Βάλε τάξη στο… μυαλό, στο σπίτι και στη ζωή σου

Βάλε τάξη στο… μυαλό, στο σπίτι και στη ζωή σου

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι:

1ον δεν προδικάζουμε τίποτα, δεν αρχίζουμε τη γκρίνια, δεν μας πιάνει απαισιοδοξία και μαυρίλα. Σε τι θα ωφελήσει άλλωστε; Μόνο στη κακή διάθεση και στη γκαντεμιά.

2ον κοιτάμε μπροστά -ποτέ πίσω- σκεφτόμαστε θετικά, κι ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Η θετική σκέψη από μόνη της δεν λύνει τα προβλήματα, συμβάλλει όμως στην ηρεμία του μυαλού και της ψυχής, προϋποθέσεις απαραίτητες για να πάρουμε σωστές αποφάσεις, να λύσουμε προβλήματα και να τα βγάλουμε πέρα με τις πολλές υποχρεώσεις μας.

3ον βάζουμε στο πρόγραμμα μας δραστηριότητες που μας προσφέρουν μερικές από τις απολαύσεις των διακοπών, όπως αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα σε κοντινά νησιά και παραλίες, εξόδους με την παρέα μας σε ταβερνάκια παραλιακά, κ.λπ.

4ον βάζουμε τάξη στο χώρο μας, που σίγουρα φεύγοντας για διακοπές, δεν το αφήσαμε και στη καλύτερη κατάσταση. Αν μάλιστα βγάλουμε από τη μέση και τη σαβούρα που όλοι λίγο πολύ μαζεύουμε- έπιπλα, αντικείμενα, ρούχα, συσκευές, παιχνίδια που δεν μας χρειάζονται και δεν χρησιμοποιούμε εδώ και πολύ-πολύ καιρό- αυτόματα θα νιώσουμε ένα βάρος να φεύγει από πάνω μας. Η τάξη και η λειτουργικότητα μέσα στο σπίτι, μας βοηθούν να ηρεμήσουμε, να νιώσουμε θαλπωρή και ασφάλεια.

5ον ξεμπερδεύουμε με όλες τις εκκρεμότητες που αφήσαμε πίσω μας πριν φύγουμε για διακοπές, οπότε άλλο ένα βάρος φεύγει από πάνω μας.

6ον επεξεργαζόμαστε κάθε πρόβλημα ξεχωριστά. Αν τα έχουμε όλα μαζί στο μυαλό μας, αν τα συζητάμε όλα μαζί, απλώς θα αγχωθούμε και σίγουρα άκρη δεν θα βρούμε σε κανένα.

7ον δεν μας πιάνει πανικός επειδή λεφτά δεν υπάρχουν, οι φόροι και τα χαράτσια όλο αυξάνονται, οι συνθήκες δουλειάς γίνονται όλο και πιο δύσκολες.

8ον καταγράφουμε αναλυτικά όλα τα έξοδα μας σε μια λίστα. Εν συνεχεία αξιολογούμε καθένα από τα έξοδα μας. Ποια δεν επιδέχονται περικοπής, ποια μπορούν να κοπούν μαχαίρι, και ποια μπορούν να μειωθούν κατά ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό. Έτσι καταλήγουμε σε μια λίστα εξόδων, των οποίων το άθροισμα είναι μικρότερο από πριν.

9ον κάνουμε έρευνα αγοράς ώστε να βρούμε την πιο συμφέρουσα τιμή για τα ψώνια που μας είναι άμεσα απαραίτητα και μετά ψωνίζουμε.

10ον κάνουμε διακανονισμούς για την αποπληρωμή δανείων, φόρων, εισφορών, κ.λπ., δεδομένου ότι για τους περισσότερους δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη εξόφληση όλων.

11ον κουβεντιάζουμε με τους κοντινούς μας ανθρώπους για πιθανές ανταλλαγές ειδών, ή και υπηρεσιών, ώστε να διευκολυνθούμε όλοι, και πρακτικά και οικονομικά-κάτι που δεν χρειαζόμαστε εμείς, μπορεί να το χρειάζεται κάποιος άλλος, μοιραζόμαστε με κάποιον άλλον τις διαδρομές προς τη δουλειά ή το σχολείο των παιδιών, εξοικονομώντας έτσι και εμείς κι εκείνος χρόνο και χρήμα, κ.λπ.

Διαβάστε επίσης:

6 καθημερινές συνήθειες που θα σου δώσουν χαρά

Προσοχή! Γινόμαστε.. ότι σκεφτόμαστε!