close

Κι όμως προλαβαίνετε!Αυτή είναι η δίαιτα Express του καλοκαιριού!

 

ΠΡΩΙΝΟ:

  • 1 ποτήρι γάλα 1,5%, 4κ.σ. δημητριακά ολικής, 1 καφέ σκέτο
  • 1 φέτα ψωμί πολύσπορο, 1 κ.γλ. ταχίνι, 1 ποτήρι χυμό, 1 καφέ σκέτο
  • 1 ποτήρι γάλα 1,5%, 1 μπάρα δημητριακών, 1 καφέ σκέτο
  • 1 ποτήρι χυμό, 2 ρυζογκοφρέτες, 1κ.γλ. ταχίνι με μέλι, 1 καφέ σκέτο
  • 2 φέτες τυρί light, 1 φέτα ψωμί πολύσπορο, 1 καφέ σκέτο

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ:

  • 3 βερίκοκα-5 καρύδια
  • 10 κεράσια-3 καρύδια
  • 1 γιαούρτι 2%-10 αμύγδαλα-κανέλλα
  • 1 γιαούρτι-1 μπανάνα μικρή
  • 2 cream cracker σίκαλης και 1 φέτα τυρί

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ:

  • 2 αυγά βραστά, κολοκυθάκια και βλήτα βραστά, 1 φέτα ψωμί πολύσπορο, 6 ελιές, 30γρ. τυρί light
  • 1 μερίδα ψάρι ψητό (κολιό, σαρδέλα), βλήτα βραστά ή κολοκυθάκια βραστά
  • Καγιανά: 2 αυγά, ντομάτα, κρεμμύδι, 1 μερίδα τυρί, 4 ελιές μικρές
  • 2 τεμάχια γεμιστά με 1 κούπα βραστή κινόα (αντί για ρύζι) ή

1 πιάτο ριζότο (καστανό ρύζι) με μανιτάρια

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο ψητό, μαρούλι, αγγούρι, καρότο, 1 κ.σ καλαμπόκι, 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • Κρύα σαλάτα: 1 μερίδα βραστά φακές ή φασολάκια μαυρομάτικα, μαρούλι, φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα, αγγούρι, 1 μερίδα τυρί

1ποτήρι πράσινο τσάι

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ:

  • 1 αυγό, 2 ασπράδια, 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 φέτες γαλοπούλα τυρί, αγγούρι-καρότο
  • 1 γιαούρτι 2%, κανέλλα, 2 δαμάσκηνα
  • Smoothie: γάλα ή γιαούρτι σόγιας, 1κ.σ. κολοκυθόσπορο, 5 κάσιους ανάλατα, 1κ.σ. κόκκινα μούρα

ΒΡΑΔΙΝΟ:

  • Τόνος σε νερό, σαλάτα αγγούρι-ρόκα-άνηθος, 4 ελιές
  • Ομελέτα: 3 αυγά, 1 μερίδα τυρί, πιπεριά, κρεμμύδι, ντομάτα
  • Ντακοσαλάτα: 1 παξιμάδι κριθαρένιο, 80γρ ανθότυρο, ντομάτα, αγγούρι, 4 ελιές μικρές, κρεμμύδι
  • 1 αραβική πίτα, τυρί light, γαλοπούλα, 1 κ.σ. Philadelphia light, ντομάτα
  • 2 καλαμάκια κοτόπουλο με 2κ.σ. σως από γιαούρτι-μουστάρδα, αγγούρι, ντομάτα
  • 1 φιλέτο ψαρονέφρι ψητό, 1 κούπα βραστά λαχανικά ή ψητά λαχανικά (όπως μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκυθάκια, μανιτάρια πλευρώτους)

 

 

 


Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο για τη λήψη του τίτλου του Σύμβουλου Διατροφής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. Στο χώρο της παρέχονται συμβουλές για θέματα που αφορούν την οστεοπόρωση , τον πονοκέφαλος , τη μυϊκή ενδυνάμωση , το λεμφοίδημα ,την αντιγήρανση, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού στη κλιμακτήριο , την τόνωση του ανοσοποιητικού, την απώλεια βάρους , την ενυδάτωση , την λεμφική αποσυμφόρηση , την ευεξία και την πνευματική τόνωση, την αποτοξίνωση και όχι μόνο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων ως ομιλήτρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά. Ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία . Εργάζεται επιπλέον ως σύμβουλος ευεξίας σε αθλητικούς ομίλους καθώς και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για την σωστή καθοδήγηση των νέων. Διοργανώνει πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων για τη διαχείριση του φαγητού και έχει ένα ευρύ πλαίσιο συνεργατών για τη συμπληρωματική αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων που αποτελείται από πολλές ειδικότητες όπως φυσικοθεραπευτή , ψυχολόγο , νοσηλευτή , αισθητικό κ.α.

INSTAGRAM FEED