Μετά το καλοκαίρι η επιδερμίδα διψάει

Μετά το καλοκαίρι η επιδερμίδα διψάει

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού περνάμε ξέγνοιαστες και ατελείωτες ώρες στη θάλασσα, κάτω από τον καυτό ήλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να ξεχνάμε την προστασία της επιδερμίδας μας.  Έτσι νέες, λεπτές ρυτίδες παρουσιάζονται,  κάποιες παλιές γίνονται πιο έντονες, ακμή, πανάδες, κηλίδες, χαλάρωση, θαμπή όψη, κάνουν την εμφάνισή τους. Τι κάνουμε;

Ευτυχώς υπάρχουν πολλές καλλυντικές και μη επεμβατικές θεραπείες που μπορούν να προσφέρουν τροφή και αναζωογόνηση στο ταλαιπωρημένο δέρμα, να απαλύνουν τις ρυτίδες και τη χαλάρωση, να εξαφανίσουν τις κηλίδες και να χαρίσουν στην επιδερμίδα τη χαμένη της λάμψη και φρεσκάδα. Δεν έχετε παρά να επιλέξετε εκείνες που έχει ανάγκη η δική σας επιδερμίδα.

Καθαρισμός και ενυδάτωση το Α και το Ω της υγιούς επιδερμίδας

  1. Αρχίστε με ένα πίλινγκ για καθημερινή χρήση-προτιμήστε αυτά με λεπτούς κόκκους-  στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ για να απαλλάξετε την επιδερμίδα σας από τα νεκρά κύτταρα και το επιφανειακό σμήγμα και έτσι να απελευθερωθεί ο “δρόμος” για τη διείσδυση των καλλυντικών ουσιών στις εσωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδα σας.
  2. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα απευθυνθείτε στην αισθητικό σας για έναν πιο βαθύ καθαρισμό του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ και για αφαίρεση του σμήγματος.
  3. Αμέσως μετα το πίλινγκ και τον καθαρισμό του προσώπου εφαρμόστε μάσκες ενυδάτωσης και ανάπλασης.
  4. Για να ανακτήσει η επιδερμίδα σας πιο γρήγορα τη λάμψη και τη φρεσκάδα της απευθυνθείτε στην αισθητικό σας για πιο εντατικές θεραπείες αντιμετώπισης της αφυδάτωσης και της ξηρότητας, και για πιο γρήγορη ανάπλαση της επιδερμίδας σας.
  5. Μην παραλείπετε να περιποιήστε την επιδερμίδα σας καθημερινά καθαρίζοντάς τη πρωί και βράδυ και προστατεύοντας τη τις πρωινές ώρες με ενυδατική και αντιηλιακή κρέμα και τη νύχτα  με θρεπτική κρέμα. Ειδικότερα αν έχετε ξηρή ή ώριμη επιδερμίδα προσθέστε στην καθημερινή φροντίδα της ένα σέρουμ που διαθέτει πιο δραστικές καλλυντικές ουσίες.

Θεραπείες για τον αποχρωματισμό των πανάδων και άλλων κηλίδων

  1. Οξέα φρούτων
  2. Δερμοαπόξεση
  3. Φυτικό πίλινκ
  4. Laser

Θεραπείες για τη φωτογήρανση (χαλάρωση-ρυτίδες)

  1. Μεσοθεραπεία
  2. Ραδιοσυχνότητες
  3. Δερμοαπόξεση
  4. Laser

Να θυμάστε ότι για τη διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας είναι απαραίτητη η αντιηλιακή προστασία όλο το χρόνο ακόμα και όταν έχει συννεφιά!