Μήπως είναι καιρός να εμπιστευτείς την αβεβαιότητα; Να αλλάξεις εδώ και τώρα;

Μήπως είναι καιρός να εμπιστευτείς την αβεβαιότητα; Να αλλάξεις εδώ και τώρα;

Σε έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται και διαφοροποιείται, και με ένα ρητό αιώνων “τα πάντα ρει”  είναι τουλάχιστον  αντιορθολογικό να… “μισούμε” τις αλλαγές. Αν παρ’ όλα αυτά, ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων που προτιμούν να ταλαιπωρούνται  και να φθείρονται ψυχολογικά από λάθος καταστάσεις μόνο και μόνο επειδή προτιμούν τη “σιγουριά” του γνωστού από το άγνωστο, να είστε σίγουροι ότι υπάρχει τρόπος να δούμε τα πράγματα αλλιώς.

Δεν έχουμε παρά να κάνουμε μότο μας το ” Καιρός να εμπιστευτούμε την αβεβαιότητα” και να ακολουθήσουμε τα παρακάτω λίγα και απλά βήματα ώστε να μπορέσουμε ν’ ανοίξουμε τα φτερά μας!

  1. Το να μην υπάρχουν αλλαγές στης ζωή μας δεν είναι φυσιολογικό

Σκεφτείτε: Οι εποχές αλλάζουν, το περιβάλλον μας αλλάζει σε όλα τα επίπεδα,  ακόμα κι εμείς αλλάζουμε θέλουμε δεν θέλουμε αφού τα κύτταρά μας είναι προγραμματισμένα γι’ αυτό.  Άρα η άρνηση μας να διαφοροποιήσουμε κάποια δεδομένα της ζωής μας είναι όχι μόνο εκτός φύσης και λογικής αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα και καταστροφική για μας τους ίδιους.

      2. Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Για κάθε αρνητικό πάντα υπάρχει κάτι θετικό που το εξισορροπεί. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω των φόβων μας βλέπουμε μόνο τη μία όψη του νομίσματος. Πάντ την αρνητική. Γιατί έτσι έχουμε εκπαιδεύσει τον  εαυτό μας. Έτσι αν θέλετε, τον “βολεύουμε”. Όμως η ισορροπία είναι το βασικό στοιχείο και το απόλυτο ζητούμενο στη φύση άρα και στη ζωή μας. Πόσα καλά πράγματα προέκυψαν στη ζωή σας ακόμα κι αν δεν το επιδιώξατε μετά από μία ξαφνική αλλαγή;

       3.Μαθαίνω από το παρελθόν, προετοιμάζω το μέλλον

Πηγαίνετε τον χρόνο πίσω τουλάχιστον κατά μία 5ετία. Πόσα πράγματα έχουν αλλάξει γύρω σας και στη ζωή σας και προς ποια κατεύθυνση; Πόσα εμπόδια χρειάστηκε να υπερπηδήσετε, πόσα μαθήματα και πόσα διδάγματα έγιναν όπλα στα χέρια σας, βέλη στη φαρέτρα σας για τις καθημερινές σας μάχες;  Τώρα πηγαίνετε 5 χρόνια μπροστά. Τολμήστε να σχεδιάσετε το μέλλον σας. Χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας και χαράξτε την καινούρια πορεία σας.

  1. Οι μικρές αλλαγές φέρνουν τις μεγαλύτερες

Αρχίστε να αλλάζετε μικρές συνήθειες της καθημερινότητας. Ακόμα και το να βγείτε για καφέ με ένα αγαπημένο πρόσωπο  ή έναν συνεργάτη σας από τη δουλειά, αντί να ανταλάσσετε  διαρκώς μηνύματα μαζί τους στο fb και στο κινητό. Είναι ένα πρώτο βήμα.  Τολμήστε να μιλήσετε στο σύντροφό σας για μία μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να σας ενοχλεί στη σχέση σας αντί να την υπομένετε, οραματιστείτε τον εαυτό σας σε βάθος χρόνου και δώστε του την εικόνα και το περιβάλλον που πραγματικά του αξίζει. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι όλοι κρύβουμε μέσα μας τεράστια δύναμη.

Ας μην περιμένουμετη μοίρα να πάρει πρωτοβουλία. Ας είμαστε εμείς εκείνοι που παίρνουμε τις αποφάσεις. Ας πιστέψουμε ότι είναι πάρα πολλά αυτά που είναι στο χέρι μας για να βελτιώσουμε τη ζωή μας!