Πώς να νικήσεις τη μελαγχολία του Σεπτέμβρη

Πώς να νικήσεις τη μελαγχολία του Σεπτέμβρη

Μέσα σου κάνει καλοκαίρι αλλά ο Σεπτέμβρης είναι εδώ.

Δεν κρύβεται πίσω από τη γωνία είναι εδώ και φέρνει μαζί του λίγη ματαίωση, πολύ θόρυβο, λίγη συννεφιά, τις βαλίτσες με τις αναμνήσεις από τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Φέρνει όμως και δυνατή νέα ενέργεια για δημιουργικά σχέδια,  στη δουλειά και νοικοκυριό στο σπίτι. Το πώς θα αντιμετωπίσεις τη μελαγχολία του Σεπτεμβρίου και το πώς θα προσαρμοστείς ομαλά είναι καθαρά θέμα οπτικής.

Ο Σεπτέμβρης είναι η Δευτέρα μετά τη Κυριακή .

Είναι η επιστροφή στη δουλειά στο σχολείο, στη πολυάσχολη ζωή.

Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να θες να μην τελειώσει η Κυριακή, να μη θες να τελειώσουν οι διακοπές. Παρόλα αυτά υπάρχουν και πρακτικοί και εναλλακτικοί και φυσικοί τρόποι να νικήσεις τη μελαγχολία το του Φθινοπώρου.

Πρώτα από όλα

  1. Εστίασε στο εδώ και στο τώρα. Οι μέρες είναι ακόμα μεγάλες και ζεστές. Προλαβαίνεις ακόμα μερικά μπανάκια στη θάλασσα.
  2. Φέρε το καλοκαίρι στο σπίτι σου. Κάνε σιέστα στο μπαλκόνι με άναψε κεράκια άκου την αγαπημένη σου μουσική με ένα καλοκαιρινό δροσερό ποτό.
  3. Οργανώσου.
  4. Φτιάξε τις λίστες σου με τα σχέδιά σου. Βάλε συγκεκριμένες ημερομηνίες και μέρες που θες να τελειώσουν τα σχέδιά σου και προχώρησε στην υλοποίησή τους .Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσεις πολύ άγχος και χρόνο.

Για πολλούς από εμάς ο Σεπτέμβριος είναι σαν τον Ιανουάριο. Είναι ο κατάλληλος μήνας για τη δημιουργία νέων στόχων, είναι μια τέλεια στιγμή για να προγραμματίσεις τη προσωπική και την  επαγγελματική σου ζωή.

  1. Φρόντισε τον ύπνο σου

Ο καλός ύπνος είναι ο ιδανικός τρόπος για να περάσεις ομαλά από τη μια εποχή στην άλλη.

Πήγαινε στο κρεβάτι πριν τις 10:00 μ.μ. Η επαρκής ανάπαυση είναι απαραίτητη για τη συναισθηματική υγεία και ο ύπνος κατά τη διάρκεια της νύχτας δημιουργεί έναν βαθύ ύπνο που ξεκουράζει και πραγματικά αναζωογονεί το μυαλό και το σώμα.

  1. Ξύπνα, περπάτησε έξω με τον ήλιο και ανέπνευσε πολύ βαθιά. Η άσκηση αυξάνει τη καλή διάθεση και ενισχύει τις θετικές σκέψεις. Το περπάτημα στον ήλιο νωρίς το πρωί βοηθάει να ανοίξουν τα ενεργειακά κανάλια και να τονωθεί η γενική υγεία.
  2. Φρόντισε την υγεία του πεπτικού σου. Πιες άφθονο νερό το πρωί και καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να αποτοξινωθεί.

 

  1. Φάε έξυπνα. Διάλεξε τρόφιμα φυσικά ακατέργαστα, που χωνεύονται πιο εύκολα και δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας και της ευδαιμονίας. Τα αμύγδαλα, η βρώμη, το γιαούρτι η μπανάνα η μαύρη σοκολάτα είναι κάποια από αυτά.
  2. Δοκίμασε να κάνεις ένα Αγιουβερδικό μασάζ κεφαλής με αιθέρια έλαια.

Το μασάζ έχει πολλά οφέλη: αυξάνει την κυκλοφορία, επιτρέπει την εκκαθάριση των τοξινών από τους ιστούς, αναζωογονεί το σώμα, χαλαρώνει το μυαλό και καταπραΰνει τα συναισθήματα. Η αίσθηση της αφής συνδέεται με τα συναισθήματα.

  1. Κάνε μια ήπια μορφή άσκησης όπως η γιόγκα, το περπάτημα, το κολύμπι.
  2. Πιες ροφήματα με θεραπευτικά βότανα

Το μελισσόχορτο , το άγριο τριαντάφυλλο, το πράσινο τσάι, το φασκόμηλο είναι μερικά από αυτά.

 

Πέρα από τους πρακτικούς τρόπους που έχεις στη διάθεσή σου για να το πάρεις χαλαρά με την επαναφορά στη καθημερινότητα και τη Φθινοπωρινή μελαγχολία υπάρχει πάντα και η φαντασία, η τέχνη, η ποίηση, ο έρωτας.

Άκου το αγαπημένο σου τραγούδι, διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο, δοκίμασε να ζωγραφίσεις, γράψε ένα στιχάκι σε όποιον σου δίνει έμπνευση. Ερωτεύσου… τη ζωή το καινούριο που έρχεται. Αγκάλιασε τη νεα εποχή. Τα Φθινοπωρινά blues εξάλλου είναι τα καλύτερα.

 

Με αγάπη και φως