Τα ΤΟΡ 10 σνακ των διάσημων στην παραλία για να μένουν σε φόρμα!

Τα ΤΟΡ 10 σνακ των διάσημων στην παραλία για να μένουν σε φόρμα!

Όλα τα καλογυμνασμένα κορμιά της σόου μπιζ κάπου οφείλουν το μυστικό της επιτυχίας τους! Μια ερώτηση που ακούω συνέχεια είναι «τι τρώνε και είναι τόσο αδύνατες;»! Μαντέψτε λοιπόν τι έκανα για εσάς μάζεψα όλα τα σνακ που κάνουν μοντέλα και ηθοποιοί της μεγάλης οθόνης στην παραλία και μας δίνουν το καλό παράδειγμα. Αξίζει να αναφέρω πως πέρασαν ένα μικρό φιλτράρισμα γιατί όπως καταλαβαίνετε διάβασα πολλές υπερβολές!

                                                                                    Τι βάζουν λοιπόν στο ψυγειάκι της παραλίας τα διάσημα “Hollywood-ιανά” κορμιά;

  • Οι ξηροί καρποί! Ναι έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως οι ξηροί καρποί έχουν λιπαρά και αρκετές θερμίδες αλλά πρέπει να είναι βασικό ενδιάμεσο γεύμα στην μέρα μας. Έχουν τόσα θρεπτικά συστατικά ευεργετικά για την καρδία και το κυκλοφορικό μας σύστημα που τα συστήνω ανεπιφύλακτα!
  • Να θυμάστε όμως πως μετράμε τα τεμάχια που καταναλώνουμε γιατί οι θερμίδες τους είναι ουκ ολίγες, αμύγδαλα για παράδειγμα έχουν 85 θερμίδες τα 10 και τα καρύδια έχουν 185 θερμίδες τα 7!
  • Προσοχή οι ξηροί καρποί μας πρέπει να είναι ανάλατοι αλλιώς η περίσσεια του αλατιού μπορεί να προκαλέσει ακόμα και σοβαρή αφυδάτωση καθώς και αύξηση της πίεσης.
  • Το γιαούρτι! 8 στις 10 διάσημες έχουν μαζί τους στην παραλία γιαούρτι και μάλιστα ελληνικό! Εμείς λοιπόν που είμαστε στην χώρα παραγωγής του διασημότερου γιαουρτιού δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην το καταναλώνουμε . Επιλέγουμε ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών αλλά φροντίζουμε η μεταφορά του και η διατήρηση του να γίνεται σε σωστή θερμοκρασία καθώς είναι ευπαθές προϊόν.
  • Όλες ανεξαιρέτως έχουν μαζί τους λαχανικά και πολύ καλά κάνουν. Το αγγούρι και το καρότο μπορούν να γίνουν το τέλειο σνακ στην παραλία καθώς δεν χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία, δεν είναι ιδιαίτερα ευπαθή λαχανικά , είναι πλούσια σε υγρασία , είναι αντιοξειδωτικά , χορταστικά και με ελάχιστες θερμίδες. Τα καρότα δε βοηθούν στην προστασία του δέρματος που τόσο ταλαιπωρείται το καλοκαίρι!
  • Ελιές ! Ναι καλά ακούσατε! Στο Hollywood οι ελιές και μάλιστα οι μεσογειακές ελιές έχουν πρώτη θέση στην προτίμηση των stars ως σνακ στην παραλία. Δυο ελιές μεσαίες έχουν περίπου 10 μόλις θερμίδες και όσον αφορά τα οφέλη τους είναι αμέτρητα!
  • Τυρί! Μάλιστα καλά διαβάσατε τυρί! Δεν ήταν λίγες οι κυρίες και οι κύριοι του κόκκινου χαλιού που στην παραλία παίρνουν μαζί τους ένα τυρί χαμηλό σε λιπαρά. Είναι πολύ καλή επιλογή καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο , είναι αρκετά χορταστικό σνακ και αν είναι χαμηλό σε λιπαρά έχει και λίγες θερμίδες . Ενδεικτικά μια μερίδα τυριού χαμηλό σε λιπαρά δεν ξεπερνάει τα 60 γραμμάρια. Εδώ θα παρέμβω λίγο στους αγαπημένους μας σταρ και θα τονίσω να είναι ένα τυρί χαμηλό και σε αλάτι και να τηρούνται οι κατάλληλες συνθήκες όπως και στο γιαούρτι!
  • Τα ποπ κορν! Στο αγαπημένο μας Hollywood τις καρδιές έχουν κλέψει τα ποο κορν Boston Lite τα οποία δεν έχουν αλάτι και είναι χωρίς βούτυρο καβουρδίζονται με λινέλαιο και τα 3 φλιτζάνια έχουν 105 θερμίδες ΜΟΝΟ! Επειδή εμείς δεν θα βρούμε εύκολα τη συγκεκριμένη μάρκα μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ποπ κορν με ελάχιστο ελαιόλαδο ή με ειδική μηχανή χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία!
  • Κολοκυθόσποροι! Είναι ένα σνακ που το περσινό καλοκαίρι έσωσε και εμένα και τις παρέες μου από το λανθασμένο τσιμπολόγημα! Η μερίδα είναι περίπου το ¼ του φλιτζανιού και έχει λιγότερες από 100 θερμίδες.
  • Τα φρούτα! Είναι γνωστό σνακ στην παραλία από υγειινιστές και μη! Μια μερίδα φρούτου είναι ένα από τα πιο οικεία σνακ που μπορούμε να έχουμε. Εδώ οι γνωστοί και οι διάσημοι έχουν ως κύρια επιλογή τους τα βατόμουρα καθώς είναι ιδιαίτερα αντιοξειδωτικά και πλούσια σε βιταμίνες. Τα φρούτα συμβάλουν στην ενυδάτωση μας και σταματούν την επιθυμία μας για γλυκό.
  • Ένα σνακ που με κατέπληξε και δεν θα φανταζόμουν ποτέ πως κάποιος μπορεί να πάρει μαζί του στην παραλία είναι τα χούμους! Και όμως έχει γίνει μόδα στην παραλία και όχι μόνο να έχουν μαζί τους στικς από λαχανικά και να κάνουν βουτιά σε χούμους! Πολύ χορταστικό σνακ και πολύ υγιεινό!
  • Ένα τελευταίο πράγμα που έχουν οι απανταχού διάσημοι μαζί τους είναι το μεταλλικό νερό ή το πράσινο τσάι ή τα detox water το οποίο ναι μεν δεν θεωρείται σνακ αλλά είναι κάτι που δεν παραλείπει κανείς τους!
  • Ένα μπράβο λοιπόν στους φίλους μας celebrities για τα μαθήματα που μας δίνουν! Να θυμάστε πως δεν υπάρχουν σνακ απαγορευμένα αλλά όσο πιο πολλά θρεπτικά έχει ένα σνακ τόσο πιο ανενοχικό και ωφέλιμο γίνεται το τσιμπολόγημα!