close

Κυθηριώτικο ψάρι από τα Κύθηρα με αγάπη!

Υλικά

1  1/2 κιλό ψάρι(σφυρίδα)

3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 μεγάλες τομάτες ξεφλουδισμένες

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένες

1/2 ματσάκι μαιντανό

1 φλιτζ. λευκό κρασί

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε το ψάρι,το κόβετε σε φέτες,το πλένετε και το στραγίζετε.
  • Στρώνετε τις φέτες(ψάρι)σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις πασπαλίζετε με αλάτι,πιπέρι και σκεπάζετε το ψάρι με τα κρεμμύδια.
  • Τρίβετε τις δύο τομάτες και τις βάζετε σε ένα μπόλ.Προσθέτετε αλάτι,πιπέρι,σκόρδο,μαιντανό και τα ανακατεύετε.
  • Ρίχνετε το μείγμα πάνω στο ψάρι,κόβετε τις υπόλοιπες τομάτες σε φέτες και τις στρώνετε απο πάνω.
  • Ψήνετε στους 180ο για 25′.Βγάζετε το ταψί απο το φούρνο,προσθέτετε το κρασί και το βάζετε πάλι στο φούρνο μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μείνει λίγη σάλτσα.

Σερβίρετε σε πιατέλα!

Καλή σας όρεξη!


Ο Στάθης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Οι γονείς του είχαν κατάστημα με οπτικά και όπως ειναι αυτονόητο ,ΔΕΝ ακολούθησε το επάγγελμά τους! Τον γνώρισαμε μέσα από το χώρο της μόδας ,τις συνεργασίες του με διάφορους celebrities και τις συμμετοχές του στην εβδομάδα μόδας.Η αγάπη του όμως για την μαγειρική ήταν τόσο μεγάλη ,ώστε παράτησε τα πατρόν και έπιασε τις κατσαρόλες. Αυτοδίδακτος μάγειρας ,έχει εργαστεί σαν personal chef και μπορεί να ετοιμάσει στο άψε σβήσε από μουσακά μέχρι καθιστό δείπνο για 40 άτομα. Περπατάει με τις ώρες στο κέντρο ,λατρεύει το προφιτερόλ και μπορεί να σε σκοτώσει αν ακουμπήσεις το μούσι του.

INSTAGRAM FEED