Ποδαράκια μου καλά!

Ποδαράκια μου καλά!

Καλοκαίρι ήταν και πέρασε!  Ελευθερία και ανεμελιά δίνουν σιγά – σιγά τη θέση τους στην οργάνωση και το προγραμματισμό και βέβαια στην προετοιμασία μας για την επιστροφή  στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις και όχι μόνο.

Είμαι σίγουρη ότι τα πρώτα ραντεβού για την προσωπική μας φροντίδα έχουν κλειστεί και κάπου ανάμεσα σε αισθητικούς και κομμωτήρια είναι απολύτως απαραίτητο να κλείσουμε και το ραντεβού , σε εξειδικευμένο στούντιο  για να φροντίσουμε τα υπέρ-ταλαιπωρημένα άκρα μας!  Περισσότερο δε τα ποδαράκια μας, που εκτεθειμένα ατελείωτες ώρες στον  ήλιο, στα παιχνίδια με τη θάλασσα, στην καυτή αμμουδιά και στα βότσαλα, έχουν σίγουρα ανάγκη από μία σούπερ βαθιά περιποίηση  όχι μόνο γιατί χρειάζεται  να ενυδατωθούν , να ξεκουραστούν , να δείχνουν όμορφα και υγιή, αλλά και  γιατί  μην  ξεχνάμε ότι οι πισίνες, τα ντους και γενικά τα βρεγμένα δάπεδα , μπορεί να γίνουν αφορμή για  σοβαρές μυκητιάσεις.

Βασικά βήματα για τις “πρώτες βοήθειες” 

1.Ο καθαρισμός των νυχιών.

2.Η αφαίρεση νεκρών κυττάρων και σκληρύνσεων.

3. Η ενυδάτωση της επιδερμίδας.

4. Για έξτρα και πιο βαθιά ενυδάτωση ανάλογα με την περίπτωση μπορούμε να προχωρήσουμε σε πίλινγκ, αλλά και σε εξειδικευμένες  θεραπείες spa με μάσκες και παραφίνη.

Μετά από μία τέτοια βαθιά και εντατική περιποίηση, θα πρότεινα  να μην ακολουθήσει βαφή νυχιών για κάποιο διάστημα ώστε να τα «ξεκουράσουμε». Στην περίπτωση μάλιστα που τα νύχια μας μετά την χρήση ημιμόνιμων βερνικιών έχουν γίνει λεπτά και ευαίσθητα καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται για κάποιο διάστημα  μια ειδική θεραπεία για ενδυνάμωση και αναδόμηση για να αποκτήσουν ξανά τα νύχια δύναμη και μήκος!

Επίσης ένα προϊόν εντατικής θεραπείας με ειδική κερατολυτική σύνθεση  θα ήταν ωφέλιμο να χρησιμοποιηθεί αργότερα στο σπίτι για τα πέλματα, συνδυαστικά με ένα δυναμωτικό λάδι νυχιών με σύμπλεγμα βιταμινών για ενδυνάμωση!

Μάριαμ Τζαμιάν

tzamianmariam@yahoo.gr