5 καθημερινές συνήθειες που μας προσθέτουν…10 χρόνια!

5 καθημερινές συνήθειες που μας προσθέτουν…10 χρόνια!

Αγαπημένες μου, ακόμα και αν πιστεύουμε  ότι κάνουμε  τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα για να διατηρήσουμε  τη φρεσκάδα του προσώπου μας υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες,  κάποιες “κακές συνήθειες” που μπορούν πραγματικά να βλάψουν την ομορφιά μας.

Καθαρίζουμε υπερβολικά το πρόσωπο μας το πρωί.

 Καταλαβαίνω… Μαζί με μας πρέπει να νιώσουμε και το δέρμα μας να ξυπνά το πρωί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουμε να το τρίβουμε με σαπούνια ή ισχυρά προϊόντα. Το μόνο που θα πετύχουμε είναι να το αφυδατώσουμε δραματικά με αποτέλεσμα να φαίνεται ξηρό ενώ επιταχύνουμε το σχηματισμό μικρών ρυτίδων. Το μυστικό είναι ένας καλός καθαρισμός το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο, έτσι ώστε το δέρμα να αναπνέει σωστά και να ξεκουραστεί πραγματικά. Λίγο καθαρό χλιαρό νερό το πρωί είναι αρκετό για να φρεσκαριστούμε αλλά και να κρατήσει το δέρμα μας όλη τη λιπαρότητα και την υγρασία που χρειάζεται.

 Ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε serum

Ενώ όλοι γνωρίζουμε, συζητάμε και προσπαθούμε να προστατευτούμε από  τον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία που προκαλεί φωτογήρανση, ξεχνάμε και άλλους παράγοντες που ευθύνονται για την παραγωγή ελεύθερων ριζών ή πιο απλά τοξινών όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος , το κάπνισμα, το στρες, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ κ.λπ. Αν θέλουμε λοιπόν πραγματικά να αποφύγουμε την πρόωρη γήρανση ας ξεκινήσουμε από κάτι εύκολο και απλό. Serum. Τα ειδικά αυτά προϊόντα που χρησιμοποιούμε σε καθαρό δέρμα πριν απλώσουμε την υδατική μας κρέμα ή οποιαδήποτε άλλη έχουμε ανάγκη και που πραγματικά δημιουργούν ένα “φίλτρο ασφαλείας” για την νεότητα μας! Όταν θα αγοράσετε το serum σας προτιμήστε να περιέχει βιταμίνες C,E , πράσινο τσάι ή λυκοπένιο, φερουλικό οξύ και ισχυρά αντιοξειδωτικά.  

Πόσους καφέδες θα πιούμε σήμερα;

Κανονικά ένα φλιτζάνι ωραίου αχνιστού καφέ το πρωί θα ήταν το ιδανικό. Αν δεν μπορούμε όμως να το τηρήσουμε αυτό, τότε δεν πρέπει να ξεχνάμε το απόλυτο “γιατρικό”  Νερό! νερό! νερό!   Ο βασικός παράγοντας ενυδάτωσης μας. Αν είμαστε αφυδατωμένοι, το πρόσωπο μας είναι το πρώτο σημείο που θα υποστεί τις θλιβερές συνέπειες.  Θαμπάδα, ρυτίδες και πόροι που φαίνονται …και στο σκοτάδι!

Αγαπημένο μου γυμναστήριο.

 Η συνήθεια που έγινε λατρεία! Αυτό κανονικά θα έπρεπε να ισχύσει στην περίπτωση αυτή αλλά όταν το πρόγραμμά μας δεν μας αφήνει να ανασάνουμε προφανώς και προτιμάμε να γυρίσουμε σπίτι για ξεκούραση.  Αν όμως μπορούσαμε πραγματικά να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε πόσο ωφελεί η καθημερινή άσκηση δεν θα το διαπραγματευόμασταν καν. Και μόνο η σωστή κυκλοφορία του αίματος φτάνει για να μην αναφερθούμε σε όλα εκείνα τα γνωστά των ορμονών που εκκρίνονται και μας κάνουν 10 χρόνια νεότερους!  Ακόμα και για τους πιο αναβλητικούς δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Ένα 20λεπτο καθημερινά είναι αρκετό!

 Υπερβολική ποσότητα make up και έντονο μακιγιάζ.

 Μάθετε  τώρα ένα μυστικό με πολλή αγάπη από μένα για σας!  Όσο προσπαθούμε να κρύψουμε μία ατέλεια με μακιγιάζ τόσο μεγαλώνουμε την πιθανότητα να αποκαλυφθούμε! Ρυτίδες, κηλίδες και σημαδάκια που μας ενοχλούν και πιστεύουμε ότι προδίδουν την ηλικία μας δυστυχώς δεν κρύβονται βάζοντας με την σπάτουλα make up και πούδρα.  Αντίθετα όσο πιο ελαφριά είναι η στρώση τους τόσο πιο φυσικό αποτέλεσμα πετυχαίνουμε.  Για πολύ ειδικές περιπτώσεις, έντονοι μαύροι κύκλοι σημάδια ηλικία ή ήλιου, υπάρχουν στην αγορά ειδικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε πριν τη βάση μας και εξαφανίζουν τα πάντα.

Φορτώνοντας το πρόσωπο μας με ατελείωτες στρώσεις όχι μόνο το αφυδατώνουμε εντελώς αλλά δείχνουμε και πολύ μεγαλύτερες!

 

( Στοιχεία από το άρθρο, 6 Morning habits that make you look 10 years older By Jessica Migala ,http://www.oprah.com/health_wellness/jessica-migala-morning-habits-that-make-you-look-older)