά με τις άλλες ημέρες.

Το Σάββατο ενδείκνυται και για να γεννήσετε. Ενώ η Τρίτη είναι η χειρότερη ημέρα για τοκετό, το Σάββατο είναι η καλύτερη. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί Σάββατο έχουν καλύτερες πιθανότητες να προκόψουν στην ζωή τους. Εξάλλου, 21 Βρετανοί πρωθυπουργοί από το 1900 έως και σήμερα, έχουν γεννηθεί ημέρα Σάββατο.

Κυριακή

Η καλύτερη μέρα να βγείτε έξω για φαγητό. Αντί να ετοιμάσετε το κυριακάτικο τραπέζι και να αγχωθείτε για τις μαγειρικές σας ικανότητες, γευματίστε έξω με παρέα και δεν θα ανησυχείτε για τα άπλυτα πιάτα στην κουζίνα.

Την Κυριακή επίσης στείλτε e-mail σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, καθώς όλοι έχουν περισσότερο χρόνο να διαβάσουν με προσοχή αυτά που γράφετε, εν αντιθέσει με τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Η χειρότερη ημέρα για να διαβάσει κανείς e-mail είναι η Τετάρτη, με μόνο το 23% των ατόμων να διαβάζει τα ηλεκτρονικά μηνύματα που δέχεται.

Στέλλα Βρεττού