close

Πώς το wind surfing μπορεί να είναι ένας δυνατός διαλογισμός

Yπάρχουν πράγματα στη ζωή που μας προσελκύουν,  συνεχώς με ένα μαγικό τρόπο, με μια ανεξήγητη μαγνητική έλξη . Ένα από αυτά τα «υγιή πάθη» είναι το surfing, έχει αυτό το κάτι που σε κάνει να το ερωτευτείς. Τουλάχιστον έτσι λένε όλοι οι λάτρεις του.

Το σερφάρισμα φαίνεται πως είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα. Είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής. Αυτή η συγκεκριμένη άποψη έχει επικρατήσει μελετώντας πολλές πηγές, όπως ταινίες, βιβλία, συνεντεύξεις, ντοκιμαντέρ . Οι περισσότεροι surfers νιώθουν συγκίνηση και έξαψη και σερφάρουν για να νιώσουν ισχυρότεροι. Άλλοι πάλι σερφάρουν για  απόλαυση και χαλάρωση, για να ανακαλύψουν την εσωτερική ειρήνη και να έρθουν πιο κοντά στην επίγνωση.

Ο διαλογισμός προέρχεται από μια επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα που απαιτεί ελάχιστη σκέψη. Το surf σε μεγάλο βαθμό, ευθυγραμμίζεται με τις πτυχές του διαλογισμού. Βρίσκεσαι πάνω, μακριά απ’ τη στεριά, τον θόρυβο, την τεχνολογία, μακριά από τις ευθύνες. Η πράξη είναι αρκετά απλή: η σανίδα βυθίζεται στη θάλασσα και ξανά επάνω, όταν έρχεται το επόμενο κύμα η κίνηση επαναλαμβάνεται μέχρι να βρεθείς εκεί που θέλεις.

Η μεταξένια αίσθηση του νερού μαζί με την τελειότητα της κερωμένης σανίδας, διεγείρουν τις αισθήσεις και δίνουν ένα νέο νόημα στη μέτρια ζωή μας. Κρατάς το πανί σου και ακούς τον ήχο των κυμάτων που συντρίβουν, να υποχωρούν και να ξαναδυναμώνουν σε μια συνεχή επανάληψη. Το νερό βρέχει συνεχώς το στόμα και σε αναγκάζει να δοκιμάσεις την αλμυρή γεύση του στοιχείου. Όλα φωτίζονται. Όλα γύρω σου είναι μια απέραντη έκταση γαλάζιου, εκεί που ο ο ουρανός και ο ήλιος συναντούν τη θάλασσα. Εκεί στην άκρη του ορίζοντα, ξυπνά όλο το σώμα.

Ταυτόχρονα υπάρχουν στιγμές φόβου, πλήξης και αμφιβολίας. ανάλογα με την κατάσταση των κυμάτων και τη σχέση που έχει ο καθένας με αυτήν. Κάθε φορά όμως υπάρχει μια στιγμή ολοκληρωτικής απελευθέρωσης και υπερηφάνειας. Όταν καταφέρεις να πιάσεις ένα κύμα η σύνδεση είναι συντριπτική. Ξαφνικά, στέκεστε στην κορυφή ενός ανεξέλεγκτου και απρόβλεπτου φυσικού στοιχείου.

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι αγνοούν τη φύση. Ωστόσο το να προσπαθήσεις να δαμάσεις ένα κύμα  σημαίνει πως πρέπει να συνεργαστείς με το νερό και όχι να το εξουσιάσεις. Για να μπορέσεις να καβαλήσεις το κύμα πρέπει να είσαι ειρηνικός και ρευστός. Είναι όπως η σωματική σύνδεση ενός ερωτευμένου ζευγαριού. Η θάλασσα είναι η ερωμένη και κολλάει κάτω από το σώμα του εραστή. Στο surf η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και φύσης είναι απεριόριστη.  Την στιγμή που στέκεσαι δυνατά πάνω στη σανίδα σου και επιπλέεις στο νερό, αισθάνεσαι τα χτυπήματα μιας υπερδύναμης που τρέχει από κάτω  σου, δημιουργώντας μια έντονη αίσθηση αρμονίας. Και όλο αυτό περικλείει την ομορφιά και τη φιλοσοφία που έχει το surfing.

Με αγάπη και φως!

 


Η Κατερίνα Σταθοπούλου είναι απόφοιτη της σχολής εναλλακτικών επιστημών Natural Health Science, στις ειδικότητες Σουηδικής Μάλαξης, Rejuvance και Λεμφικής Παροχέτευσης – drainage προσώπου σώματος. Έχει διδαχθεί Βασικές Τεχνικές α και β βαθμού ,Παραδοσιακού Ταιλανδέζικου Μασάζ-Ancient Thai Massage (Ε.Παπαθανασίου). Μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής τριβής και με τις αμοιβαίες ανταλλαγές γνώσεων με άλλους εξαιρετικούς συναδέλφους, δάσκαλους και συμμαθητές, διδάχθηκε Thai oil massage, Thai Foot massage, Indian Head massage, Facial Gua Sha. Γνωρίζει χαλαρωτικό μασάζ σώματος προσώπου, πιστοποίηση από το σεμιναριακό κέντρο Beauty & Style.Έχει Α βαθμό στην ενεργειακή θεραπεία Ρέικι (Α.Παπαδάτου) και έχει πιστοποιηθεί στους θεραπευτικούς κώδικες Healing Codes (Ann& Jack Stewart). Είναι απόφοιτη της ενεργειακής θεραπείας Silva method ( Π Μεταξάτος). Τον Οκτώβριο του 2016 ολοκλήρωσε το Βασικό Σεμινάριο Υπνοσκόπησης 37 ωρών (εισαγωγή στις βασικές αρχές της θεραπευτικής ύπνωσης και αναδρομής) με τον Νάσο Κομιανό. Τον Ιούνιο του 2017 ολοκλήρωσε σεμινάριο 60 ωρών Συναισθηματική Νοημοσύνη και Ενσυναίσθηση παρακολουθώντας μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών ρεφλεξολογίας με δασκάλα την Άρτεμις Καρνέζη, στο universal training – κέντρο δια βίου μάθησης. Η προσέγγιση της στη μάλαξη είναι ολιστική,με κύριο γνώμονα τον άνθρωπο. Από το 2013 είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου σωματικής και ψυχικής ευεξίας Alopi Living. Από το 2015, αρθρογραφεί σε διάφορα sites που αφορούν την σωματική και ψυχική υγεία αλλά και την ομορφιά. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη τηλεόραση, έχει δικό της κανάλι στο youtube και προσωπικό blog,στο διαδραστικό site της επιχείρησης της. Διδάσκει η ίδια Σουηδική μάλαξη, και διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις σχετικές με το αντικείμενό της. Το μότο της είναι Rethink and Restart your Life Στόχος του ταξιδιού της, είναι μέσα από τη δουλειά της να αφήσει ένα μικρό αποτύπωμα αλλαγής σε αυτό το κόσμο.

INSTAGRAM FEED