close

Τσίζκεικ λάιμ

Υλικά

  • 32 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 60 γρ. χυμό απο λάιμ , σε θερμοκρασία ψυγείου
  • 2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 170 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ ξύσμα λάιμ
  • 240 γρ.κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
  • Φρέσκες φράουλες και φέτες λάιμ

Εκτέλεση

  • Σε ένα τσέρκι με έλασμα, διάμετρο περίπου 20-22 εκ (αυτά που χρησιμοποιούμε για τσίζκεικ) τοποθετείστε 12 σαβαγιάρ στη βάση και 20 περιμετρικά, όρθια.Σε ενα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε το χυμό απο τα λάιμ και προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης. Αφήστε να σταθούν για 1 λεπτό και μετά θερμάνετε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπήστε την κρέμα τυριού και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σταδιακά προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα, το ξύσμα λάιμ και τον χυμό. Με μια σπάτουλα προσθέστε και ανακατέψτε την σαντιγύ και ρίξτε το μίγμα στο τσέρκι. Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετείστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει. Ανοίξτε το έλασμα , αφαιρέστε το δαχτυλίδι απο το τσέρκι και σερβίρετε με φρέσκες φράουλ


Ο Gus γεννήθηκε στον Καναδά και ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 7 ετών. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο μυρωδιές απο φαγητά και γλυκά και με μητέρα Σμυρνιά την οποία λατρεύει. Όταν ήταν νέος, λεπτός και (λιγότερο) ωραίος από τώρα, είχε δουλέψει σε κινηματογράφο, βιντεοκλάμπ, κρεπερί και καφετέρια. Εσείς τον γνωρίσατε σαν μάγειρα στους τηλεοπτικούς σας δέκτες , αλλά το φλέρτ του με την ζαχαροπλαστική είχε αρχίσει χρόνια πριν. Μπορεί να τρέφεται αποκλειστικά με cheesecake και φυστικοβούτυρο και δίνει αγώνα ώστε να ενταχθούν και επίσημα στις λίστες με τις τροφές που αδυνατίζουν. Μιλάει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Ναι, έχει μούσι και tattoo.

INSTAGRAM FEED