Πώς το wind surfing μπορεί να είναι ένας δυνατός διαλογισμός

Πώς το wind surfing μπορεί να είναι ένας δυνατός διαλογισμός

Yπάρχουν πράγματα στη ζωή που μας προσελκύουν,  συνεχώς με ένα μαγικό τρόπο, με μια ανεξήγητη μαγνητική έλξη . Ένα από αυτά τα «υγιή πάθη» είναι το surfing, έχει αυτό το κάτι που σε κάνει να το ερωτευτείς. Τουλάχιστον έτσι λένε όλοι οι λάτρεις του.

Το σερφάρισμα φαίνεται πως είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα. Είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής. Αυτή η συγκεκριμένη άποψη έχει επικρατήσει μελετώντας πολλές πηγές, όπως ταινίες, βιβλία, συνεντεύξεις, ντοκιμαντέρ . Οι περισσότεροι surfers νιώθουν συγκίνηση και έξαψη και σερφάρουν για να νιώσουν ισχυρότεροι. Άλλοι πάλι σερφάρουν για  απόλαυση και χαλάρωση, για να ανακαλύψουν την εσωτερική ειρήνη και να έρθουν πιο κοντά στην επίγνωση.

Ο διαλογισμός προέρχεται από μια επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα που απαιτεί ελάχιστη σκέψη. Το surf σε μεγάλο βαθμό, ευθυγραμμίζεται με τις πτυχές του διαλογισμού. Βρίσκεσαι πάνω, μακριά απ’ τη στεριά, τον θόρυβο, την τεχνολογία, μακριά από τις ευθύνες. Η πράξη είναι αρκετά απλή: η σανίδα βυθίζεται στη θάλασσα και ξανά επάνω, όταν έρχεται το επόμενο κύμα η κίνηση επαναλαμβάνεται μέχρι να βρεθείς εκεί που θέλεις.

Η μεταξένια αίσθηση του νερού μαζί με την τελειότητα της κερωμένης σανίδας, διεγείρουν τις αισθήσεις και δίνουν ένα νέο νόημα στη μέτρια ζωή μας. Κρατάς το πανί σου και ακούς τον ήχο των κυμάτων που συντρίβουν, να υποχωρούν και να ξαναδυναμώνουν σε μια συνεχή επανάληψη. Το νερό βρέχει συνεχώς το στόμα και σε αναγκάζει να δοκιμάσεις την αλμυρή γεύση του στοιχείου. Όλα φωτίζονται. Όλα γύρω σου είναι μια απέραντη έκταση γαλάζιου, εκεί που ο ο ουρανός και ο ήλιος συναντούν τη θάλασσα. Εκεί στην άκρη του ορίζοντα, ξυπνά όλο το σώμα.

Ταυτόχρονα υπάρχουν στιγμές φόβου, πλήξης και αμφιβολίας. ανάλογα με την κατάσταση των κυμάτων και τη σχέση που έχει ο καθένας με αυτήν. Κάθε φορά όμως υπάρχει μια στιγμή ολοκληρωτικής απελευθέρωσης και υπερηφάνειας. Όταν καταφέρεις να πιάσεις ένα κύμα η σύνδεση είναι συντριπτική. Ξαφνικά, στέκεστε στην κορυφή ενός ανεξέλεγκτου και απρόβλεπτου φυσικού στοιχείου.

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι αγνοούν τη φύση. Ωστόσο το να προσπαθήσεις να δαμάσεις ένα κύμα  σημαίνει πως πρέπει να συνεργαστείς με το νερό και όχι να το εξουσιάσεις. Για να μπορέσεις να καβαλήσεις το κύμα πρέπει να είσαι ειρηνικός και ρευστός. Είναι όπως η σωματική σύνδεση ενός ερωτευμένου ζευγαριού. Η θάλασσα είναι η ερωμένη και κολλάει κάτω από το σώμα του εραστή. Στο surf η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και φύσης είναι απεριόριστη.  Την στιγμή που στέκεσαι δυνατά πάνω στη σανίδα σου και επιπλέεις στο νερό, αισθάνεσαι τα χτυπήματα μιας υπερδύναμης που τρέχει από κάτω  σου, δημιουργώντας μια έντονη αίσθηση αρμονίας. Και όλο αυτό περικλείει την ομορφιά και τη φιλοσοφία που έχει το surfing.

Με αγάπη και φως!